Blokkér Google Hangouts og Google Chat på Chromebook-enheter som administreres av skolen

Du kan hindre elever i å bruke den eldre versjonen av Hangouts eller Google Chat på Chromebook-enheter som administreres av skolen. Du kan blokkere alle elever. Eller du kan angi ulike regler for elever i bestemte grupper.

Åpne alle  |  Lukk alle

Blokkér den eldre versjonen av Hangouts og Chat

Viktig: Denne fremgangsmåten fungerer bare på Chromebook-enheter som administreres av skolen og kjører Chrome OS.

Trinn 1: Blokkér nettadresser
  1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. From the Admin console Home page, go to Devicesog deretterChrome.
  3. Klikk på Bruker- og nettleserinnstillinger.
  4. For å implementere denne innstillingen for alle må du se til at den øverste organisasjonsenheten er avmerket. Ellers kan du velge en underordnet organisasjonsenhet eller en konfigurasjonsgruppe.
  5. Gå til Blokkering av nettadresser, klikk på Blokkerte nettadresser, og skriv inn disse nettadressene:
    • https://hangouts.google.com
    • https://chat.google.com
  6. Klikk på Unntak fra nettadresser i blokkeringslisten og skriv inn https://hangouts.google.com/hangouts/_/meet.
  7. Klikk på Lagre. Hvis du har konfigurert en organisasjonsenhet eller gurppe, kan det hende du kan arve eller overstyre en overordnet organisasjonsenhet eller oppheve en gruppe.
Finn ut mer ved å gå til artikkelen om blokkering av nettadresser.
Trinn 2: Legg kun til appene du trenger, i godkjenningslisten

Hvis skolen din bruker Android-apper på Chromebook, anbefaler vi at du kun legger til appene skolen din trenger, i godkjenningslisten. Du kan også tillate eller blokkere installering av apper for alle elever eller gruppevis.

Beslektede emner

Trinn 3: Angi en påloggingsbegrensning

For å hindre at elevene får tilgang til blokkerte nettadresser i inkognitomodus, bør du legge inn en påloggingsbegrensning, slik at bare brukere i organisasjonen din kan logge på enheter som administreres av skolen.

Finn ut mer i artikkelen om påloggingsbegrensning.

Trinn 4: Blokkér sekundære kontoer

Du kan hindre at elever laster ned Android-apper via personlige kontoer.

1. Logg på Google Administrasjonskonsoll.

Logg på med administratorkontoen din (slutter ikke på «@gmail.com»).

2. From the Admin console Home page, go to Devicesog deretterChrome.
  3. Klikk på Bruker- og nettleserinnstillinger.
  4. For å implementere denne innstillingen for alle må du se til at den øverste organisasjonsenheten er avmerket. Ellers kan du velge en underordnet organisasjonsenhet eller en konfigurasjonsgruppe.
  5. Ved siden av Pålogging på sekundære kontoer klikker du på nedoverpilen og deretterBlokkér brukerne fra å logge på eller av sekundære Google-kontoer.
  6. Klikk på Lagre. Hvis du har konfigurert en organisasjonsenhet eller gurppe, kan det hende du kan arve eller overstyre en overordnet organisasjonsenhet eller oppheve en gruppe.
Trinn 5: Slå av gjestemodus
Gå til artikkelen om gjestemodus for å finne ut hvordan du slår av gjestemodus.