Arvosanojen katseleminen ja päivittäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Huom. Jos oppilaitoksesi osallistuu arvosanojen synkronoinnin betaohjelmaan, voit siirtää arvosanat suoraan Classroomista oppilastietojärjestelmään. Jos haluat lisätietoja, siirry lomakkeeseen, jolla voit ilmoittaa halukkuudestasi osallistua betaohjelmaan.

Arvosanat-sivulla näet arvosanataulukkosi ja voit päivittää sen. Voit katsella oppilaiden palautuksia, antaa arvosanoja ja palauttaa tehtäviä. Oppilaat näkevät arvosanansa, kun palautat tehtävän. Vain opettajat näkevät Arvosanat-sivun.

Lisätietoja kokonaisarvosanojen ja arvosanaluokkien määrittämisestä on Arvioinnin määrittäminen ‑artikkelissa.

Avaa kaikki   |   Sulje kaikki

Arvosanataulukon avaaminen
Voit avata arvosanataulukon kahdesta paikasta.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse seuraavista:
    • Klikkaa ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko .
    • Klikkaa ryhmän yläreunasta Arvosanat.
Oppilaiden palauttamien tehtävien katsominen

Arvosanat-sivulla voit katsella oppilaan palauttamaa tehtävää sekä arvioida ja palauttaa sen.

Tehtävän tai arvosanan tila on saatettu merkitä värikoodilla:

• Punainen: Tehtävä puuttuu.
  • Vihreä: Tehtävä on palautettu opettajalle tai sille on annettu arvosanaluonnos.
  • Musta: Tehtävä on palautettu oppilaalle.

Muut värit perustuvat ryhmän teemaan eivätkä ne osoita tehtävän tai arvosanan tilaa.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Arvosanat.
  3. Osoita solua, jossa oppilaan tehtävä on. Valitse Lisää ja sitten Näytä palautus.

Huom. Voit antaa arvosanan katsellessasi oppilaan palautusta arviointityökalussa. Arviointityökaluun lisätyt arvosanat synkronoidaan Arvosanat-sivulle. Arviointityökalun käyttöohjeet ovat Tehtävän arvosteleminen ja palauttaminen ‑artikkelissa.

Arvosanojen antaminen ja tehtävien palauttaminen
Voit palauttaa tehtävän arvosanan kanssa tai ilman sitä. Antamasi arvosanat tallennetaan luonnoksina, kunnes klikkaat Palauta. Kun palautat tehtävän, oppilaat voivat nähdä arvosanansa. Niille oppilaille, joilla ilmoitukset ovat käytössä, lähetetään sähköposti- tai mobiili-ilmoitus.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Arvosanat.
  3. (Valinnainen) Lisää oppilaan tehtävälle arvosana.
  4. Palauta oppilaan tehtävä klikkaamalla Lisää ja sitten Palauta ja vahvistamalla palautus.

Lisäohjeita arvosanojen antamiseen on artikkelissa Tehtävän arvosteleminen ja palauttaminen

Pikanäppäinten käyttö arvosanataulukossa
Voit käyttää pikanäppäimiä arvosanataulukossa liikkumiseen ja taulukon päivittämiseen.
Toiminto Macin pikanäppäin PC:n tai Chromen pikanäppäin
Tallenna luonnos ja siirry Lisää-valikkoon tai siirry Lisää-valikon seuraavaan soluun. Sarkain Sarkain
Luonnoksen tallentaminen ja siirtyminen edelliseen sarakkeeseen samalla rivillä Vaihto + Sarkain Vaihto + Sarkain
Luonnoksen tallentaminen ja siirtyminen seuraavalle riville samassa sarakkeessa Return Enter
Luonnoksen tallentaminen ja siirtyminen edelliselle riville samassa sarakkeessa Vaihto + Return Vaihto + Enter
(Katselutila) Solujen välillä siirtyminen (valitun solun näyttö) Nuolinäppäimet Nuolinäppäimet
(Muokkaustila) Valitun solun merkkien välillä siirtyminen Nuolinäppäimet Nuolinäppäimet
Katselutilaan palaaminen Esc Esc
Solun valikkovaihtoehtojen avaaminen ⌘ + Vaihto + \ Ctrl + Vaihto + \
Tehtävän palauttaminen + Optio + r Ctrl + Alt + r
Näytä palautus + Optio + v Ctrl + Alt + v

Ryhmän oppilaiden kokonaisarvosanojen katsominen
Jos käytät Kokonaispistemäärä- tai Painotettu kategorian mukaan ‑arviointitapaa, näet ryhmän oppilaiden kokonaisarvosanat. Voit nähdä kokonaisarvosanat Arvosanat-sivulla tai Henkilöt-sivulla.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse seuraavista:
    • Klikkaa Arvosanat. Oppilaan kokonaisarvosana näkyy hänen nimensä vieressä.
    • Valitse Henkilöt ja sitten oppilaan nimi. Oppilaan kokonaisarvosana näkyy hänen nimensä vieressä.
Arvosanataulukon kopion lataaminen
Voit ladata arvosanataulukon kopion Google-taulukkona tai CSV-tiedostona. Lue ohjeet arvosanojen lataamiseen
Huom. Jos oppilas peruu osallistumisensa ryhmään, hänen arvosanansa poistetaan arvosanataulukosta.