Liittyminen videokokoukseen etäopetusta varten

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille ja muille kokouksen osallistujille. Jos olet opettaja tai kokouksen järjestäjä, siirry tänne

Voit osallistua etäopetuksen videokokoukseen tietokoneella tai mobiililaitteella Google Meetin avulla. Voit liittyä esimerkiksi linkin tai kokouksen lyhytnimen avulla riippuen siitä, miten kokous on järjestetty.

Ennen kuin aloitat

• Jos sinulla on G Suite for Education ‑tili ja koulusi on perus- tai keskiasteen oppilaitos, et voi liittyä Google Meet ‑videopuheluihin, jotka on luotu henkilökohtaisella Google-tilillä.
  • Anonyymit käyttäjät tai sellaiset käyttäjät, jotka eivät ole kirjautuneet Google-tilille, eivät voi liittyä G Suite for Educationin käyttäjien järjestämiin kokouksiin. Käyttäjät voivat kuitenkin edelleen osallistua kokoukseen soittamalla. Jos G Suite for Education ‑verkkotunnuksen kokouksiin halutaan päästää anonyymejä käyttäjiä, kyseisen verkkotunnuksen järjestelmänvalvoja voi pyytää poikkeusta ottamalla yhteyttä Google Workspace ‑tukeen
  • Riippuen siitä, miten opettajasi on järjestänyt videokokouksen, saatat joutua pyytämään lupaa ennen kuin voit liittyä siihen.
  • Et voi pyytää liittymistä videokokoukseen, jos pyyntösi on hylätty jo kahdesti.

Eri tavat liittyä kokoukseen

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Videokokoukseen liittyminen Classroomissa
Jos opettajasi laittaa Meetin päälle Classroomissa, voit liittyä ryhmäsi videokokoukseen. Voit liittyä ryhmän videokokoukseen sen jälkeen, kun opettaja on aloittanut kokouksen.
Voit käyttää Meetiä kirjautumalla Classroomiin koulutilillä. Tilin muoto on sinä@oppilaitoksesi.edu.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse seuraavista:
    • Klikkaa Meet-linkkiä Striimi-sivun yläreunasta.
    • Klikkaa Tehtävät-sivun yläreunasta Meetiä ""
      Click Meet link
    • Klikkaa ryhmän videokokouksen linkkiä ilmoituksesta tai postauksesta.
  4. (Valinnainen) Voit antaa Meetille kameran ja mikrofonin käyttöoikeuden klikkaamalla Salli.
  5. Varmista Meetin yläreunasta, että olet kirjautunut sisään koulutilillä. Jos haluat vaihtaa tiliä, klikkaa Vaihda tiliä ja sitten valitse Classroom-tili.
  6. Voit liittyä ryhmän videokokoukseen klikkaamalla Liity nyt.
Kokouslinkillä tai kutsulla liittyminen
  1. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos opettaja jakoi kokouslinkin, klikkaa linkkiä tai liitä se selaimeen.
    • Jos opettaja lähetti kutsun sähköpostiviestissä, klikkaa linkkiä viestistä Liity Google Meetin avulla ‑kohdasta.
  2. Varmista Meetin yläreunasta, että olet kirjautunut sisään koulutilillä. Jos olet jo kirjautunut sisään ja sinun täytyy vaihtaa tiliä, klikkaa Vaihda tiliä ja sitten valitse Classroom-tili.
  3. Valitse Liity nyt.
Kokouksen lyhytnimellä liittyminen
Jos opettaja tai tapahtuman järjestäjä on jakanut kokouksen lyhytnimen, voit liittyä kokoukseen, jolla on lyhytnimi.
  1. Avaa Google Meet.
  2. Kirjaudu sisään koulutilillä.
     Jos olet jo kirjautunut sisään ja sinun täytyy vaihtaa tiliä, klikkaa Vaihda tiliä ja sitten valitse Classroom-tili.
  3. Valitse Liity kokoukseen tai aloita oma ja sitten kirjoita kokouksen lyhytnimi ja sitten valitse Jatka.
  4. Valitse Liity nyt.
Kokoukseen liittyminen kalenteritapahtumasta

Jos opettaja tai kokouksen järjestäjä jakaa sinulle Google Kalenterin tapahtuman, voit liittyä kokoukseen Kalenterista.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Kirjaudu sisään koulutilillä.
  3. Klikkaa kalenterista videokokoustapahtumaa.
    Jos et näe tapahtumaa, tarkista yläreunasta, että olet kirjautunut sisään koulutililläsi.
  4. Klikkaa Liity Google Meetin avulla.
  5. Klikkaa Meetissä Liity nyt
Kokoukseen liittyminen Gmailista

You can start or join video meetings in Gmail on your computer or mobile device. For details, go to Start or join a video call from Gmail.

Note: If you don't see this option, contact your G Suite administrator.

Muut Meetin ominaisuudet

Kysymyksen esittäminen Meetissä

Kokouksen osallistujat voivat lisätä kokoukseen kysymyksiä. Kaikki kokouksen osallistujat näkevät kysymyksesi, kunnes poistat ne. Kokouksen valvoja voi piilottaa kysymykset ja nähdä kaikki poistetut kysymykset.

Esitä kysymys

1. Klikkaa kokouksessa oikeasta yläkulmasta Aktiviteetitja sittenKysymykset.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Esitä kysymys.
  3. Kirjoita kysymyksesija sittenklikkaa Postaa.

Kysymysten etsiminen, poistaminen tai plus-äänen antaminen kysymykselle

1. Klikkaa kokouksessa Toimintaja sittenKysymykset.
  2. Voit lajitella kysymykset suosion tai ajan mukaan klikkaamalla Suosittu-kohdan vieressä olevaa alanuolta "" ja valitsemalla haluamasi vaihtoehdon.
  3. Voit katsoa kaikkien tai pelkästään omat kysymykset klikkaamalla Kaikki kysymykset tai Omat kysymykset.
  4. Voit antaa kysymykselle plus-äänen klikkaamalla kysymyksestä Anna plus-ääni "".
  5. Voit poistaa kysymyksen klikkaamalla Poista "".
    Huom. Osallistujat voivat poistaa ainoastaan omia kysymyksiään. Kokouksen valvoja voi nähdä kaikki poistetut kysymykset ja niiden esittäjän kokouksen raportista.

Äänestyksessä äänestäminen Meetissä

Meet-kokousten osallistujat voivat lisätä vastauksen äänestykseen.
Saat ilmoituksen, kun opettaja tai kokouksen valvoja luo äänestyksen. Lisää vastauksesi, ennen kuin äänestys tai kokous päättyy.
Videokokouksessa:
  1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Aktiviteetitja sittenÄänestykset.
  2. Valitse haluamasi vastausja sittenklikkaamalla Äänestä.
    Huom. Et voi muuttaa vastaustasi, kun olet klikannut Äänestä.