Alkuperäraporttien käyttöönotto

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Kun otat alkuperäraportit käyttöön, voitte oppilaiden kanssa tarkistaa, että työ on varmasti tekijänsä tuotosta. Alkuperäraportit vertaavat oppilaan työtä miljardeihin verkkosivuihin ja miljooniin kirjoihin Google Haun avulla. Alkuperäraportit muodostavat linkin havaittuihin verkkosivuihin ja merkitsevät tekstin, josta puuttuu lähdemerkintä. Raporttien avulla:

• Oppilaat voivat tarkistaa ennen tehtävien palauttamista, sisältävätkö ne tahatonta plagiointia tai sisältöä, josta puuttuu lähdemerkintä.
  • Opettajat näkevät, missä kohdissa oppilaat ovat käyttäneet lähdemateriaalia ja ovatko viittaukset paikoillaan vai eivät.

Huom. Alkuperäraportit ovat tällä hetkellä käytettävissä

• Google-tileillä, joiden kieli on englanti
  • Google Docsissa tehdyille töille
  • Google for Education ‑tileillä.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Alkuperäraporttien käyttöönoton vaihtoehdot

Alkuperäraporttien käyttöönotto kotitehtävän luomisen yhteydessä

Voit ottaa alkuperäraportit käyttöön tehtävien luomisen yhteydessä. Raportit ovat käytettävissä sekä opettajan että oppilaan roolissa. Kun alkuperäraportit on otettu käyttöön, oppilaat voivat luoda enintään kolme raporttia ennen tehtävän palauttamista

Huom. Jos sinulla on G Suite for Education ‑tili, voit ottaa alkuperäraportit käyttöön enintään kolmessa tehtävässä ryhmää kohti. Jos haluat, että alkuperäraporttien määrää ei rajoiteta, pyydä järjestelmänvalvojaa päivittämään G Suite Enterprise for Educationiin

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa Luo ja sitten Tehtävä.

4. Merkitse Alkuperäraportit-kohdan vieressä oleva ruutu valituksi.

Alkuperäraporttien käyttöönotto oppilaiden palautettua työt

Voit ottaa alkuperäraportit käyttöön sen jälkeen, kun oppilaat ovat lähettäneet tehtävän. Huomaa kuitenkin, että jos otat alkuperäraportit käyttöön oppilaan tehtävän lähettämisen jälkeen, oppilas ei voi luoda raporttia ennen kuin olet palauttanut hänen tehtävänsä.

Jotta oppilaat voivat luoda raportin, palauta tehtävä ja anna oppilaiden lähettää se uudelleen.

Vaihe 1: Muokkaa tehtävää alkuperäraporttien käyttöön ottamiseksi

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävän vierestä Lisää   ja sitten  Muokkaa

Valitse Muokkaa

4. Merkitse Alkuperäraportit-kohdan vieressä oleva ruutu valituksi.

Vaihe 2: Luo alkuperäraportti lähetetystä tehtävästä

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa tehtävää ja sitten Näytä tehtävä ja sitten oppilaan tiedosto.
    Tiedosto avautuu Classroomin arviointityökalussa.
  4. Valitse oppilaan tehtävän alta Plagiaatintunnistus.

Alkuperäraporttien UKK

Kuinka monta raporttia voin ottaa käyttöön ryhmässäni?
Kun sinulla on G Suite for Education ‑tili, voit ottaa alkuperäraportit käyttöön kolmessa tehtävässä ryhmää kohti.
Jos haluat rajattomasti alkuperäraportteja ryhmää kohti, pyydä järjestelmänvalvojaa päivittämään tilaus G Suite Enterprise for Educationiin.
Kuinka monta raporttia oppilaat voivat luoda yhtä kotitehtävää kohti?
Kun otat alkuperäraportit käyttöön kotitehtävässä, oppilaat voivat luoda tehtävästä enintään kolme raporttia ennen palautusta. Et voi nähdä oppilaiden luomia raportteja. Kun oppilas on luonut viimeisen raporttinsa, hän voi jatkaa tehtävän viimeistelemistä palautukseen saakka.
Kun oppilaat palauttavat tehtävän, Classroom luo automaattisesti kullekin palautetulle Docs-tiedostolle alkuperäraportin, jonka vain sinä näet. Jos oppilas kumoaa palautuksen ja lähettää tehtävän uudelleen, Classroom luo opettajalle uuden alkuperäraportin.
Kuinka kauan raportit ovat nähtävissä?
Alkuperäraportit ovat katsottavissa 45 päivän ajan. Tämän jälkeen voit luoda uuden raportin arviointityökalussa.
Jos haluat luoda uuden alkuperäraportin, avaa oppilaan palautus arviointityökalussa. Valitse tiedostonimen alta Plagiaatintunnistus.

Seuraavaksi: Alkuperäraportin katsominen