Töiden vertaaminen rubriikkeihin

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille

Rubriikki näyttää kotitehtävän palaute- tai arviointikriteerit. Kriteereillä tarkoitetaan kotitehtävän osa-alueita, joihin opettaja haluaa sinun keskittyvän, kuten kielioppia tai oikeinkirjoitusta. Saat paremman käsityksen kotitehtävästä — ja paremman arvosanan — vertaamalla työtäsi rubriikkiin samalla, kun työskentelet.

Kun tehtävä on arvioitu ja palautettu, voit tarkistaa rubriikkipistemääräsi ja palautteesi. Pisteytetyissä rubriikeissa voit ansaita pisteitä kultakin tasolta. Opettajasi yhdistää tehtäväsi tason tiettyyn rubriikin tasoon. Rubriikin avulla saat selville, missä suoriuduit hyvin ja missä sinulla saattaa olla parantamisen varaa.

Jos kotitehtävällä on rubriikki, se näkyy kotitehtävän tiedoissa. Rubriikkeja voi katsella tietokoneella tai mobiililaitteella.

Tehtävän rubriikin katsominen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Laajenna kotitehtävä klikkaamalla sitä ja sitten valitse rubriikki.

Klikkaa rubriikkia

4. Laajenna tai tiivistä kaikki ehdot klikkaamalla Laajenna ehdot Laajenna ehdot tai Tiivistä ehdot Tiivistä ehdot. Laajenna tai tiivistä yksittäinen ehto klikkaamalla alanuolta  tai ylänuolta .
    Laajenna tai tiivistä ehdot

Rubriikkipalautteen katsominen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa palautettua tehtävää ja sitten Näytä tehtävä.

4. Korostetut palkit ovat opettajasi valitsemia arviointeja. Kun osoitat arviointipalkkia, arvioinnin nimi näkyy näytöllä.

Laajenna tai tiivistä kaikki ehdot klikkaamalla Laajenna ehdot Laajenna ehdot tai Tiivistä ehdot Tiivistä ehdot. Laajenna tai tiivistä yksittäinen ehto klikkaamalla alanuolta  tai ylänuolta .