Plagiatrapporter og personvern

Hvis du bruker plagiatrapporter, lagrer ikke Google innholdet du sender inn for rapporten, og Google påberoper seg heller ikke eierskap til innholdet ditt. Innholdet tilhører deg og elevene dine. Funksjonen for plagiatrapporter søker etter alt som er offentlig tilgjengelig på nettet. Rapportene blir ikke lagret permanent.

Google Workspace for Education Fundamentals oppfyller disse standardene for overholdelse:

• Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA)
  • Children’s Online Privacy Protection Act of 1998 (COPPA)
  • «Student Privacy Pledge», introdusert av Future of Privacy Forum (FPF)
  • ISO/IEC 27018:2014 (datastandarder)

Vanlige spørsmål om kontoer

Må skoler registrere seg for Workspace for utdanning?

Ja. Bare lærere som bruker Workspace for utdanning-kontoer, kan slå på plagiatrapporter for oppgaver.

Kan jeg få elevoppgaver i en Google Disk som er tilknyttet den personlige adressen min (@gmail.com)?

Nei. Du kan bare få elevoppgaver i en Google Disk som er tilknyttet Workspace for utdanning-kontoen din.

Hvorfor kan elever levere inn arbeid fra personlige Google-kontoer (@gmail.com)?

Vi vet at elever av og til ønsker å opprette filer i sine personlige Google-kontoer. For å gi elevene en mest mulig fleksibel og brukervennlig opplevelse kan de sende inn filer fra Google-kontoen de opprettet dem på. Denne fleksibiliteten forenkler elevenes arbeidsflyt og unngår kontobytter og problemer med eierskap av filer.

Er det i samsvar med FERPA at elevene kan bruke personlige Google-kontoer (@gmail.com) til å levere inn og motta returnerte oppgaver?

Ja. Elevene velger selv om de vil bruke personlige Google-kontoer. FERPA gjelder for oppgaver mens de blir håndtert av en utdanningsinstitusjon. Denne loven er grunnen til at vi krever at lærere og administratorer mottar, lagrer og retter oppgaver i Workspace for utdanning-kontoer de har fått av organisasjonen.

Vanlige spørsmål om Personvern

Hva gjør Google for å beskytte data og ivareta personvern?

Finn ut mer om hvordan Workspace for utdanning samler inn, bruker og deler informasjon, i merknaden om personvern for Workspace for utdanning.

Lagres elevenes oppgavefiler i et globalt repositorium?

Nei, Google lagrer ikke oppgavefiler i et globalt repositorium. Lærere eller skolen kan imidlertid kopiere elevinnleveringer til skolens Google Disk, som inneholder data som eies og kontrolleres av skolen. Skoler med Workspace Enterprise for Education kan ha et privat, skoleadministrert repositorium med elevarbeid som de kan bruke til å sjekke elevarbeid i fremtidige plagiatrapporter.

Slik finner du frem til repositoriet:

1. Gå til administratorsiden for samsvar fra skolen.
  2. Klikk på Originality Corpus (Plagiatkorpus).

Plagiatrapporter slettes automatisk etter 45 dager.

Blir kilder i eksterne skoler sjekket i plagiatrapporter? Kan lærerne ved de skolene i så fall se oppgavene til elevene mine?

Nei, Google lagrer ikke elevarbeid i repositorier for å sjekke det mot eksterne skoler. Lærere som er tilknyttet andre skoler, kan ikke se oppgavene til elevene dine.

Skoler med Workspace Enterprise for Education kan ha et privat, skoleadministrert repositorium med elevarbeid som de kan bruke for fremtidige plagiatrapporter.

Beslektede artikler