Google Hangoutsin ja Google Chatin estäminen oppilaitoksen hallinnoimilla Chromebookeilla

Voit estää oppilaita käyttämästä klassista Hangoutsia ja Google Chatia oppilaitoksen hallinnoimilla Chromebookeilla. Voit joko estää kaikki oppilaat tai määrittää eri säännöt tiettyjen ryhmien oppilaille.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Klassisen Hangoutsin ja Chatin estäminen

Tärkeää: Nämä ohjeet toimivat vain oppilaitoksen hallinnoimilla Chromebookeilla, joissa on Chrome-käyttöjärjestelmä.

Vaihe 1: URL-osoitteiden estäminen
  1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Devicesja sittenChrome.
  3. Valitse Käyttäjä- ja selainasetukset.
  4. To apply the setting to everyone, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit or a configuration group.
  5. Valitse URL-osoitteiden esto ‑kohdasta URL-osoitteiden musta lista ja lisää seuraavat URL-osoitteet:
    • https://hangouts.google.com
    • https://chat.google.com
  6. Valitse URL-osoitteiden mustan listan poikkeukset ja lisää https://hangouts.google.com/hangouts/_/meet.
  7. Click Save. If you configured an organizational unit or group, you might be able to Inherit or Override a parent organizational unit, or Unset a group.
Lisätietoja URL-osoitteiden estämisestä on URL blocking ‑kohdassa.
Vaihe 2: Tarvittavien sovellusten lisääminen sallittuihin

Jos oppilaitoksesi Chromebookeilla käytetään Android-sovelluksia, on suositeltavaa lisätä sallittuihin vain ne sovellukset, joita oppilaitoksessa tarvitaan. Voit myös sallia tai estää sovellusten asentamisen joko kaikkien oppilaiden osalta tai ryhmittäin.

Muuta aiheeseen liittyvää

Vaihe 3: Kirjautumisrajoituksen asettaminen

Jos haluat estää oppilaita käyttämästä kieltoluettelossa olevia URL-osoitteita Incognito-tilassa henkilökohtaisilla tileillään, aseta oppilaitoksen hallinnoimille laitteille organisaatiokohtainen kirjautumisrajoitus.

Katso tarkempia tietoja Sign-in restriction ‑kohdasta.

Vaihe 4: Toissijaisten tilien estäminen

Voit estää oppilaita lataamasta Android-sovelluksia henkilökohtaisilla tileillään.

1. Kirjaudu sisään kohteeseen Google-hallintakonsoli.

Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatililläsi (sen päätteenä ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Devicesja sittenChrome.
  3. Valitse Käyttäjä- ja selainasetukset.
  4. To apply the setting to everyone, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit or a configuration group.
  5. Klikkaa Kirjautuminen toissijaisille tileille ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ""ja sittenEstä käyttäjiä kirjautumasta toissijaisille Google-tileilleen tai niiltä ulos.
  6. Click Save. If you configured an organizational unit or group, you might be able to Inherit or Override a parent organizational unit, or Unset a group.
Lisätietoja on Sign in to secondary accounts ‑kohdassa.
Vaihe 5: Vierastilan poistaminen käytöstä
Ohjeet vierastilan poistamiseen käytöstä ovat Guest mode ‑kohdassa.