Een willekeurige leerling selecteren

Dit artikel is bedoeld voor docenten

Als je een willekeurige leerling de beurt wilt geven, kun je de Leerlingenkiezer in Classroom gebruiken. De Leerlingenkiezer kiest een willekeurige leerling uit je lesgroep. Je kunt een leerling de beurt geven, een leerling overslaan om hem later de beurt te geven of een leerling markeren als afwezig.

Deze functie is alleen beschikbaar op mobiele Android- en iOS-apparaten.

Opmerking: Leerlingen kunnen de Leerlingenkiezer niet zien.

Een leerling kiezen
  1. Tik op je mobiele apparaat op Classroom Classroom and then de lesgroep and then Mensen .

Tik op Mensen

2. Tik rechtsboven op de Leerlingenkiezer Leerlingenkiezer.
  3. Maak een keuze:
    • Geef de weergegeven leerling de beurt Vervolgens tik op Volgende voor de volgende leerling.
      Op iOS-apparaten kun je ook naar vegen naar de volgende leerling.
    • Als je de weergegeven leerling wilt overslaan, tik je op Later kiezen.
    • Als je de weergegeven leerling wilt markeren als afwezig voor deze selectiesessie, tik je op Afwezig.
  4. (Optioneel) Als je aan het einde van de sessie opnieuw wilt beginnen, tik je op Opnieuw starten.
De lesgroeplijst bekijken

Ga naar de lesgroeplijst om te zien welke leerlingen zijn gemarkeerd als gekozen, niet gekozen of afwezig.

1. Tik op je mobiele apparaat op Classroom Classroom and then de lesgroep and then Mensen .

Tik op Mensen

2. Tik rechtsboven op de Leerlingenkiezer Leerlingenkiezer.
  3. Tik op de nummers onder Niet gekozen, Gekozen of Afwezig.
    Je ziet welke leerlingen niet zijn gekozen, zijn gekozen of afwezig zijn.
  4. Als je terug wilt gaan naar de Leerlingenkiezer, tik je linksboven op Terug  of Sluiten .
De Leerlingenkiezer resetten
  1. Tik op je mobiele apparaat op Classroom Classroom and then de lesgroep and then Mensen .

Tik op Mensen

2. Tik rechtsboven op de Leerlingenkiezer Leerlingenkiezer.
  3. Tik rechtsboven op Resetten.
  4. Tik nogmaals op Resetten om te bevestigen.
    Alle leerlingen worden gemarkeerd als Niet gekozen.