Plagiatrapporter og personvern

Hvis du bruker plagiatrapporter, krever ikke Google eierskap over innholdet ditt. Det innholdet tilhører deg og elevene dine.

Plagiatrapporter søker etter alt som er offentlig tilgjengelig på nettet. Rapportene blir ikke lagret permanent.

Google Workspace for Education Fundamentals oppfyller disse standardene for overholdelse av regler:

• Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA)
  • Children’s Online Privacy Protection Act of 1998 (COPPA)
  • «Student Privacy Pledge», introdusert av Future of Privacy Forum (FPF)
  • ISO/IEC 27018:2014 (datastandarder)

Vanlige spørsmål om kontoer

Må skoler registrere seg for Workspace for Education?

Ja. Bare lærere som bruker Workspace for Education-kontoer, kan slå på plagiatrapporter for oppgaver.

Kan jeg motta elevoppgaver i et Google Disk-område som er tilknyttet den personlige adressen min (@gmail.com)?

Nei. Du kan kun motta elevoppgaver i et Google Disk-område som er tilknyttet Workspace for Education-kontoen din.

Hvorfor kan elever levere inn arbeid fra personlige Google-kontoer (@gmail.com)?

Vi vet at elever av og til ønsker å opprette filer i sine personlige Google-kontoer. For å gi elevene en mest mulig fleksibel og brukervennlig opplevelse kan de sende inn filer fra Google-kontoen de opprettet dem på. Denne fleksibiliteten forenkler elevenes arbeidsflyt og unngår kontobytter og problemer med eierskap av filer.

Er det i samsvar med FERPA at elevene kan bruke personlige Google-kontoer (@gmail.com) til å levere inn og motta returnerte oppgaver?

Ja. Hver elev velger selv om hen vil bruke en personlig Google-konto. FERPA gjelder for oppgaver mens de blir håndtert av en utdanningsinstitusjon. Denne loven er bakgrunnen for kravet vårt om at lærere og administratorer skal motta, lagre og vurdere oppgaver fra Workspace for Education-kontoer de har fått tildelt av den aktuelle institusjonen.

Vanlige spørsmål om personvern

Hva gjør Google for å beskytte data og ivareta personvern?

Finn ut mer om hvordan Workspace for Education samler inn, bruker og deler informasjon, i merknaden om personvern for Workspace for Education.

Lagres elevenes oppgavefiler i et globalt repositorium?

Nei, Google lagrer ikke oppgavefiler i et globalt repositorium.

Institusjoner som har Google Workspace for Education Plus eller Teaching and Learning Upgrade, kan aktivere et privat, skoleadministrert repositorium med elevarbeid som kan brukes til å se etter samsvar mellom elevarbeid i fremtidige plagiatrapporter. Lærere eller skoler kan kopiere elevers innleveringer til plagiatkorpuset i skolens Google Disk-område, som inneholder data som eies og styres av skolen. Elevarbeidet kopieres til korpuset for samsvar fra skolen, slik at det kan sammenlignes med arbeid fra andre elever, når alt dette stemmer:

• Samsvar fra skolen er slått på for domenet.
  • Plagiatrapporter er slått på for oppgaven.
  • Filtypen støttes.

Slik finner du frem til repositoriet:

1. Gå til administratorsiden for samsvar fra skolen.
  2. Klikk på Originality Corpus (Plagiatkorpus).

Blir kilder fra eksterne domener sjekket i plagiatrapporter? Kan lærerne ved de skolene i så fall se oppgavene til elevene mine?

Nei, Google lagrer ikke elevarbeid for å sjekke det mot eksterne domener. Lærere som er tilknyttet andre domener, kan ikke se oppgavene til elevene dine.

Institusjoner som har Google Workspace for Education Plus eller Teaching and Learning Upgrade, kan aktivere et privat, skoleadministrert repositorium med elevarbeid som de kan bruke i fremtidige plagiatrapporter.