Töiden vertaaminen rubriikkeihin

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Jos olet opettaja, siirry tänne.

Rubriikki näyttää kotitehtävän palaute- tai arviointikriteerit. Kriteereillä tarkoitetaan kotitehtävän osa-alueita, joihin opettaja haluaa sinun keskittyvän, kuten kielioppia tai oikeinkirjoitusta. Saat paremman käsityksen kotitehtävästä — ja paremman arvosanan — vertaamalla työtäsi rubriikkiin samalla, kun työskentelet.

Kun tehtävä on arvioitu ja palautettu, voit tarkistaa rubriikkipistemääräsi ja palautteesi. Pisteytetyissä rubriikeissa voit ansaita pisteitä kultakin tasolta. Opettajasi yhdistää tehtäväsi tason tiettyyn rubriikin tasoon. Rubriikin avulla saat selville, missä suoriuduit hyvin ja missä sinulla saattaa olla parantamisen varaa.

Jos kotitehtävällä on rubriikki, se näkyy kotitehtävän tiedoissa. Rubriikkeja voi katsella tietokoneella tai mobiililaitteella.

Kotitehtävän rubriikin katsominen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Laajenna kotitehtävä klikkaamalla sitä ja sitten valitse rubriikki.

4. (Valinnainen) Jos haluat nähdä tai piilottaa kaikki ehdot,  valitse Laajenna ehdot tai Tiivistä ehdot .
  5. (Valinnainen) Jos haluat nähdä tai piilottaa yksittäisiä ehtoja, klikkaa alanuolta tai ylänuolta .

Rubriikkipalautteen katsominen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa palautettua tehtävää ja sitten Näytä tehtävä.

4. Korostetut palkit ovat opettajasi valitsemia arviointeja. Kun osoitat arviointipalkkia, arvioinnin nimi näkyy näytöllä.

Laajenna tai tiivistä kaikki ehdot klikkaamalla Laajenna ehdot  tai Tiivistä ehdot . Laajenna tai tiivistä yksittäinen ehto klikkaamalla alanuolta  tai ylänuolta .