Je werk controleren met rubrieken

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen. Docenten kijken hier.

In een rubriek staan de feedback- of beoordelingscriteria voor een opdracht. Criteria zijn de onderdelen van een opdracht waarvan je docent wil dat je erop let, zoals grammatica of spelling. Bekijk de rubriek terwijl je werkt om de opdracht beter te begrijpen en een beter cijfer te krijgen.

Nadat een opdracht is nagekeken en teruggegeven, kun je je rubriekscore en feedback bekijken. In rubrieken met een score heeft elk niveau een bepaald aantal punten dat je kunt behalen. Je docent kijkt met welk niveau in de rubriek je werk overeenkomt. Bekijk de rubriek om te zien op welke onderdelen je het goed hebt gedaan en waar je je nog in moet verbeteren.

Als er een rubriek is toegevoegd aan een opdracht, kun je deze zien in de details van de opdracht. Je kunt rubrieken bekijken op een computer of een mobiel apparaat.

Opmerking: Je ziet wellicht kleine visuele verschillen tussen tablets en telefoons.

De rubriek van een opdracht bekijken

1. Tik op Classroom and thende lesgroep.
  2. Tik op Schoolwerkand thende opdracht.
  3. Tik op de rubriek.

Opmerking: Als je geen rubriek ziet, heeft je docent er geen toegevoegd aan de opdracht.

4. Als je de niveaubeschrijvingen van een criterium wilt bekijken, tik je naast het criterium op Volgende  en scroll je naar links of rechts.

Feedback in rubrieken bekijken

1.  Tik op Classroom and thende lesgroep.
  2. Tik op Schoolwerkand thende opdracht.
  3. Tik op de kaart Jouw werk op Uitvouwen .
    Het criteriumniveau dat je docent heeft geselecteerd, is omlijnd in kleur.
  4. Als je de niveaubeschrijvingen van een criterium wilt bekijken, tik je naast het criterium op Volgende  en scroll je naar links of rechts.