Deltag i et videomøde til uddannelse

Denne artikel er beregnet til elever og andre mødedeltagere. Undervisere og mødearrangører skal gå hertil

Du kan deltage i et videomøde til fjernundervisning med Google Meet på en computer eller mobilenhed. Afhængigt af hvordan mødet er konfigureret, kan du deltage på forskellige måder, f.eks. med et link eller et kaldenavn.

Før du begynder

• Hvis du har en Education-konto, og din skole er en grundskole/ungdomsuddannelse, kan du ikke deltage i Google Meet-videoopkald, der er oprettet af personlige Google-konti.
  • Anonyme brugere eller brugere, der ikke er logget ind på en Google-konto, kan ikke deltage i møder, der er organiseret af Google Workspace for Education-brugere. Brugerne kan dog stadig ringe ind via telefon.
  • Alt efter hvordan din underviser har konfigureret videomødet, skal du muligvis anmode om at deltage, før du kan få adgang til mødet.
  • Du kan ikke anmode om at deltage i et videomøde, hvis du allerede er blevet afvist to gange.

Sådan deltager du

Åbn alle  |  Luk alle

Deltag i et videomøde i Classroom

Hvis din underviser aktiverer Meet til Classroom, kan du deltage i et videomøde for dit hold. Du kan deltage i et videomøde for holdet, når underviseren har startet mødet.

Hvis du vil bruge Meet, skal du logge ind i Classroom med en skolekonto. Din konto har formatet dig@dinskole.edu.

1. Tryk på Classroom .
  2. Tryk på holdet.
  3. Vælg en mulighed:
    • Tryk på Meet øverst på siden Strøm eller siden Opgaver
    • Tryk på linket til videomødet i en meddelelse eller et opslag.
  4. (Valgfrit) Hvis du vil give Meet tilladelse til at bruge dit kamera og din mikrofon, skal du trykke på Tillad.
  5. Tjek, at du er logget ind med din skolekonto nederst, før du deltager. Hvis du vil skifte konto, skal du trykke på Skiftog derefter vælg Classroom-kontoen.
  6. Tryk på Deltag i møde for at deltage i holdets videomøde.
Deltag med et mødelink eller en invitation
  1. Vælg en mulighed:
    • Hvis din underviser har delt et mødelink, skal du trykke på linket eller indsætte det i browseren.
    • Hvis din underviser har sendt en invitation i en mail, skal du trykke på mødelinket i mailen under Deltag via Google Meet.
  2. Tjek, at du er logget ind med din skolekonto nederst, før du deltager. Hvis du vil skifte konto, skal du trykke på Skiftog derefter vælg Classroom-kontoen.
  3. Tryk på Deltag i møde
Deltag med mødets kaldenavn
Hvis din underviser eller mødearrangøren har delt et kaldenavn for mødet med dig, kan du deltage i et møde med et kaldenavn.
  1. Åbn Google Meet på meet.google.com eller med Meet-appen.
  2. (Valgfrit) Hvis du allerede er logget ind i Meet og vil skifte til en anden konto, skal du trykke på menuen øverst og vælge eller tilføje din skolekonto.
  3. Tryk på Mødekode og derefter angiv mødets kaldenavn.
  4. Tryk på Deltag i møde.

Tip! Hvis du vil se dine tidligere møder i Meet-appen, skal du stryge opad.

Deltag i et møde via en begivenhed i Kalender

Hvis din underviser eller mødearrangøren deler en begivenhed i Google Kalender med dig, kan du deltage i mødet via Kalender. Gå til calendar.google.com eller brug Kalender-appen.

1. Åbn Google Kalender.
  2. Log ind med din skolekonto.
  3. I kalenderen skal du trykke på begivenheden og derefter Deltag i videoopkald.
  4. Tjek, at du er logget ind med din skolekonto nederst, før du deltager. Hvis du vil skifte konto, skal du trykke på Skiftog derefter vælg Classroom-kontoen.
  5. Tryk på Deltag i møde.
Deltag i et møde via Gmail

Du kan starte eller deltage i videomøder i Gmail på din computer eller mobilenhed. Gå til Start eller deltag i et videoopkald via Gmail for at få flere oplysninger.

Tip! Hvis du ikke kan se denne valgmulighed, skal du kontakte din Google Workspace-administrator.

Brug andre Meet-funktioner

Håndsoprækning i Google Meet

Brug håndsoprækning i Google Meet til at gøre moderatoren opmærksom på, at du gerne vil have ordet.

Få flere oplysninger om håndsoprækning i Google Meet.

Relaterede emner