Originaliteitsrapporten en privacy

Als je originaliteitsrapporten gebruikt, slaat Google de content die je verstuurt voor het rapport niet op en wordt Google ook niet de eigenaar van de content. De content is van jou en je leerlingen. In originaliteitsrapporten wordt gezocht naar openbaar beschikbare informatie op internet. Ze worden niet permanent opgeslagen.

Google Workspace for Education Fundamentals voldoet aan de volgende nalevingsnormen:

• Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA)
  • Children’s Online Privacy Protection Act van 1998 (COPPA)
  • De Student Privacy Pledge die is geïntroduceerd door het Future of Privacy Forum (FPF)
  • ISO/IEC 27018:2014 (gegevensnormen)

Veelgestelde vragen over accounts

Moeten scholen zich inschrijven voor Workspace for Education?

Ja. Alleen docenten met een Workspace for Education-account kunnen originaliteitsrapporten voor opdrachten inschakelen.

Kan ik opdrachten van leerlingen ontvangen in een Google Drive die is gekoppeld aan mijn persoonlijke adres (@gmail.com)?

Nee. Je kunt alleen opdrachten van leerlingen ontvangen in een Google Drive die is gekoppeld aan je Workspace for Education-account.

Waarom kunnen leerlingen hun werk inleveren via hun persoonlijke Google-account (@gmail.com)?

We begrijpen dat leerlingen soms liever bestanden maken in hun persoonlijke Google-account. Voor het gebruiksgemak van leerlingen kunnen ze bestanden inleveren vanuit het Google-account waarin ze de bestanden hebben gemaakt. De workflow wordt zo eenvoudiger voor de leerlingen, zodat er geen problemen zijn met schakelen tussen accounts en bestandseigendom.

Mogen leerlingen volgens FERPA hun opdrachten inleveren en terugkrijgen via een persoonlijk Google-account (@gmail.com)?

Ja. De leerling maakt de keuze om een persoonlijk Google-account te gebruiken. FERPA geldt voor opdrachten wanneer die zich binnen de onderwijsinstelling bevinden. Vanwege deze wet moeten docenten en administratief personeel opdrachten ontvangen, opslaan en nakijken binnen een door de instelling gemaakt Workspace for Education-account.

Veelgestelde vragen over privacy

Hoe waarborgt Google de privacy van gegevens?

Bekijk de privacyverklaring van Workspace for Education voor meer informatie over hoe Workspace for Education-gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld.

Worden opdrachtbestanden van leerlingen opgeslagen in een algemene opslagplaats?

Nee. Google slaat opdrachtbestanden niet op in een algemene opslagplaats. Docenten of de school kunnen ingeleverde opdrachten van leerlingen echter wel kopiëren naar de Google Drive van de school, die gegevens bevat die eigendom zijn van en worden beheerd door de school. Instellingen die Workspace Enterprise for Education gebruiken, kunnen een privé-opslagplaats voor leerlingwerk gebruiken die eigendom is van de school. Deze kunnen ze gebruiken om in toekomstige originaliteitsrapporten te controleren of leerlingen werk van andere leerlingen hebben gekopieerd.

Ga als volgt te werk om de opslagplaats te openen:

1. Ga naar de beheerpagina voor schoolovereenkomsten.
  2. Klik op Originaliteitscorpus.

Originaliteitsrapporten worden na 45 dagen automatisch verwijderd.

Vergelijken originaliteitsrapporten opdrachten met bronnen van externe scholen? Zo ja, kunnen die docenten dan de opdrachten van mijn leerlingen zien?

Nee. Google slaat het werk van een leerling nergens op om het te vergelijken met externe scholen. Docenten op andere scholen kunnen de opdrachten van je leerlingen niet zien.

Workspace Enterprise for Education-instellingen kunnen een privé-opslagplaats voor leerlingwerk gebruiken die eigendom is van de school. Deze kunnen ze gebruiken om in toekomstige originaliteitsrapporten te controleren of leerlingen werk van andere leerlingen hebben gekopieerd.