Arvosanojen katselu ja hallinnointi

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Huom. Jos oppilaitoksesi osallistuu betaohjelmaan, voit siirtää arvosanat suoraan Classroomista oppilastietojärjestelmään. Jos haluat lisätietoja, siirry lomakkeeseen, jolla voit ilmoittaa halukkuudestasi osallistua betaohjelmaan.

Arvosanat-sivulta näet kaikki ryhmäläisille annetut arvosanat ja voit hallinnoida niitä. Voit säästää aikaa palautusten ja arvosanojen käsittelyssä käyttämällä pikanäppäimiä.

Lisätietoja kokonaisarvosanojen ja arvosanaluokkien määrittämisestä on Arvioinnin määrittäminen ‑artikkelissa.

Arvosanat-sivun avaaminen

Opettajat voivat avata Arvosanat-sivun kahdesta eri paikasta:
  • Valitse ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko .Avaa arvosanataulukko
  • Valitse ryhmän yläreunasta Arvosanat.
    Arvosanat-sivu

Palautusten katsominen

Arvosanat-sivulla voit katsella oppilaan palauttamaa tehtävää sekä arvioida ja palauttaa sen.

1. Avaa ryhmän Arvosanat-sivu.
  2. Osoita solua, jossa oppilaan tehtävä on. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Näytä palautus.Näytä lähetetty tekstitys
  3. Klikkaa tehtävää.

Arvosanojen antaminen oppilaille

Voit kirjata arvosanat suoraan Arvosanat-sivulta. Arvosanat tallennetaan luonnoksina, kunnes klikkaat Palauta.
  1. Avaa ryhmän Arvosanat-sivu.
  2. Anna oppilaan tehtävälle arvosana. Palauta tehtävä oppilaalle klikkaamalla Lisää Lisää ja sitten Palauta.
    Klikkaa Palauta

Lisäohjeita arvosanojen antamiseen on artikkelissa Tehtävän arviointi ja palauttaminen

Pikanäppäinten käyttö

Voit käyttää Arvosanat-sivulla pikanäppäimiä.
Toiminto Macin pikanäppäin PC:n tai Chromen pikanäppäin

Luonnoksen tallentaminen ja siirtyminen Lisää-valikkoon tai siirtyminen seuraavaan soluun
Lisää-valikosta

Sarkain Sarkain
Luonnoksen tallentaminen ja siirtyminen edelliseen sarakkeeseen samalla rivillä Vaihto + Sarkain Vaihto + Sarkain
Luonnoksen tallentaminen ja siirtyminen seuraavalle riville samassa sarakkeessa Return Enter
Luonnoksen tallentaminen ja siirtyminen edelliselle riville samassa sarakkeessa Vaihto + Return Vaihto + Enter
(Katselutila) Solujen välillä siirtyminen (valitun solun näyttö) Nuolinäppäimet Nuolinäppäimet
(Muokkaustila) Valitun solun merkkien välillä siirtyminen Nuolinäppäimet Nuolinäppäimet
Katselutilaan palaaminen Esc Esc
Solun valikkovaihtoehtojen avaaminen ⌘ + Vaihto + \ Ctrl + Vaihto + \
Tehtävän palauttaminen ⌘ + Optio + r Ctrl + Alt + r
Palautuksen katsominen ⌘ + Optio + v Ctrl + Alt + v