Rubriikkien luominen tehtäville

Rubriikkien käyttö edellyttää rekisteröitymistä betaohjelmaan. Lisätietoja on kohdassa Classroomin betaohjelmiin rekisteröityminen.

Classroomissa voit luoda, katsella ja arvostella yksittäisten tehtävien rubriikkeja. Voit antaa palautetta pisteytettyjen tai pisteyttämättömien rubriikkien avulla. Jos rubriikkia käytetään pisteytykseen, oppilaat näkevät pistemäärän, kun palautat tehtävän.

Rubriikin luominen tehtävälle

Voit määrittää kullekin rubriikille enintään 10 ehtoa ja kullekin ehdolle enintään 10 osaamistasoa.

Huom. Tehtävällä on oltava nimi ennen kuin voit luoda rubriikin.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät

3. Klikkaa Luo ja sitten Tehtävä ja sitten kirjoita nimi ja sitten klikkaa Luo rubriikki.

4. Jos haluat poistaa rubriikin pisteytyksen käytöstä, klikkaa Käytä pisteytystä ‑kohdan vierestä Poista käytöstä Poista käytöstä.
  5. (Valinnainen) Jos pisteytys on otettu käyttöön, voit valita Aseta pisteiden järjestys ‑kohdan vierestä, näytetäänkö ehdot arvon mukaan laskevassa vai nousevassa järjestyksessä.
    Huom. Voit syöttää tasot missä järjestyksessä tahansa. Rubriikit järjestävät tasot automaattisesti arvon mukaan.
  6. Syötä Ehto-kohtaan ensimmäinen ehto, esim. Kielioppi, Ryhmätyöskentely tai Sitaatit.
  7. (Valinnainen) Voit lisätä ehdon kuvauksen klikkaamalla Lisää Lisää ja sitten Lisää ehdon kuvaus ja sitten kirjoita kuvaus.
  8. Syötä Pisteet-kohtaan osaamistasosta ansaittavat pisteet.
    Huom. Rubriikkien kokonaispistemäärä päivittyy automaattisesti, kun lisäät pisteitä.
  9. Lisää Taso-kohtaan osaamistaso, esim. Erinomainen, Kiitettävä tai Hyvä.
  10. Lisää Kuvaus-kohtaan osaamiseen liittyvät vaatimukset.
  11. Voit lisätä ehtoon toisen osaamistason klikkaamalla Lisää taso Add a level ja toistamalla vaiheet 8–9.
  12. Lisää toinen ehto seuraavasti:
    • Lisää tyhjä ehto klikkaamalla vasemmasta alakulmasta Lisää ehto ja toistamalla vaiheet 6–11.
    • Kopioi ehto klikkaamalla oikeasta alakulmasta Kopioi ehto ja toistamalla vaiheet 6–11.
  13. Voit muuttaa ehtojen järjestystä klikkaamalla ehtokentästä Lisää Lisää ja sitten valitse Siirrä ehto ylös tai Siirrä ehto alas.
  14. Tallenna rubriikki klikkaamalla oikeasta alakulmasta Tallenna.

Tehtävän rubriikin katseleminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät

3. Laajenna tehtävää klikkaamalla ja sitten klikkaa rubriikkia.

4. Laajenna tai tiivistä kaikki ehdot klikkaamalla Laajenna ehdot Expand criteria tai Tiivistä ehdot Collapse criteria. Laajenna tai tiivistä yksittäinen ehto klikkaamalla alanuolta Alanuoli tai ylänuolta Ylänuoli.

Tehtävän rubriikin muokkaaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät

3. Laajenna tehtävää klikkaamalla ja sitten klikkaa rubriikkia.

4. Muokkaa klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
    Huom. Tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä sen jälkeen kun olet aloittanut arvioinnin rubriikin avulla.
  5. Tee muutokset ja sitten klikkaa Tallenna.

Tehtävän rubriikin poistaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät

3. Laajenna tehtävää klikkaamalla ja sitten klikkaa rubriikkia.

4. Poista klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista.
  5. Vahvista klikkaamalla Poista.
    Huom. Tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä sen jälkeen kun olet aloittanut arvioinnin rubriikin avulla.

Onko sinulla vielä kysyttävää rubriikeista? Siirry rubriikkien usein kysyttyihin kysymyksiin