Alkuperäraportin luominen tehtävään

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille

Jos haluat ennen tehtävän palauttamista tarkistaa, sisältääkö se tahatonta plagiointia tai sisältöä, josta puuttuu lähdemerkintä, voit luoda alkuperäraportin. Alkuperäraportit vertaavat Google Docs ‑dokumenttejasi miljardeihin verkkosivuihin ja miljooniin kirjoihin, muodostavat linkin havaittuihin lähteisiin ja merkitsevät tekstin, josta puuttuu lähdemerkintä.

Voit luoda enintään kolme alkuperäraporttia tehtävää kohden. Raportit ovat yksityisiä, joten opettajasi ei näe niitä.

Kun olet palauttanut tehtävän, Kotitehtävät luo automaattisesti raportin, jonka vain opettajasi näkee. Jos kumoat palautuksen ja lähetät tehtävän uudelleen, Kotitehtävät luo opettajaa varten uuden alkuperäraportin.

Huom. Alkuperäraportit ovat tällä hetkellä vain sellaisten käyttäjien saatavilla, joiden Google-tilin kieleksi on määritetty englanti.

Jos haluat tietää, miten alkuperäraportti analysoi tehtäviä, tutustu Miten alkuperäraportti luodaan? ‑artikkeliin.

Alkuperäraportin luominen tehtävään

Jos opettaja on ottanut alkuperäraportit käyttöön tehtävässä, voit luoda tehtävästäsi enintään kolme raporttia.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa tehtävää ja sitten Näytä tehtävä.

4. Lataa tai luo tiedosto Omat tehtäväsi ‑kohdasta.
  5. Klikkaa Alkuperäraportit-kohdan vierestä Suorita.
    Huom. Jos Alkuperäraportit-kohtaa ei näy, opettajasi ei välttämättä ole ottanut toimintoa käyttöön.
  6. Voit katsoa raportin klikkaamalla tiedostonimen alta Katso alkuperäraportti.

Tehtävän muokkaaminen

Voit muokata tekstiäsi alkuperäraportissa.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Avaa tehtävä.
  4. Voit katsoa raportin klikkaamalla tiedostonimen alta Katso alkuperäraportti.
  5. Voit muokata merkittyjä katkelmia tai korjata lähdeviittauksia valitsemalla alareunasta Muokkaa
  6. (Valinnainen) Voit katsoa alkuperäraportin uudelleen klikkaamalla alareunasta Näytä raportti.

Seuraava vaihe: Alkuperäraportin lukeminen