Arvosanojen katselu ja hallinnointi

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille

Vinkki: Arvosanataulukko-ominaisuuksien käyttöä varten opettajan tai G Suite ‑järjestelmänvalvojan on rekisteröidyttävä käyttäjäksi. Katso ohjeet artikkelista Sign up for Gradebook beta.

Arvosanat-sivulta näet kaikki ryhmäläisille annetut arvosanat ja voit hallinnoida niitä. Voit säästää aikaa palautusten ja arvosanojen käsittelyssä käyttämällä pikanäppäimiä.

Lisätietoja kokonaisarvosanojen ja arvosanaluokkien määrittämisestä on artikkelissa Arvioinnin määrittäminen.

Arvosanat-sivun avaaminen

Opettajat voivat avata Arvosanat-sivun kahdesta eri paikasta:
  • Ryhmän kortista klikkaamalla sen oikeasta alakulmasta Avaa arvosanataulukko .Avaa arvosanataulukko
  • Ryhmän yläreunasta klikkaamalla Arvosanat.
    Arvosanat-sivu

Palautusten katsominen ja arvosanojen antaminen

Palautusten katsominen

Arvosanat-sivulta näet oppilaan palautuksen ja voit antaa siitä hänelle arvosanan.

1. Avaa ryhmän Arvosanat-sivu.
  2. Vedä hiiri oppilaan tehtävän solun päälle ja klikkaa Lisää Näytä palautus.Näytä lähetetty tekstitys
  3. Klikkaa tehtävää.

Arvosanojen antaminen oppilaille

Voit kirjata arvosanat suoraan Arvosanat-sivulta. Arvosanat tallennetaan luonnoksina, kunnes klikkaat Palauta

1. Avaa ryhmän Arvosanat-sivu.
  2. Anna oppilaan tehtävälle arvosana Arvosanat-sivulla. Klikkaa LisääPalauta. Oppilas saa arvosanan.
    Klikkaa Palauta

Lisäohjeita arvosanojen antamiseen on artikkelissa Tehtävän arvosteleminen ja palauttaminen

Pikanäppäinten käyttö

Voit käyttää Arvosanat-sivulla pikanäppäimiä.
Toiminto Macin pikanäppäin PC:n tai Chromen pikanäppäin

Luonnoksen tallentaminen ja ylivuotovalikkoon siirtyminen, tai jos ylivuotovalikko on jo valittuna, siirtyminen seuraavaan soluun (syöttökenttä valitaan aktiiviseksi)

Sarkain Sarkain
Luonnoksen tallentaminen ja edelliseen sarakkeeseen siirtyminen samalla rivillä (syöttökenttä valitaan aktiiviseksi) Vaihto + Sarkain Vaihto + Sarkain
Luonnoksen tallentaminen ja seuraavalle riville siirtyminen samassa sarakkeessa (syöttökenttä valitaan aktiiviseksi) Return Enter
Luonnoksen tallentaminen ja edelliselle riville siirtyminen samassa sarakkeessa (syöttökenttä valitaan aktiiviseksi) Vaihto + Return Vaihto + Enter
(Katselutila) Solujen välillä siirtyminen (kun hiiren osoitin on solun päällä tai solu on valittuna) Nuolinäppäimet

Nuolinäppäimet

(Muokkaustila) Merkkien välillä siirtyminen Nuolinäppäimet Nuolinäppäimet
Valinnan poistaminen Esc Esc
Kontekstivalikon avaaminen Komento + Vaihto + \ Ctrl + Vaihto\
Tehtävän palauttaminen KomentoOptio\ Ctrl + Alt\
Palautuksen katsominen KomentoOptio\ Ctrl + Alt\