Plagiaatintunnistusraportin lukeminen

Plagiaatintunnistusraporttien käyttö edellyttää, että koulu rekisteröityy betaohjelmaan ja että opettaja ottaa toiminnon käyttöön tehtävässä.

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille

Jos opettajasi on ottanut plagiaatintunnistusraportit käyttöön tehtävässä, voit luoda tehtävästäsi enintään kolme raporttia. Plagiaatintunnistusraportit auttavat sinua tarkistamaan tehtäväsi ennen sen palauttamista.

Raportin lukeminen

Merkittyjen katkelmien katsominen

Merkittyihin katkelmiin merkitään kohdat, jotka löytyvät julkisilta verkkosivuilta mutta joihin et ole lisännyt lähdeviitettä. Plagiaatintunnistusraportti havaitsee verkossa olevat katkelmat, tunnistaa parhaiten vastaavat lähteet ja merkitsee katkelmat, joista lähdeviite puuttuu.

Lähdeviitteelliset sitaatit ja lainaukset voidaan näyttää tai piilottaa plagiaatintunnistusraportin tuloksissa. Raportti ei oletusarvoisesti näytä lähdeviitteellisiä sitaatteja tai lainattuja katkelmia. Jos työsi sisältää sitaatteja, näitä katkelmia ei näytetä, ellei Näytä sitaatit ja lainaukset ‑suodatinta oteta käyttöön.

Vaihtaminen merkittyjen katkelmien ja prosenttiosuuden näytön välillä

Voit vaihtaa merkittyjen katkelmien määrän ja merkityn sisällön prosenttiosuuden näytön välillä klikkaamalla Katkelmanäkymä Passage view tai Prosenttinäkymä Percentage view.

Merkityn sisällön prosenttiosuuden näyttäminen

Merkityn sisällön prosenttiosuus näyttää, kuinka paljon olet hyödyntänyt lähdemateriaalia. Jos merkityn sisällön prosenttiosuus on suuri, suurin osa tehtävästä ei todennäköisesti ole omaasi. Pieni prosenttiosuus puolestaan tarkoittaa, että oman tuotoksesi määrä on suurempi. Jos raportissasi merkityn sisällön määrä on esimerkiksi 5 prosenttia, suurin osa tehtävästä on omaa tuotostasi.

Plagiaatintunnistusraportin värimerkinnät

Plagiaatintunnistusraportissa käytetään seuraavia värimerkintöjä:

• Vihreä: Kaikki sisältö on kirjoittajan omaa.
  • Keltainen: Suurin osa sisällöstä on kirjoittajan omaa, mutta osa sisällöstä saattaa olla peräisin verkosta. Määrä sisältää sekä lähdeviitteelliset että lähdeviitteettömät lainaukset ja parafraasit.
  • Punainen: Suurin osa sisällöstä ei ole kirjoittajan omaa.

Vaikka plagiaatintunnistusraportti merkitsee sisällön, joka ei ole kirjoittajan omaa, opettajan on arvioitava, onko sisällön lähteeseen viitattu oikein.

Yksittäisten katkelmien tarkistaminen

Merkittyjen katkelmien tarkistaminen

Voit selata merkittyjä katkelmia seuraavasti:

• Klikkaa näytön oikeasta alakulmasta Takaisin Takaisin tai Seuraava Seuraava.
  • Klikkaa korostettua katkelmaa tehtävästä.
  • Selaa näppäimistön nuolinäppäimillä.

Lähdeviitteellisten katkelmien korostaminen

Voit korostaa lähdeviitteellisen sisällön klikkaamalla Näytä sitaatit ja lainaukset ‑kohdan vieressä Ota käyttöön Ota käyttöön.

Tekstin muokkaaminen

Voit tehdä muutoksia dokumenttiin plagiaatintunnistusraportissa. Muokkaa työtä klikkaamalla Muokkaa. Palaa plagiaatintunnistusraporttiin klikkaamalla Näytä raportti.