Alkuperäraporttien käyttöönotto

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Alkuperäraporttien avulla sinä ja oppilaasi voitte tarkistaa, että työ on varmasti tekijänsä tuotosta. Kun raportti luodaan, se vertaa oppilaan Google Docs ‑tiedostoa internetistä löytyviin verkkosivuihin ja kirjoihin. Raportti sisältää linkit havaittuihin lähteisiin ja merkitsee tekstin, josta puuttuu lähdemerkintä.

Alkuperäraportit ovat saatavilla vain niillä G Suite for Education ‑tileillä, joiden kieleksi on valittu englanti, ranska, indonesia, italia, norja, portugali, espanja tai ruotsi.

Ennen kuin aloitat

• Jos sinulla on G Suite for Education ‑tili, voit ottaa alkuperäraportit käyttöön enintään viidessä tehtävässä ryhmää kohti. Jos haluat alkuperäraporttien rajattoman käyttöoikeuden, pyydä G Suite ‑järjestelmänvalvojaa päivittämään tilaus G Suite Enterprise for Educationiin.
  • Alkuperäraportti on katsottavissa 45 päivän ajan. Tämän jälkeen voit luoda uuden raportin arviointityökalussa.
  • Kun otat alkuperäraportit käyttöön kotitehtävässä, oppilaat voivat luoda työstään kolme raporttia ennen palautusta. Et voi nähdä oppilaiden luomia raportteja. Kun oppilas on luonut viimeisen raporttinsa, hän voi jatkaa kotitehtävän työstämistä palautukseen saakka.

Alkuperäraporttien käyttöönotto kotitehtävän luomisen yhteydessä

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmääja sittenClassroom.
  3. Valitse Luoja sittenTehtävä.
  4. Valitse Tee plagioinnin tarkistus (alkuperä) ‑valintaruutu.

Alkuperäraporttien käyttöönotto oppilaiden palautettua tehtävät

Jos otat alkuperäraportit käyttöön sen jälkeen kun oppilas on lähettänyt tehtävän, oppilas ei voi luoda raporttia ennen kuin olet palauttanut hänen tehtävänsä. Jotta oppilaat voivat luoda raportin, palauta tehtävä heille ja anna heidän lähettää se uudelleen.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävän vierestä Lisää "" ja sittenMuokkaa.
    Valitse Muokkaa
  4. Valitse Tee plagioinnin tarkistus (alkuperä) ‑valintaruutu.

Alkuperäraportin tarkistaminen

Kun oppilaat palauttavat tehtävän, Classroom luo automaattisesti kullekin palautetulle Docs-tiedostolle alkuperäraportin, jonka vain sinä näet. Jos oppilas kumoaa palautuksen ja lähettää tehtävän uudelleen, Classroom luo opettajalle uuden alkuperäraportin.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävääja sittenNäytä tehtäväja sittenvalitse oppilaan tiedosto.
  4. Klikkaa oikealta # merkittyä katkelmaa.

Muuta aiheeseen liittyvää