Plagiaatintunnistusraporttien käyttöönotto

Plagiaatintunnistusraporttien luominen edellyttää rekisteröitymistä betaohjelmaan. Katso lisätietoja artikkelista Classroomin betaohjelmiin rekisteröityminen.

Sekä opettaja että oppilaat voivat tarkistaa tehtävän sisällön alkuperän plagiaatintunnistusraporttien avulla. Työkalu hyödyntää Google Hakua ja vertaa oppilaiden Google Docs ‑dokumentteja miljardeihin verkkosivuihin ja miljooniin kirjoihin. Plagiaatintunnistusraportit muodostavat linkin havaittuihin verkkosivustoihin ja merkitsevät tekstin, josta puuttuu lähdemerkintä. Raporttien avulla:

• Oppilaat voivat tarkistaa ennen tehtävien palauttamista, sisältävätkö ne tahatonta plagiointia tai sisältöä, josta puuttuu lähdemerkintä.
  • Opettajat näkevät, missä kohdissa oppilaat ovat käyttäneet lähdemateriaalia ja ovatko oppilaat dokumentoineet lähteet asianmukaisesti.

Kun otat plagiaatintunnistusraportit käyttöön tehtävässä, oppilaat voivat luoda tehtävästä enintään kolme raporttia ennen palautusta. Et voi nähdä oppilaiden luomia raportteja. Kun oppilas on luonut viimeisen raporttinsa, hän voi jatkaa tehtävän viimeistelemistä palautukseen saakka.

Kun oppilas palauttaa tehtävän, Classroom luo automaattisesti kullekin palautetulle Docs-tiedostolle plagiaatintunnistusraportin, jonka vain sinä näet. Jos oppilas kumoaa palautuksen ja lähettää tehtävän uudelleen, Classroom luo uuden plagiaatintunnistusraportin.

Plagiaatintunnistusraportit ovat katsottavissa 45 päivän ajan. Tämän jälkeen voit luoda uuden raportin avaamalla oppilaan palauttaman tehtävän Classroomin arviointityökalussa.

Jos haluat tietää, miten plagiaatintunnistusraportti analysoi tehtäviä, tutustu Miten plagiaatintunnistusraportti luodaan? ‑artikkeliin.

Huom. Plagiaatintunnistusraportin betaversio on käytettävissä vain Google Docsissa ja vain englanninkielisenä.

Plagiaatintunnistusraporttien käyttöönotto

Voit ottaa plagiaatintunnistusraportit käyttöön tehtävien luomisen yhteydessä. Ominaisuus on sekä opettajan että oppilaan käytettävissä.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät

3. Klikkaa Luo ja sitten Tehtävä.

4. Valitse Plagiaatintunnistusraportit-kohdan vieressä oleva ruutu.

Raportin avaaminen

Jos olet ottanut plagiaatintunnistusraportit käyttöön tehtävässä, Classroom luo raportin automaattisesti, kun oppilas palauttaa tiedostot.
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät

3. Klikkaa tehtävää ja sitten Näytä tehtävä ja sitten oppilaan tiedosto.
    Tiedosto avautuu Classroomin arviointityökalussa.
  4. Voit katsoa raportin klikkaamalla Tiedostot-kohdasta merkittyjen katkelmien määrää.