Alkuperäraportin luominen tehtävään

Jos opettaja ottaa alkuperäraportit käyttöön kotitehtävässä, voit tarkistaa raporteista ennen tehtävän palauttamista, sisältääkö se tahatonta plagiointia tai sisältöä, josta puuttuu lähdemerkintä. Raportit vertaavat Google Docs ‑tiedostoasi internetistä löytyviin verkkosivuihin ja kirjoihin.

Opettaja ei voi nähdä luomiasi raportteja. Kun olet palauttanut tehtävän, Classroom luo automaattisesti raportin, jonka vain opettajasi näkee. Jos kumoat palautuksen ja lähetät tiedoston uudelleen, Classroom luo opettajaa varten uuden alkuperäraportin.

Alkuperäraportit ovat saatavilla vain niillä G Suite for Education ‑tileillä, joiden kieleksi on valittu englanti, ranska, indonesia, italia, norja, portugali, espanja tai ruotsi.

Alkuperäraportin luominen

Jos opettaja on ottanut alkuperäraportit käyttöön tehtävässä, voit luoda tehtävästäsi enintään viisi raporttia.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa tehtävää ja sitten Näytä tehtävä.

4. Lataa tai luo tiedosto Omat tehtäväsi ‑kohdasta.
  5. Klikkaa Alkuperäraportit-kohdan vierestä Suorita
    Huom. Jos Alkuperäraportit-kohtaa ei näy, opettajasi ei välttämättä ole ottanut toimintoa käyttöön.
  6. Voit katsoa raportin, kun klikkaat tiedostonimen alta Näytä alkuperäraportti.
  7. (Valinnainen) Jos haluat tallentaa tai tulostaa alkuperäraportin, klikkaa yläreunasta Tulosta "" ja valitse vaihtoehto:
    • Tallenna PDF-muodossa
    • Tallenna Google Driveen
    • Tulosta raportti

Muuta aiheeseen liittyvää