Satunnaisen oppilaan valitseminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Jos haluat antaa puheenvuoroja oppilaille sattumanvaraisesti, voit käyttää Classroomin oppilasvalitsinta. Oppilasvalitsin valitsee satunnaisia oppilaita ryhmän osallistujalistalta. Voit antaa oppilaalle puheenvuoron, ohittaa oppilaan ja antaa puheenvuoron myöhemmin tai merkitä oppilaan poissaolevaksi.

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Android- ja iOS-mobiililaitteilla.

Huom. Oppilaat eivät näe oppilasvalitsinta.

Oppilaan valitseminen
  1. Valitse mobiililaitteelta Classroom Classroom ja sitten haluamasi ryhmä ja sitten Henkilöt Henkilöt.

Valitse Henkilöt

2. Napauta oikeasta yläkulmasta Oppilasvalitsin Oppilasvalitsin.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Anna puheenvuoro näytöllä näkyvälle oppilaalle And then siirry seuraavan oppilaan valintaan napauttamalla Seuraava.
      iOS-laitteilla voit siirtyä seuraavaan oppilaaseen myös pyyhkäisemällä näyttöä.
    • Ohita näytöllä näkyvä oppilas napauttamalla Kutsu myöhemmin.
    • Voit merkitä näytöllä näkyvän oppilaan poissaolevaksi valintaistunnosta napauttamalla Poissa.
  4. (Valinnainen) Jos haluat aloittaa alusta istunnon päätyttyä, valitse Aloita alusta.
Kurssin osallistujalistan näyttäminen

Jos haluat nähdä, ketkä on merkitty valituiksi, ei valituiksi tai poissaoleviksi, siirry ryhmän osallistujaluetteloon.

1. Valitse mobiililaitteelta Classroom Classroom ja sitten haluamasi ryhmä ja sitten Henkilöt Henkilöt.

Valitse Henkilöt

2. Napauta oikeasta yläkulmasta Oppilasvalitsin Oppilasvalitsin.
  3. Valitse lukumäärien alta Ei valittu, Valittu tai Poissa.
    Näet, ketkä oppilaat eivät tulleet valituiksi, tulivat valituiksi tai olivat poissa.
  4. Palaa Oppilasvalitsimeen napauttamalla vasemmasta yläkulmasta Takaisin Takaisin tai Sulje Sulje.
Oppilasvalitsimen nollaaminen
  1. Valitse mobiililaitteelta Classroom Classroom ja sitten haluamasi ryhmä ja sitten Henkilöt Henkilöt.

Valitse Henkilöt

2. Napauta oikeasta yläkulmasta Oppilasvalitsin Oppilasvalitsin.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Nollaa.
  4. Vahvista napauttamalla Nollaa uudelleen.
    Kaikkien oppilaiden tilaksi merkitään Ei valittu.