Google Chat blokkeren op door school beheerde Chromebooks

Je kunt instellen dat leerlingen Google Chat niet kunnen gebruiken op hun door school beheerde Chromebooks. Je kunt dit instellen voor alle leerlingen. Je kunt ook verschillende regels instellen voor leerlingen in bepaalde groepen.

Alles openen  |  Alles sluiten

Google Chat blokkeren

Belangrijk: Deze stappen werken alleen op door de school beheerde Chromebooks met Chrome OS.

Stap 1: URL's blokkeren
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  4. Klik onder URL-blokkering op Geblokkeerde URL en vul deze URL in:
    • https://chat.google.com
  5. Klik op Uitzonderingen op geblokkeerde URL's en voer https://hangouts.google.com/hangouts/_/meet in.
  6. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.
Zie URL-blokkering voor meer informatie over het blokkeren van URL's.
Stap 2: Zet alleen de apps die u nodig heeft op de toelatingslijst

Als je school Android-apps op Chromebooks gebruikt, raden we je aan alleen apps die op school nodig zijn op de toelatingslijst te zetten. Je kunt ook de installatie van apps toestaan of blokkeren voor alle leerlingen of alleen voor bepaalde groepen.

Gerelateerde onderwerpen

Stap 3: Stel een inlogbeperking in

Als je niet wilt dat leerlingen een persoonlijk account gebruiken om in de incognitomodus toegang tot URL's op de blokkeerlijst te krijgen, stel je een inlogbeperking in op de door de school beheerde apparaten van je organisatie.

Zie Inlogbeperking voor meer informatie.

Stap 4: Blokkeer secundaire accounts

Je kunt voorkomen dat leerlingen Android-apps downloaden met hun persoonlijke account.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  4. Klik naast Inloggen op secundaire accounts op de pijl-omlaag and thenVoorkomen dat gebruikers inloggen op of uitloggen bij secundaire Google-accounts.
  5. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.
Zie Inloggen op secundaire accounts voor meer informatie.
Stap 5: Zet de gastmodus uit
Ga naar Gastmodus voor meer informatie over hoe u de gastmodus kunt uitzetten.