Materiaal toevoegen aan de pagina Schoolwerk

Dit artikel is voor docenten.

Als Classroom-docent kun je materiaal, zoals een syllabus, klassenregels of leesteksten, posten op de pagina Schoolwerk.

Net als andere soorten posts op de pagina Schoolwerk kan materiaal worden geordend op onderwerp, kun je er de volgorde van veranderen en kun je het inplannen om later te posten.

Materiaal toevoegen

Wanneer je materiaal toevoegt aan de pagina Schoolwerk, kun je er het volgende mee doen:

Materiaal toevoegen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en dan Schoolwerk.
  3. Klik bovenaan op Maken en dan Materiaal.
  4. Voer een titel en een beschrijving in.

Bijlagen toevoegen

Je kunt bijlagen toevoegen aan het materiaal, zoals bestanden van je computer, Google Drive-bestanden, YouTube-video's en links.

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Klik op Toevoegen en dan kies een optie:
  3. Als je de melding ziet dat je geen toestemming hebt om een bestand bij te voegen, klik je op Kopiëren. Classroom maakt dan een kopie van het bestand om bij het materiaal te voegen en slaat deze op in de Drive-map van de lesgroep.
  4. (Optioneel) Als je een bijlage wilt verwijderen, klik je ernaast op Verwijderen .

Aanvullende lesgroepen selecteren

Materiaal dat je in meerdere lesgroepen post, gaat naar alle leerlingen in die lesgroepen.

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Klik onder Voor op de pijl-omlaag en dan selecteer de lesgroep(en) waarin je wilt posten.

Afzonderlijke leerlingen selecteren

Je kunt afzonderlijke leerlingen selecteren, tenzij je meerdere lesgroepen selecteert. Je kunt niet meer dan 100 leerlingen tegelijk selecteren.

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Klik naast Alle leerlingen op de pijl-omlaag en dan Alle leerlingen om de selectie van alle leerlingen ongedaan te maken.
  3. Klik op de naam van een leerling om deze te selecteren.

Opmerking: In de lesgroepupdates zie je het aantal leerlingen voor wie het materiaal is gepost. Als je de namen van de leerlingen wilt zien, klik je bij het materiaal op aantal leerlingen.

Een onderwerp toevoegen

Je kunt slechts één onderwerp toevoegen aan een item.

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Klik naast Onderwerp op de pijl-omlaag .
  3. Kies een optie:
    • Als je een onderwerp wilt maken, klik je op Onderwerp maken en voer je een onderwerpnaam in.
    • Als je een onderwerp in de lijst wilt selecteren, klik je erop.

Meer informatie over onderwerpen toevoegen aan de pagina Schoolwerk.

Conceptmateriaal posten, inplannen of opslaan

Je kunt materiaal meteen posten of inplannen om het later te posten. Als je het materiaal nog niet wilt posten, kun je het opslaan als concept. Als je ingeplande en conceptitems wilt zien, klik je op Schoolwerk.

Materiaal posten

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Klik op Posten om het materiaal meteen te posten.

Het materiaal inplannen om later te posten

Ingepland materiaal wordt soms iets later (maximaal 5 minuten) dan de geplande tijd gepost.

1. Volg de stappen hierboven om materiaal te maken en lesgroepen te selecteren.
    • Als je hetzelfde materiaal wilt inplannen voor meerdere lesgroepen, moet je alle lesgroepen selecteren die je wilt toevoegen.
  2. Klik naast Posten op de pijl-omlaag en dan Plannen.
  3. Klik naast de datum op de pijl-omlaag en selecteer een publicatiedatum en -tijd voor elke lesgroep.
    • Wanneer je een tijd invoert, gaat Classroom ervan uit dat je pm (tussen 12:00 en 0:00) bedoelt, tenzij je am (tussen 0:00 en 12:00) specificeert.
  4. Alleen voor meerdere lesgroepen:
    • (Optioneel) Selecteer een onderwerp voor elke lesgroep.
    • (Optioneel) Als je de geselecteerde tijd en datum voor de eerste lesgroep wilt kopiëren naar alle volgende lesgroepen, klik je op Instellingen kopiëren naar alle lesgroepen.
  5. Klik op Plannen. Het materiaal wordt automatisch gepost op de geplande datum en tijd.

Materiaal opslaan als concept

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Klik naast Posten op de pijl-omlaag en dan Concept opslaan.
Materiaal bewerken

Als je materiaal bewerkt, geldt dit alleen voor de lesgroep waarin je het materiaal bewerkt. Als materiaal in meerdere lesgroepen staat, moet je het in elke lesgroep bewerken.

Gepost materiaal bewerken

1. Klik op de pagina Schoolwerk, naast de opdracht, op Meer en dan Bewerken.
  2. Breng wijzigingen aan en klik op Opslaan.

Gepland materiaal bewerken

1. Klik op de pagina Schoolwerk, naast het materiaal, op Meer en dan Bewerken.
  2. Breng wijzigingen aan en klik op Plannen.

Conceptmateriaal bewerken

1. Klik op de pagina Schoolwerk, naast het materiaal, op Meer en dan Bewerken.
  2. Breng wijzigingen aan.

Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

3. Kies een optie:
    • Het materiaal meteen posten (meer informatie hierboven).
    • Inplannen dat het materiaal op een specifieke datum en tijd wordt gepost (meer informatie hierboven).
    • Als je wilt dat het materiaal een concept blijft en wilt terugkeren naar de pagina Schoolwerk, klik je bovenaan op Sluiten .

De volgorde wijzigen van materiaal op de pagina Schoolwerk

Je kunt een onderwerp toevoegen aan een item. Daarna kun je de volgorde van de onderwerpen en posts op de pagina Schoolwerk wijzigen. Zie Posts in een onderwerp in een andere volgorde zetten of Onderwerpen in een andere volgorde zetten voor meer informatie.