Google Hangouts en Google Chat blokkeren op door de school beheerde Chromebooks

Je kunt instellen dat leerlingen de klassieke versie van Hangouts en Google Chat niet kunnen gebruiken op hun door de school beheerde Chromebooks. Je kunt dit instellen voor alle leerlingen. Je kunt ook verschillende regels instellen voor leerlingen in bepaalde groepen.

Alles openen  |  Alles sluiten

De klassieke versie van Hangouts en Chat blokkeren

Belangrijk: Deze stappen werken alleen op door de school beheerde Chromebooks met Chrome OS.

Stap 1: URL's blokkeren
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Apparatenand thenChrome-beheer.
  3. Klik op Instellingen voor gebruikers en browsers.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Klik onder URL-blokkering op URL-blacklist en voer deze URL's in:
    • https://hangouts.google.com
    • https://chat.google.com
  6. Klik op URL-blacklistuitzonderingen en voer https://hangouts.google.com/hangouts/_/meet in.
  7. Klik op Opslaan. Als u een organisatie-eenheid of groep heeft ingesteld, kunt u de instelling wellicht laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.
Zie URL-blokkering voor meer informatie over het blokkeren van URL's.
Stap 2: Alleen de apps die je nodig hebt op de toelatingslijst zetten

Als je school Android-apps op Chromebooks gebruikt, raden we je aan alleen apps die op school nodig zijn op de toelatingslijst te zetten. Je kunt ook de installatie van apps toestaan of blokkeren voor alle leerlingen of alleen voor bepaalde groepen.

Gerelateerde onderwerpen

Stap 3: Een inlogbeperking instellen

Als je niet wilt dat leerlingen een persoonlijk account gebruiken om in de incognitomodus toegang tot URL's op de blokkeerlijst te krijgen, stel je een inlogbeperking in op de door de school beheerde apparaten van je organisatie.

Zie Inlogbeperking voor meer informatie.

Stap 4: Secundaire accounts blokkeren

Je kunt voorkomen dat leerlingen Android-apps downloaden met hun persoonlijke account.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Apparatenand thenChrome-beheer.
  3. Klik op Instellingen voor gebruikers en browsers.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Klik naast Inloggen op secundaire accounts op de pijl-omlaag ""and thenVoorkomen dat gebruikers inloggen op of uitloggen bij secundaire Google-accounts.
  6. Klik op Opslaan. Als u een organisatie-eenheid of groep heeft ingesteld, kunt u de instelling wellicht laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.
Zie Inloggen op secundaire accounts voor meer informatie.
Stap 5: De gastmodus uitschakelen
Zie Gastmodus voor meer informatie over hoe je de gastmodus kunt uitschakelen.