Rubriikkeja sisältävien tehtävien tarkasteleminen

Tämän ominaisuuden käyttöön tarvitaan rubriikin betaversio. Kysy opettajaltasi, onko hän rekisteröitynyt sen käyttäjäksi.

Rubriikki on arviointityökalu, jolla voidaan määrittää ehdot tehtävän arvosanalle tai palautteelle.Jos tehtävällä on rubriikki, se näkyy tehtävän tiedoissa. Rubriikkien avulla voit parantaa arvosanaasi tehtävän edetessä.

Kun tehtävä on arvioitu ja palautettu, voit tarkastella rubriikkipistemäärääsi. Pisteytetyissä rubriikeissa voit ansaita pisteitä kultakin tasolta. Opettajasi yhdistää tehtäväsi tason tiettyyn rubriikin tasoon. Rubriikkia tarkastelemalla saat selville, missä kategorioissa suoriuduit hyvin ja missä sinulla on ehkä parantamisen varaa.

Tehtävän rubriikin tarkasteleminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Jos ryhmälläsi on Tehtävät-sivu, klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
    • Jos ryhmälläsi ei ole Tehtävät-sivua, klikkaa ryhmää ja sitten Striimi
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Jos ryhmälläsi on Tehtävät-sivu, laajenna tehtävää klikkaamalla ja sitten klikkaa rubriikkia.
    • Jos ryhmälläsi ei ole Tehtävät-sivua, klikkaa tehtävän rubriikkia.
  4. Laajenna tai tiivistä kaikki ehdot klikkaamalla Laajenna ehdot Expand criteria tai Tiivistä ehdot Collapse criteria. Laajenna tai tiivistä yksittäinen ehto klikkaamalla alanuolta Alanuoli tai ylänuolta Nuoli ylös.

Rubriikkipalautteen tarkasteleminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Jos ryhmälläsi on Tehtävät-sivu, klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
    • Jos ryhmälläsi ei ole Tehtävät-sivua, klikkaa ryhmää ja sitten Striimi
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Jos ryhmälläsi on Tehtävät-sivu, klikkaa palautettua tehtävää ja sitten Näytä tehtävä.
    • Jos ryhmälläsi ei ole Tehtävät-sivua, klikkaa tehtävän nimen vieressä Avaa.
  4. Korostetut palkit ovat opettajasi valitsemia arviointeja. Kun osoitat arviointipalkkia, arvioinnin nimi näkyy näytöllä.

Laajenna tai tiivistä kaikki ehdot klikkaamalla Laajenna ehdot Expand criteria tai Tiivistä ehdot Collapse criteria. Laajenna tai tiivistä yksittäinen ehto klikkaamalla alanuolta Alanuoli tai ylänuolta Nuoli ylös.

Onko sinulla vielä kysyttävää rubriikeista? Siirry rubriikkien usein kysyttyihin kysymyksiin