Töiden vertaaminen rubriikkeihin

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille Jos olet opettaja, siirry tänne.

Rubriikki näyttää kotitehtävän palaute- tai arviointikriteerit. Kriteereillä tarkoitetaan kotitehtävän osa-alueita, joihin opettaja haluaa sinun keskittyvän, kuten kielioppia tai oikeinkirjoitusta. Saat paremman käsityksen kotitehtävästä — ja paremman arvosanan — vertaamalla työtäsi rubriikkiin samalla, kun työskentelet.

Kun tehtävä on arvioitu ja palautettu, voit tarkistaa rubriikkipistemääräsi ja palautteesi. Pisteytetyissä rubriikeissa voit ansaita pisteitä kultakin tasolta. Opettajasi yhdistää tehtäväsi tason tiettyyn rubriikin tasoon. Rubriikin avulla saat selville, missä suoriuduit hyvin ja missä sinulla saattaa olla parantamisen varaa.

Jos kotitehtävällä on rubriikki, se näkyy kotitehtävän tiedoissa. Rubriikkeja voi katsella tietokoneella tai mobiililaitteella.

Huom. Näkymä saattaa olla hieman erilainen tableteissa ja puhelimissa.

Tehtävän rubriikin katsominen

1. Napauta Classroom "" ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä.
  3. Napauta rubriikkia.
  4. Voit katsoa kriteerin osaamistasojen kuvaukset pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.

Rubriikkipalautteen katsominen

1. Napauta Classroom "" ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä.
  3. Napauta Omat tehtäväsi ‑kohdasta Laajenna .
    Opettajasi valitsema kriteerin osaamistaso on merkitty värillä.
  4. Näet kriteerin osaamistasojen kuvaukset valitsemalla kriteerin vierestä Seuraava "" ja pyyhkäisemällä sitten vasemmalle tai oikealle.