Nakijken met een rubriek

Dit artikel is voor docenten.

In Classroom kun je een rubriek gebruiken om cijfers en feedback te geven. Je kunt nakijken met rubrieken via de pagina 'Werk van leerlingen' of de nakijktool.

Nadat je bent begonnen met nakijken, kun je de rubriek van de opdracht niet meer bewerken of verwijderen.

Zie Je werk controleren met rubrieken voor meer informatie over hoe leerlingen rubrieken kunnen bekijken.

Nakijken met rubrieken vanuit de nakijktool

Een rubriek bekijken tijdens het nakijken

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroepand then Schoolwerk.
  3. Klik op de opdrachtand thenOpdracht bekijkenand thenhet bestand van de leerling.
  4. Klik in de rechterkolom op Beoordeling "".
    Beoordelen
  5. Klik op de pijl-omlaag "" of pijl-omhoog "" om de beschrijving van een criterium uit te vouwen of samen te vouwen.

Een score selecteren voor elk criterium

De rubriekscore wordt automatisch geüpdatet als je een scoreniveau selecteert.

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep and then Schoolwerk.
  3. Klik op de opdracht and then Opdracht bekijken and then het bestand van de leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool van Classroom.
  4. Klik in de rechterkolom op Beoordeling "".
    Beoordelen
  5. Kies een rubriekniveau om het toe te wijzen aan elk criterium:
    • Klik op een beoordelingsniveau voor elk criterium.
      Klik op een niveau
      Opmerking: Als je de selectie ongedaan wilt maken, klik je bij het uitgevouwen criterium op Wissen ""
    • Als je het criterium gebruikt om een cijfer te geven, voer je een getal in.
      Voer een score in

Het totaalcijfer handmatig wijzigen

Je kunt handmatig een nieuw cijfer invoeren voor de opdracht van een leerling zonder de niveauselectie te wijzigen.

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep and then Schoolwerk.
  3. Klik op de opdracht and then Opdracht bekijken and then het bestand van de leerling.
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool van Classroom.
  4. Klik in de rechterkolom op Beoordeling "".
    Beoordelen
  5. Voer onder Cijfer handmatig een cijfer in voor de opdracht.

Nakijken met rubrieken vanaf de pagina 'Werk van leerlingen'

Een rubriek bekijken tijdens het nakijken

1. Klik op de lesgroep and then Schoolwerk  de opdracht.
  2. Klik op Opdracht bekijken.
  3. Klik links op de pagina Werk van leerlingen op de naam van een leerling.
  4. Kies een optie:
    • Als je alle criteria wilt uitvouwen of samenvouwen, klik je rechts op Criteria uitvouwen "" of Criteria samenvouwen "".
    • Als je afzonderlijke criteria wilt uitvouwen of samenvouwen, klik je naast een criterium op Uitvouwen "" of Samenvouwen "".

Een score selecteren voor elk criterium

Je kunt beoordelingsniveaus selecteren met de criteria uitgevouwen of samengevouwen. Classroom slaat je selecties automatisch op en berekent een totaalcijfer.

1. Klik op de lesgroep and then Schoolwerk  de opdracht.
  2. Klik op Opdracht bekijken.
  3. Klik links op de pagina Werk van leerlingen op de naam van een leerling.
  4. Kies een optie om een beoordelingsniveau te selecteren:
    • Klik onder een criterium op een beoordelingsniveau.
    • Voer naast de punten van een criterium de hoeveelheid punten van de leerling in.
      Classroom selecteert het beoordelingsniveau voor de punten die je opgeeft.
  5. (Optioneel) Als je de selectie ongedaan wilt maken, klik je bij het uitgevouwen criterium op Wissen.

Het totaalcijfer handmatig wijzigen

Je kunt handmatig een nieuw cijfer invoeren voor de opdracht van een leerling zonder de niveauselectie te wijzigen.

1. Klik op de lesgroep and then Schoolwerk  de opdracht.
  2. Klik op Opdracht bekijken.
  3. Klik links op de pagina Werk van leerlingen op de naam van een leerling.
  4. Voer een nieuw cijfer in voor de leerling.
    Het cijfer wordt automatisch opgeslagen.
  5. (Optioneel) Als je het nieuwe cijfer van de leerling wilt teruggeven, klik je naast het cijfer op Meer ""and then Teruggeven