Materiaalien lisääminen Tehtävät-sivulle

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Classroomia käyttävät opettajat voivat julkaista Tehtävät-sivulla materiaaleja, kuten opetusohjelman, ryhmän säännöt tai käsiteltäviin aiheisiin liittyvää lukemista.

Opettaja voi järjestää Tehtävät-sivulla olevat materiaalit aiheen mukaan, muuttaa niiden järjestystä ja aikatauluttaa niiden julkaisun.

Materiaalien lisääminen

Kun lisäät materiaalia Tehtävät-sivulle, voit

Materiaalien lisääminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa yläreunasta Luo ja sitten Materiaali.
  4. Lisää nimi ja kuvaus.

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä materiaaleihin liitteitä, kuten tietokoneella olevia tiedostoja, Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä.

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Lisää ja sitten valitse vaihtoehto:
  3. Jos näet ilmoituksen, jonka mukaan sinulla ei ole lupaa liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee tiedostosta kopion, joka liitetään materiaaliin, ja tallentaa sen ryhmän Drive-kansioon.
  4. (Valinnainen) Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista .

Muiden ryhmien valitseminen

Useille ryhmille julkaistut materiaalit näkyvät kyseisten ryhmien kaikille oppilaille.

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Vastaanottajat-kohdassa olevaa alanuolta ja sitten valitse ryhmät.

Oppilaiden valitseminen yksitellen

Jos et valitse useita ryhmiä, voit valita oppilaat yksitellen. Voit valita kerralla enintään sata oppilasta.

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Poista valinta klikkaamalla Kaikki oppilaat ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sitten Kaikki oppilaat.
  3. Valitse oppilas klikkaamalla oppilaan nimeä.

Huom. Näet julkaisun saaneiden oppilaiden lukumäärän ryhmän postausseinällä. Näet oppilaiden nimet klikkaamalla materiaalista lukumäärä oppilasta.

lisätä aiheen

Voit lisätä kohteeseen vain yhden aiheen.

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Aihe‑kohdan vieressä olevaa alanuolta .
  3. Valitse jokin seuraavista:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.

Lue lisää aiheiden lisäämisestä Tehtävät-sivulle.

Materiaalin julkaiseminen, ajoittaminen ja luonnoksen tallentaminen

Voit julkaista materiaalin heti tai ajoittaa sen julkaisun myöhemmäksi. Jos et halua julkaista sitä vielä, voit tallentaa sen luonnoksena. Näet luonnokset ja ajoitetut kohteet klikkaamalla Tehtävät.

Materiaalin julkaiseminen

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Voit julkaista materiaalin heti klikkaamalla Julkaise.

Materiaalin ajoittaminen myöhemmin julkaistavaksi

Ajoitetut materiaalit voivat viivästyä korkeintaan viidellä minuutilla julkaisuajankohdasta.

1. Luo materiaali ja valitse ryhmät seuraamalla yllä olevia ohjeita.
    • Jos haluat ajoittaa saman materiaalin useille ryhmille, valitse kaikki haluamasi ryhmät.
  2. Klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sitten Ajoita.
  3. Klikkaa päiväyksen vierestä alanuolta ja valitse kullekin ryhmälle julkaisupäivä ja ‐aika.
    • Classroomissa ajankohtien oletusarvo on iltapäivä. Aamupäivä on tarvittaessa valittava erikseen.
  4. Jos ryhmiä on useita, saatavilla on myös nämä valinnat:
    • (Valinnainen) Valitse aihe kullekin ryhmälle.
    • (Valinnainen) Kopioi ensimmäiselle ryhmälle valitsemasi aika ja päivämäärä muihinkin ryhmiin klikkaamalla Kopioi asetukset kaikkiin.
  5. Valitse Ajoita. Materiaali julkaistaan ajoitettuna päivänä ja aikana automaattisesti.

Materiaalin tallentaminen luonnoksena

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Julkaise-kohdassa olevaa alanuolta ja sitten Tallenna luonnos.
Materiaalin muokkaaminen

Muokkaukset koskevat yksittäisiä ryhmiä. Jos haluat, että muutokset otetaan käyttöön useissa ryhmissä, tee tarvittavat muutokset kussakin ryhmässä.

Julkaistun materiaalin muokkaaminen

1. Klikkaa Tehtävät-sivulta materiaalin vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset ja valitse Tallenna.

Ajoitetun materiaalin muokkaaminen

1. Klikkaa Tehtävät-sivulta materiaalin vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset ja valitse Ajoita.

Materiaaliluonnoksen muokkaaminen

1. Klikkaa Tehtävät-sivulta materiaalin vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset.

Muutokset tallennetaan automaattisesti.

3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Julkaise heti (tiedot yllä).
    • Ajoita materiaalin julkaisu tiettyyn päivään ja aikaan (ohjeet yllä).
    • Tallenna materiaali luonnoksena ja palaa Tehtävät-sivulle klikkaamalla yläreunasta Sulje .

Materiaalien järjestäminen uudelleen Tehtävät-sivulla

Jos lisäät aiheen kohteeseen, voit muuttaa aiheiden ja postausten järjestystä Tehtävät-sivulla. Lue lisää aiheeseen liittyvien postausten järjestyksen muuttamisesta tai aiheiden järjestyksen muuttamisesta.