Google Hangoutsin ja Google Chatin estäminen oppilaitoksen hallinnoimilla Chromebookeilla

Voit estää kaikkia organisaatioyksikköön kuuluvia oppilaita käyttämästä Google Hangoutsia ja Google Chatia oppilaitoksen hallinnoimilla Chromebookeilla.

Tärkeää: Nämä ohjeet toimivat vain oppilaitoksen hallinnoimilla Chromebookeilla, joissa on Chrome-käyttöjärjestelmä.

Vaihe 1: URL-osoitteiden estäminen

Valitse Google-hallintakonsolista Laitteetja sittenChromen hallintaja sittenKäyttäjä- ja selainasetukset. Valitse organisaatioyksikkö ja lisää URL-osoitteiden esto ‑kohtaan nämä URL-osoitteet:
  • https://hangouts.google.com
  • https://chat.google.com
Lisää tämä URL-osoite URL-osoitteiden mustan listan poikkeuksiin:
  • https://hangouts.google.com/hangouts/_/meet

Vaihe 2: Vain oppilaitoksen tarvitsemien sovellusten salliminen

Jos oppilaitoksesi Chromebookeilla käytetään Android-sovelluksia, on suositeltavaa lisätä sallittujen luetteloon vain ne sovellukset, joita oppilaitoksessa tarvitaan. Jos haluat ottaa Google Hangoutsin tai Google Chatin organisaation opettajien käyttöön mutta estää kyseiset sovellukset oppilailta, muuta oppilaiden organisaatioyksiköiden asennuskäytännöksi Estä.

Lisätietoja Android-sovellusten sallimisesta on Deploy Android apps to managed users on Chromebooks ‑artikkelissa.

Huom. Jos haluat tietää, miten Google Chatin voi ottaa pois päältä organisaatioyksiköittäin, tutustu Turn a service on or off for G Suite users ‑artikkeliin.

Vaihe 3: Kirjautumisrajoituksen asettaminen

Jos haluat estää oppilaita käyttämästä mustalla listalla olevia URL-osoitteita Incognito-tilassa henkilökohtaisilla tileillään, aseta oppilaitoksen hallinnoimille laitteille kirjautumisrajoitus verkkotunnuksellesi (omaverkkotunnuksesi.com).

Katso vaiheittaiset ohjeet Set Chrome device policies ‑artikkelin kohdasta "Sign-in restriction".

Lisätietoja Incognito-tilasta on Set Chrome policies for users or browsers ‑artikkelin kohdassa "Incognito mode".

Vaihe 4: Toissijaisten tilien estäminen

Voit estää oppilaita lataamasta Android-sovelluksia henkilökohtaisilla tileillään seuraavasti: Valitse hallintakonsolista Laitteetja sittenChromen hallintaja sittenKäyttäjä- ja selainasetuksetja sittenvalitse oppilaan organisaatioyksikkö. Valitse Kirjautuminen toissijaisille tileille ‑kohdasta Estä käyttäjiä kirjautumasta toissijaisille Google-tileilleen tai niiltä ulos.

Katso vaiheittaiset ohjeet Set Chrome policies for users or browsers ‑artikkelin kohdasta "Sign in to secondary accounts".

Vaihe 5: Vierastilan poistaminen käytöstä

Katso ohjeet vierastilan käytöstä poistamiseen Set Chrome device policies ‑artikkelin kohdasta "Guest mode".