Een cijfercategorie toevoegen aan posts

Dit artikel is bedoeld voor docenten

Als je de functie Cijferlijst gebruikt, kun je cijfercategorieën toevoegen aan opdrachten, vragen en toetsen.

Je kunt categorieën toevoegen op mobiele apparaten, maar je kunt ze alleen maken in de webversie van Classroom.

Een cijfercategorie toevoegen aan een post

Opmerking: Voordat je cijfercategorieën kunt gebruiken, moet je deze maken op de pagina Instellingen. Zie Cijfers instellen voor instructies.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Ga naar de lesgroepopdrachten.
  3. Maak een keuze:
    • Als je een cijfercategorie wilt toevoegen aan een bestaande post, klik je naast de opdracht, toets of vraag op Meer Meer en vervolgens Bewerken.
    • Als je een cijfercategorie wilt toevoegen aan een nieuwe post, maak je een opdracht, toets of vraag.
  4. Klik naast Cijfercategorie op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en kies een categorie.
    Selecteer
  5. (Optioneel) Bewerk de toegewezen puntwaarde van de cijfercategorie.

Als je de cijfercategorie wilt bekijken die is toegewezen aan een post, ga je naar:

• De pagina Cijfers
    Cijferpagina

• De detailpagina van de opdracht, onder Instructies
    Cijfercategorie

• De pagina Schoolwerk
    Cijfercategorieën

• De pagina met het leerlingprofiel
    Cijfercategorieën

Zie Een opdracht maken of Een vraag maken voor instructies voor het maken van opdrachten of vragen.