Originaliteitsrapporten aanzetten

Beheerders: Schoolovereenkomsten staan standaard uit. Je kunt deze functie aanzetten voor je organisatie. Meer informatie over hoe je schoolovereenkomsten kunt aanzetten en handmatig werk kunt toevoegen aan en verwijderen uit de opslagplaats van je school

Dit artikel is voor docenten.

Jij en je leerlingen kunnen originaliteitsrapporten gebruiken om de authenticiteit van leerlingenwerk te controleren. Als je een rapport maakt, wordt het Google Documenten-bestand van een leerling vergeleken met webpagina's en boeken op internet. Het rapport bevat links naar gedetecteerde bronnen en markeert niet-geciteerde tekst.

Originaliteitsrapporten zijn alleen beschikbaar voor Google Workspace for Education-accounts die zijn ingesteld op Fins, Frans, Engels, Indonesisch, Italiaans, Japans, Noors, Portugees, Spaans of Zweeds.

Voordat je begint

• Als je een Google Workspace for Education Fundamentals-account hebt, kun je originaliteitsrapporten aanzetten voor 5 opdrachten per lesgroep. Als je voor een onbeperkt aantal opdrachten originaliteitsrapporten wilt laten maken, vraag je je Google Workspace-beheerder om de Teaching and Learning Upgrade aan te vragen of te upgraden naar Google Workspace for Education Plus.
  • Je kunt originaliteitsrapporten 45 dagen bekijken. Daarna kun je nog een rapport laten maken in de nakijktool.
  • Als je originaliteitsrapporten aanzet voor een opdracht, kunnen leerlingen 5 rapporten laten maken voor hun werk voordat ze het inleveren. Je kunt de rapporten die leerlingen hebben laten maken niet zien. Nadat leerlingen het laatste rapport hebben uitgevoerd, kunnen ze aan de opdracht blijven werken voordat ze deze inleveren.

Originaliteitsrapporten aanzetten als je een opdracht maakt

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroepand thenClassroom.
  3. Klik op Makenand thenOpdracht.
  4. Vink het vakje aan voor Controleren op plagiaat (originaliteit).

Originaliteitsrapporten aanzetten nadat je werk van leerlingen hebt ontvangen

Als je originaliteitsrapporten aanzet nadat leerlingen hun werk hebben ingeleverd, kunnen ze pas een rapport laten maken nadat je het werk hebt teruggegeven. Als je wilt dat leerlingen een rapport kunnen uitvoeren, moet je het werk teruggeven en toestaan dat ze de opdracht opnieuw inleveren.

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroepand then Schoolwerk.
  3. Klik naast de opdracht op Meer ""and thenBewerken.
    Selecteer Bewerken
  4. Vink het vakje aan voor Controleren op plagiaat (originaliteit).

Een originaliteitsrapport bekijken

Nadat leerlingen hun werk hebben ingeleverd, maakt Classroom automatisch een originaliteitsrapport voor elk ingeleverd Documenten-bestand, dat alleen zichtbaar is voor jou. Als een leerling het inleveren van een opdracht ongedaan maakt en de opdracht opnieuw inlevert, maakt Classroom nog een originaliteitsrapport voor de docent.

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroepand thenSchoolwerk.
  3. Klik op de opdrachtand thenOpdracht bekijkenand thenhet bestand van de leerling.
  4. Klik rechts op # gemarkeerde passages.