Google Classroomin ilmoitukset

1. Lue lisää Google Classroomin päivityksistä

Pysy ajan tasalla Classroomin uusista ominaisuuspäivityksistä ja parannuksista vierailemalla Workspace-blogissa.
    Lisätietoja
  2. Uutta: Pysyvä siirtymispalkki Classroomissa

Opettajat ja oppilaat voivat nyt käyttää Classroomissa navigointipaneelia. Laajenna tai tiivistä navigointipaneeli klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Valikko . Voit laajentaa navigointipaneelin viemällä hiiren palkin päälle. Navigointipaneelin avulla opettajien ja oppilaiden on helppo siirtyä Classroomissa ominaisuudesta toiseen sekä löytää ja käyttää uusia ominaisuuksia. Navigointipaneeli: Navigointipaneeli on aina näkyvissä joko tiivistettynä tai laajennettuna riippumatta siitä, millä sivulla opettajat ja oppilaat ovat. Paneeli on tiivistetty oletuksena. Opettajat ja oppilaat voivat laajent…
    Lisätietoja
  3. Uutta: Laajennukset Classroomissa

Opettajat voivat nyt käyttää suosittuja koulutusteknologian työkaluja Classroomissa ja jakaa niiden avulla tehtäviä ja sisältöä ryhmilleen. Laajennuksia voi liittää kotitehtäviin, kysymystehtäviin, kysymyksiin, materiaaleihin ja ilmoituksiin. Opettajat voivat käyttää mitä tahansa järjestelmänvalvojan asentamia laajennuksia. Lue lisää ominaisuudesta
    Lisätietoja
  4. Uutta: näyttökuvan asettaminen striimiviesteihin

Toukokuu 2022

Näyttökuvia voi nyt lisätä tehtäviin ja ilmoituksiin striimissä. Opettajat ja oppilaat voivat valita liitteen, jota käytetään viestien näyttökuvana. Lue lisää ominaisuudesta
    Lisätietoja
  5. Beta: Classroom add-ons

April 2022

Classroom add-ons is a new feature that allows you to bring your favorite content and activities from top EdTech tools right inside Classroom. Admins can pre-install add-ons for their whole domain at once, or by group or organizational unit. Add-ons are also viewable on mobile for teachers and students. The Classroom add-ons beta will be available in English in the US for the Google Workspace for Education Plus and Teaching and Learning Upgrade editions. Read more Administrators: Express interest in the beta
    Lisätietoja
  6. Uutta: Kotitehtävien ajoittaminen useille ryhmille

Maaliskuu 2022

Opettajat ja apuopettajat voivat nyt ajoittaa kotitehtäviä, materiaaleja, kysymyksiä ja ilmoituksia useille ryhmille. Näin opettajien on helpompi järjestää työ ja hallita aikatauluja työskennellessään useiden ryhmien kanssa. Ominaisuus on käytettävissä Classroomin tietokoneversiossa.
    Lisätietoja
  7. Uutta: Arvosanojen eksportointi Aspen-oppilastietojärjestelmään

Tammikuu 2022

Follett Aspen ‑oppilastietojärjestelmän käyttäjät voivat nyt eksportoida arvosanoja. Järjestelmänvalvojat voivat yhdistää Classroomin Aspeniin, jotta opettajat voivat linkittää ryhmiä ja eksportoida oppilaiden arvosanoja. Ominaisuus on saatavilla koulupiireille, joissa on käytössä Follett Aspenin versio 6.2 tai uudempi. Lue lisää ominaisuudesta
    Lisätietoja
  8. Uutta: Google Slides ‐tiedostojen alkuperäraportit

Joulukuu 2021

Alkuperäraportit ovat nyt käytettävissä Google Slides ‐tiedostoissa. Opettajat ja oppilaat voivat luoda alkuperäraportin ja verrata oppilaan Google Docs- tai Slides-tiedostoa internetistä löytyviin verkkosivuihin ja kirjoihin. Lue lisää ominaisuudesta
    Lisätietoja
  9. Uutta: Classroomin käyttäminen ilman internetiä Android-laitteilla

Marraskuu 2021

Classroomin Android-sovellus toimii pian ilman internetyhteyttä tai kun yhteys on katkonainen. Oppilaat voivat aloittaa työskentelyn offline-tilassa, katsoa kotitehtäviä, avata Drive-liitteitä ja tehdä kotitehtäviä Google Docsissa ilman internetyhteyttä. Lue lisää ominaisuudesta Lue blogipostaus
    Lisätietoja
  10. Uutta: Valitse, voivatko oppilaat poistua ryhmästä

Lokakuu 2021

Hallintakonsoliin on lisätty asetus, jolla voi estää oppilaiden poistumisen ryhmistä. Jos järjestelmänvalvoja on ottanut asetuksen käyttöön, oppilaat eivät voi poistua ryhmistä itse. Lue lisää ominaisuudesta Lue blogipostaus
    Lisätietoja
  11. Classroomin videokokousten käytöstä helpompaa ja turvallisempaa

Lokakuu 2021

Classroomin Google Meetiin on lisätty useita uusia ominaisuuksia, jotta sen käyttö olisi entistä helpompaa ja turvallisempaa: Ryhmän Meet-linkkiä voi nyt klikata striimin vierestä, joten oppilaat voivat liittyä kokoukseen helposti ja opettajat voivat ylläpitää linkkiä striimistä. Oppilaat ohjataan odotushuoneeseen, kunnes opettaja on liittynyt kokoukseen ryhmän Meet-linkin kautta. Oppilaslistan ulkopuolisten osallistujien on pyydettävä liittymislupa erikseen opettajalta, jotta kokoukseen ei pääse ei-toivottuja osallistujia. Kaikki ryhmään määritetyt apuopettajat ovat automaattisesti kokouksen …
    Lisätietoja
  12. Uutta: Oppilaslistojen synkronointi turvallisesti suoraan Cleveristä

Heinäkuu 2021

Google on aloittanut Cleverin kanssa yhteistyön, jonka myötä Google Classroomiin voi lisätä oppilastietojärjestelmiä automaattisesti. Järjestelmänvalvojat voivat tehdä määritykset Cleverin kautta, joten opettajien ei enää tarvitse luoda ryhmiä manuaalisesti ja kutsua oppilaita liittymään niihin. Ominaisuus on saatavilla Google Workspace for Education Plus ‑käyttäjille. Lue lisää ominaisuudesta Lue blogipostaus
    Lisätietoja
  13. Uutta: Vastaa kommentteihin suoraan sähköposti-ilmoituksista

30. tammikuuta 2023 Classroomin sähköposti-ilmoituksista on tulossa entistä toimivampia ja helppokäyttöisempiä. Pikavastaukset auttavat opettajia ja oppilaita pysymään helposti ajan tasalla ja vastaamaan Classroomissa jätettyihin kommentteihin. Julkisista ja yksityisistä viesteistä lähetettävissä ilmoituksissa näkyy uusimmat kommenttiketjut ja muut tiedot, ja voit nyt vastata kommentteihin suoraan sähköpostista. Näin opettajat voivat vastata oppilaille nopeasti siirtymättä sähköpostista Classroomiin. Lue lisää.
    Lisätietoja