Een rubriek maken of hergebruiken voor een opdracht

Dit artikel is voor docenten.

In Classroom kun je rubrieken maken, opnieuw gebruiken en ermee nakijken voor individuele opdrachten. Je kunt rubrieken ook exporteren om ze met andere docenten te delen.

Je kunt rubrieken met en zonder score gebruiken om feedback te geven. Als je scores gebruikt, zien leerlingen hun score als je de opdracht teruggeeft.

Opmerking: Je ziet wellicht kleine visuele verschillen tussen tablets en telefoons.
Op een mobiel apparaat kunnen jij en je leerlingen rubrieken alleen bekijken. Gebruik een computer om een rubriek te maken, bewerken, of verwijderen.

Een rubriek toevoegen of bekijken

Rubriekoverzicht

Op deze afbeelding staat een ingevulde rubriek met de onderdelen gelabeld, ter referentie.
Gelabelde rubriek
Getal Naam Beschrijving Voorbeeld
1 Criteriumtitel De naam van het criterium dat je nakijkt. Introductie
2 Beschrijving van criterium Een korte beschrijving van het belangrijkste onderwerp van het criterium. De eerste alinea van je essay
3 Titel van niveau Onder een criterium, de titel van een bepaald prestatieniveau. Een woord, woordgroep, letter of cijfer. Uitstekend
4 Niveaubeschrijving Onder een criterium, een beschrijving van de verwachtingen of kenmerken voor een specifiek prestatieniveau. Gebruikt verschillende introductiestrategieën om de lezer te betrekken en het onderwerp te presenteren. Gebruikt de juiste toon. Bevat een duidelijke, goed onderbouwde hypothese.
5 Totale aantal rubriekpunten Het totale aantal punten dat beschikbaar is voor de rubriek. 100
6 Totaal aantal criteriumpunten Het totale aantal punten dat beschikbaar is voor een criterium. 20
7 Niveaupunten De beschikbare punten voor een specifiek criteriumiveau. 5

Een rubriek maken of hergebruiken voor een opdracht

Dit item is niet beschikbaar op mobiele apparaten. We begrijpen dat dit een handige functie is en we werken eraan de functies van rubrieken uit te breiden.

Klik op Computer voor webinstructies.

De rubriek van een opdracht bekijken

Je kunt een rubriek bekijken op een mobiel apparaat nadat je deze hebt gemaakt in de webversie van Classroom.
  1. Tik op Classroom and thende lesgroep.
  2. Tik op Schoolwerk.
  3. Tik op de opdrachtand thenInstructies and thende rubriek.
  4. (Optioneel) Als je de niveaubeschrijvingen van een criterium wilt bekijken, tik je op het criterium en scroll je horizontaal.

Een rubriek importeren of exporteren

Dit item is niet beschikbaar op mobiele apparaten. We begrijpen dat dit een handige functie is en we werken eraan de functies van rubrieken uit te breiden.

Klik op Computer voor webinstructies.

Een rubriek bewerken of verwijderen

De rubriek van een opdracht bewerken

Dit item is niet beschikbaar op mobiele apparaten. We begrijpen dat dit een handige functie is en we werken eraan de functies van rubrieken uit te breiden.

Klik op Computer voor webinstructies.

De rubriek van een opdracht verwijderen

Dit item is niet beschikbaar op mobiele apparaten. We begrijpen dat dit een handige functie is en we werken eraan de functies van rubrieken uit te breiden.

Klik op Computer voor webinstructies.