Slumpmässigt välja en elev

Den här funktionen är till för lärare och endast tillgänglig på mobila enheter med Android och iOS.

Du kan slumpmässigt välja elever som ska delta i klassen. Du kan också hoppa över elever och välja dem senare eller markera elever som frånvarande.

Välja en elev

1. Tryck på Classroom  på den mobila enheten följt avdin klassföljt avPersoner .

2. Tryck på Elevväljare uppe till höger.
  3. Be eleven som visas att delta och tryck på Nästa för att välja en annan elev.
  4. (Valfritt) Om du vill hoppa över en elev trycker du på Ring senare.
  5. (Valfritt) Om du vill markera en elev som frånvarande trycker du på Frånvarande.
  6. Om du vill återställa listan trycker du på Återställföljt avÅterställ igen för att bekräfta.
    När du har återställt listan markeras alla elever som Inte valda.
  7. (Valfritt) När du har valt eller hoppat över alla elever trycker du på Börja om om du vill börja om.

Se vilka som har valts, hoppats över eller markerats som frånvarande

Du kan se vilka som har valts eller markerats som frånvarande i klasslistan.

1. Tryck på Classroom  på den mobila enheten följt avdin klassföljt avPersoner .

2. Tryck på Elevväljare uppe till höger.
  3. Tryck på Inte valda, Valda eller Frånvarande högst upp.
  4. Tryck på Tillbaka  eller Stäng  uppe till vänster för att gå tillbaka och välja en elev.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.