Google Hangoutsin ja Google Chatin estäminen oppilaitoksen hallinnoimilla Chromebookeilla

Voit estää oppilaita käyttämästä klassista Hangoutsia ja Google Chatia oppilaitoksen hallinnoimilla Chromebookeilla. Voit estää kaikki oppilaat. Vaihtoehtoisesti voit asettaa eri säännöt tiettyjen ryhmien oppilaille.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Klassisen Hangoutsin ja Chatin estäminen

Tärkeää: Nämä ohjeet toimivat vain oppilaitoksen hallinnoimilla Chromebookeilla, joissa on Chrome-käyttöjärjestelmä.

Vaihe 1: URL-osoitteiden estäminen
  1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Devicesja sittenChrome.
  3. Valitse Käyttäjä- ja selainasetukset.
  4. Jos haluat ottaa asetuksen käyttöön kaikille, jätä ylin organisaatioyksikkö valituksi. Valitse muussa tapauksessa alatason organisaatioyksikkö tai määritysryhmä.
  5. Valitse URL-osoitteiden esto ‑kohdasta URL-osoitteiden kieltoluettelo ja lisää seuraavat URL-osoitteet:
    • https://hangouts.google.com
    • https://chat.google.com
  6. Valitse URL-osoitteiden kieltoluettelon poikkeukset ja lisää https://hangouts.google.com/hangouts/_/meet.
  7. Klikkaa Tallenna. Jos olet määrittänyt organisaatioyksikön tai ryhmän, saatat pystyä määrittämään organisaatioyksikön perimään tai ohittamaan ylätason organisaatioyksikön tai saatat voida purkaa ryhmän määrityksen.
Lisätietoja URL-osoitteiden estämisestä on URL blocking ‑kohdassa.
Vaihe 2: Tarvittavien sovellusten lisääminen sallittuihin

Jos oppilaitoksesi Chromebookeilla käytetään Android-sovelluksia, on suositeltavaa lisätä sallittuihin vain ne sovellukset, joita oppilaitoksessa tarvitaan. Voit myös sallia tai estää sovellusten asentamisen joko kaikkien oppilaiden osalta tai ryhmittäin.

Muuta aiheeseen liittyvää

Vaihe 3: Kirjautumisrajoituksen asettaminen

Jos haluat estää oppilaita käyttämästä kieltoluettelossa olevia URL-osoitteita Incognito-tilassa henkilökohtaisilla tileillään, aseta oppilaitoksen hallinnoimille laitteille organisaatiokohtainen kirjautumisrajoitus.

Katso tarkempia tietoja Sign-in restriction ‑kohdasta.

Vaihe 4: Toissijaisten tilien estäminen

Voit estää oppilaita lataamasta Android-sovelluksia henkilökohtaisilla tileillään.

1. Avaa Google-hallintakonsoli ja kirjaudu sisään.

Kirjaudu järjestelmänvalvojatililläsi (sen pääte ei ole @gmail.com).

2. From the Admin console Home page, go to Devicesja sittenChrome.
  3. Valitse Käyttäjä- ja selainasetukset.
  4. Jos haluat ottaa asetuksen käyttöön kaikille, jätä ylin organisaatioyksikkö valituksi. Valitse muussa tapauksessa alatason organisaatioyksikkö tai määritysryhmä.
  5. Klikkaa Kirjautuminen toissijaisille tileille ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sittenEstä käyttäjiä kirjautumasta toissijaisille Google-tileilleen tai niiltä ulos.
  6. Klikkaa Tallenna. Jos olet määrittänyt organisaatioyksikön tai ryhmän, saatat pystyä määrittämään organisaatioyksikön perimään tai ohittamaan ylätason organisaatioyksikön tai saatat voida purkaa ryhmän määrityksen.
Lisätietoja on Sign in to secondary accounts ‑kohdassa.
Vaihe 5: Vierastilan poistaminen käytöstä
Ohjeet vierastilan poistamiseen käytöstä ovat Guest mode ‑kohdassa.