Google Hangouts en Google Chat blokkeren op door de school beheerde Chromebooks

Je kunt Google Hangouts en Google Chat op door de school beheerde Chromebooks blokkeren voor alle leerlingen in een organisatie-eenheid.

Belangrijk: Deze stappen werken alleen op door de school beheerde Chromebooks met Chrome OS.

Stap 1: URL's blokkeren

Klik in de Google Beheerdersconsole op Apparatenand thenChrome-beheerand thenInstellingen voor gebruikers en browsers. Selecteer een organisatie-eenheid en voer naast URL-blokkering de volgende URL's in:
  • https://hangouts.google.com
  • https://chat.google.com
Voer deze URL in onder URL-blacklistuitzonderingen:
  • https://hangouts.google.com/hangouts/_/meet
Zie Chrome-beleid instellen voor gebruikers of browsers: URL-blokkering voor meer informatie over het blokkeren van URL's.

Stap 2: Alleen de apps op de witte lijst zetten die nodig zijn op je school

Als je school Android-apps op Chromebooks gebruikt, raden we je aan alleen de apps op de witte lijst te zetten die nodig zijn op je school. Als je Google Hangouts of Google Chat wilt inschakelen voor docenten in je organisatie, maar deze apps geblokkeerd wilt houden voor leerlingen, wijzig je het installatiebeleid voor organisatie-eenheden met leerlingen in Blokkeren.

Zie Android-apps implementeren voor beheerde gebruikers op Chromebooks voor meer informatie over hoe je Android-apps op de witte lijst kunt zetten.

Opmerking: Zie Een service in- of uitschakelen voor G Suite-gebruikers voor meer informatie over het uitschakelen van Google Chat per organisatie-eenheid.

Stap 3: Een inlogbeperking instellen

Als je wilt voorkomen dat leerlingen een persoonlijk account gebruiken om in de incognitomodus toegang tot URL's op de zwarte lijst te krijgen, stel je een inlogbeperking in op de door de school beheerde apparaten voor jedomein.com.

Zie Chrome-apparaatbeleid instellen: Inlogbeperking voor stapsgewijze instructies.

Zie Chrome-beleid instellen voor gebruikers of browsers: Incognitomodus voor meer informatie over de incognitomodus.

Stap 4: Secundaire accounts blokkeren

Als je wilt voorkomen dat leerlingen Android-apps downloaden met hun persoonlijke account, ga je in de Beheerdersconsole naar Apparatenand thenChrome-beheerand thenInstellingen voor gebruikers en browsersand then selecteer een organisatie-eenheid (OE) met leerlingen. Selecteer naast Inloggen op secundaire accounts de optie Voorkomen dat gebruikers inloggen op of uitloggen bij secundaire Google-accounts.

Zie Chrome-beleid instellen voor gebruikers of browsers: Inloggen op secundaire accounts voor stapsgewijze instructies.

Stap 5: De gastmodus uitschakelen

Zie Chrome-apparaatbeleid instellen: Gastmodus voor meer informatie over hoe je de gastmodus uitschakelt.