Een willekeurige leerling selecteren

Deze functie is bedoeld voor docenten en is alleen beschikbaar op mobiele Android- en iOS-apparaten.

Je kunt willekeurige leerlingen selecteren om een beurt te geven in de klas. Je kunt een leerling ook overslaan om deze later de beurt te geven of een leerling markeren als afwezig.

Een leerling kiezen

1. Tik op je mobiele apparaat op Classroom and thende lesgroepand thenMensen .

2. Tik rechtsboven op de Leerlingenkiezer .
  3. Geef de weergegeven leerling de beurt en tik op Volgende om een andere leerling te selecteren.
  4. (Optioneel) Als je een leerling wilt overslaan, tik je op Later kiezen.
  5. (Optioneel) Als je een leerling wilt markeren als afwezig, tik je op Afwezig.
  6. Als je de lijst wilt resetten, tik je op Resettenand thenResetten om te bevestigen.
    Nadat je de lijst hebt gereset, worden alle leerlingen gemarkeerd als Niet gekozen.
  7. (Optioneel) Nadat je alle leerlingen hebt geselecteerd of overgeslagen, tik je op Opnieuw starten om opnieuw te starten.

Zien wie er is geselecteerd, overgeslagen of gemarkeerd als afwezig

Je kunt zien wie er is geselecteerd of gemarkeerd als afwezig in de klassenlijst.

1. Tik op je mobiele apparaat op Classroom and thende lesgroepand thenMensen .

2. Tik rechtsboven op de Leerlingenkiezer .
  3. Tik bovenaan op Niet gekozen, Gekozen of Afwezig.
  4. Tik linksboven op Terug  of Sluiten  om terug te gaan en een leerling te selecteren.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.