Deltag i et videomøde til uddannelse

Denne artikel er beregnet til elever og andre mødedeltagere. Undervisere og mødearrangører skal gå hertil

Du kan deltage i et videomøde til fjernundervisning med Google Meet på en computer eller mobilenhed. Afhængigt af hvordan mødet er konfigureret, kan du deltage på forskellige måder, f.eks. med et link eller et kaldenavn.

Før du begynder

• Hvis du har en Education-konto, og din skole er en grundskole/ungdomsuddannelse, kan du ikke deltage i Google Meet-videoopkald, der er oprettet af personlige Google-konti.
  • Anonyme brugere eller brugere, der ikke er logget ind på en Google-konto, kan ikke deltage i møder, der er organiseret af Google Workspace for Education-brugere. Brugerne kan dog stadig ringe ind via telefon.
  • Alt efter hvordan din underviser har konfigureret videomødet, skal du muligvis anmode om at deltage, før du kan få adgang til mødet.
  • Du kan ikke anmode om at deltage i et videomøde, hvis du allerede er blevet afvist to gange.

Vælg, hvordan du vil deltage i et møde

Åbn alle Luk alle

Deltag i et videomøde i Classroom
Hvis din underviser aktiverer Meet til Classroom, kan du deltage i et videomøde for dit hold. Du kan deltage i et videomøde for holdet, når underviseren har startet mødet.
Hvis du vil bruge Meet, skal du logge ind i Classroom med en skolekonto. Din konto har formatet dig@dinskole.edu.
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Vælg en mulighed:
    • Klik på Meet-linket øverst på siden Strøm.
    • Klik på Meet øverst på siden Lektier.
      Click Meet link
    • Klik på linket til holdets videomøde i en meddelelse eller et opslag.
  4. (Valgfrit) Hvis du vil give Meet tilladelse til at bruge dit kamera og din mikrofon, skal du klikke på Tillad.
  5. Sørg for, at du er logget ind i Meet med din skolekonto. Hvis du vil skifte konto, skal du klikke på Skift kontoog derefter vælg Classroom-kontoen.
  6. Hvis du vil deltage i et holdvideomøde, skal du klikke på Deltag nu.
Deltag med et mødelink eller en invitation
  1. Vælg en mulighed:
    • Hvis din underviser har delt et mødelink, skal du klikke på linket eller indsætte det i browseren.
    • Hvis din underviser har sendt en invitation i en mail, skal du klikke på mødelinket i mailen under Deltag via Google Meet.
  2. Sørg for, at du er logget ind i Meet med din skolekonto. Hvis du allerede er logget ind og vil skifte konto, skal du klikke på Skift konto og derefter vælg Classroom-kontoen.
  3. Klik på Deltag nu.
Deltag med mødets kaldenavn
Hvis din underviser eller mødearrangøren har delt et mødes kaldenavn, skal du bruge kaldenavnet til at deltage i mødet.
  1. Åbn Google Meet.
  2. Log ind med din skolekonto.
    Hvis du allerede er logget ind og vil skifte konto, skal du klikke på Skift konto og derefter vælg Classroom-kontoen.
  3. Klik på Deltag i møde, eller start et nyt og derefter angiv mødets kaldenavn og derefter klik på Fortsæt.
  4. Klik på Deltag nu.
Deltag i et møde via en begivenhed i Kalender

Hvis din underviser eller mødearrangøren deler en begivenhed i Google Kalender med dig, kan du deltage i mødet via Kalender.

1. Åbn Google Kalender.
  2. Log ind med din skolekonto.
  3. Klik på begivenheden for videomødet i kalenderen.
    Hvis du ikke kan se begivenheden, skal du tjekke, at du er logget ind med din skolekonto øverst.
  4. Klik på Deltag via Google Meet.
  5. Klik på Deltag nu i Meet.
Deltag i et møde via Gmail

Du kan starte eller deltage i videomøder i Gmail på din computer eller mobilenhed. Gå til Start eller deltag i et videoopkald via Gmail for at få flere oplysninger.

Tip! Hvis du ikke kan se denne valgmulighed, skal du kontakte din Google Workspace-administrator.

Brug andre Meet-funktioner

Stil et spørgsmål i Meet
Som mødedeltager kan du føje spørgsmål til et møde. Alle i mødet kan se dine spørgsmål, indtil du sletter dem.
Mødemoderatoren kan:
  • Skjule dine spørgsmål
  • Se dine slettede spørgsmål
Få flere oplysninger om, hvordan du stiller et spørgsmål i et møde.
Afgiv din stemme i en afstemning i Meet
I Meet kan du som mødedeltager afgive en stemme i en afstemning.
Når din underviser eller mødemoderator starter en afstemning, får du en notifikation i mødet. Sørg for at afgive din stemme, før afstemningen eller mødet slutter.
I et videomøde:
  1. Øverst til højre skal du klikke på Aktiviteter og derefter Afstemninger.
  2. Vælg dit svar og derefter i afstemningen, og klik derefter på Stem.
    Bemærk! Du kan ikke ændre dit svar, når du har klikket på Stem.
Håndsoprækning i Google Meet
Brug håndsoprækning i Google Meet til at gøre moderatoren opmærksom på, at du gerne vil have ordet.

Relaterede emner