Een cijfercategorie toevoegen aan posts

Dit artikel is voor docenten.

Je kunt de cijferlijst gebruiken om cijfercategorieën toe te voegen aan vragen, opdrachten en toetsopdrachten.

Je kunt categorieën toevoegen op mobiele apparaten, maar je kunt ze alleen maken in de webversie van Classroom.

Een cijfercategorie toevoegen aan een post

Opmerking: Voordat je cijfercategorieën kunt gebruiken, moet je deze maken op de pagina Instellingen. Zie Cijfers instellen voor instructies.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand then Schoolwerk.
  3. Kies een optie:
    • Als je een cijfercategorie wilt toevoegen aan een bestaande post, klik je naast de opdracht, toets of vraag op Meer and thenBewerken.
    • Als je een cijfercategorie wilt toevoegen aan een nieuwe post, maak je een opdracht, toetsopdracht of vraag.
  4. Klik onder Cijfercategorie op de pijl-omlaag . Kies een categorie en klik op Opslaan.
  5. (Optioneel) Als je de cijfercategorie wilt bewerken, kies je onder Cijfercategorie de optie Geen categorie of een categorie en klik je op Opslaan.

Cijfercategorieën bekijken

Als je de cijfercategorie wilt bekijken die is toegewezen aan een post, ga je naar:

• De pagina Cijfers

• De detailpagina van de opdracht, onder Instructies

• De pagina Schoolwerk

• De pagina met het leerlingprofiel