Slå på plagiatrapporter

Administratorer: Samsvar fra skolen er slått AV som standard og kan slås på for organisasjonen din. Finn ut hvordan du slår på samsvar fra skolen for plagiatrapporter i Classroom.

Denne artikkelen er for lærere.

Du og elevene kan bruke plagiatrapporter for å sjekke om arbeidet er autentisk. Når du kjører en rapport, sammenlignes elevens filer i Google Dokumenter, Google Presentasjoner eller Microsoft Word med nettsider og bøker på internett. Rapporten inneholder linker til gjenkjente kilder, og tekst uten kildehenvisning merkes. Hvis administratoren din har slått på samsvar fra skolen, blir arbeidet også sammenlignet med tidligere elevinnleveringer fra skolen eller skoleregionen. Elevarbeidet kopieres også til korpuset med samsvar fra skolen, slik at det kan sammenlignes med arbeid fra andre elever, når følgende kriterier er innfridd:

• Samsvar fra skolen er slått på for domenet.
  • Plagiatrapporter er slått på for oppgaven.
  • Filtypen støttes.

Tilgjengelige språk

Plagiatrapporter er bare tilgjengelige for Google Workspace for Education-kontoer der et av disse språkene er valgt:
  • arabisk
  • kinesisk (forenklet)
  • kinesisk (tradisjonell)
  • dansk
  • nederlandsk
  • engelsk
  • filippinsk
  • finsk
  • fransk
  • tysk
  • hebraisk
  • hindi
  • indonesisk
  • Italiensk
  • japansk
  • koreansk
  • malay
  • norsk
  • polsk
  • portugisisk
  • rumensk
  • spansk
  • svensk
  • thai
  • ukrainsk

Før du begynner

• Hvis du har en Google Workspace for Education Fundamentals-konto, kan du slå på plagiatrapporter for fem oppgaver per kurs. Hvis du vil ha mulighet til å kjøre et ubegrenset antall plagiatrapporter, kan du be Google Workspace-administratoren din om å skaffe Teaching and Learning Upgrade eller oppgradere til Google Workspace for Education Plus.
  • Du kan se plagiatrapporter i 45 dager. Etter dette kan du kjøre en ny rapport i retteverktøyet.
  • Når du slår på plagiatrapporter for en oppgave, kan elevene kjøre tre rapporter på oppgaven sin før de leverer den inn. Du kan ikke se rapportene elevene kjører. Når elevene har kjørt sin siste rapport, kan de fortsette å jobbe med oppgaven før de leverer den.
  • For at det skal være mulig å opprette en plagiatrapport, kan dokumentene maksimalt ha en filstørrelse på 2 MB.

Slå på plagiatrapporter når du oppretter oppgaver

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på kursetog deretterClassroom.
  3. Klikk på Opprettog deretterOppgave.
  4. Merk av for Kjør plagiatkontroll (plagiatrapporter).

Slå på plagiatrapporter etter at du har fått inn elevarbeid

Hvis du slår på plagiatrapporter etter at en elev har levert arbeidet sitt, kan ikke eleven kjøre noen rapport før du har levert tilbake arbeidet. Hvis du vil la elevene kjøre rapporter, må du levere tilbake arbeidet og la dem levere inn oppgaven på nytt.

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på kursetog deretterKursarbeid.
  3. Ved siden av oppgaven klikker du på Mer og deretterRediger.
  4. Merk av for Kjør plagiatkontroll (plagiatrapporter).

Gjennomgå plagiatrapporter

Når elevene leverer inn arbeid, kjører Classroom automatisk en plagiatrapport for hver innsendte Dokumenter- eller Presentasjoner-fil, og denne rapporten er bare synlig for deg. Hvis en elev trekker en oppgave tilbake og leverer den på nytt, kjører Classroom en ny plagiatrapport for læreren.

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på kursetog deretterKursarbeid.
  3. Klikk på oppgavenog deretterSe oppgavenog deretterelevens fil.
  4. Klikk på # merkede tekststykker til høyre.

Relaterte emner