Materiaalin lisääminen Tehtävät-sivulle

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Classroomia käyttävät opettajat voivat julkaista Tehtävät-sivulle resursseja, kuten opetusohjelman, kurssin säännöt tai käsiteltäviin aiheisiin liittyvää lukemista.

Opettaja voi järjestää resurssit ja muut Tehtävät-sivulla olevat materiaalit aiheen mukaan, muuttaa niiden järjestystä ja aikatauluttaa niiden julkaisun.

Huom. Jos olet aiemmin julkaissut opetusmateriaaleja Tietoja-sivulla, ne ovat edelleen ryhmäsi Drive-kansiossa. Voit ladata ne Tehtävät-sivulle.

Jos et tiedä, onko ryhmällä Tehtävät-sivua, tutustu Onko ryhmälläni Tehtävät-sivu? ‑ohjeartikkeliin.

Materiaalien lisääminen

Kun lisäät materiaalia Tehtävät-sivulle, voit

Materiaalien lisääminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa näytön yläosasta Luo ja sitten Materiaali.
    Klikkaa Materiaali
  4. Lisää nimi ja kuvaus.
    Kirjoita otsikko

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä materiaaleihin Google Drive ‑tiedostoja, linkkejä tai YouTube-videoita.

Jos haluat lisätä tiedoston, klikkaa Liitä Liitä. Valitse tiedosto ja klikkaa Lähetä.

Jos haluat liittää Google Drive ‑tiedoston, toimi seuraavasti:

1. Valitse Drive Google Drive.
  2. Valitse kohde ja klikkaa Lisää.
    Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään materiaaliin, ja tallentaa sen kurssin Drive-kansioon.

Jos haluat liittää YouTube-videon, klikkaa YouTube YouTube ja valitse sopiva vaihtoehto:

• Liitettävän videon hakeminen:
    1. Kirjoita hakukenttään avainsanoja ja klikkaa Haku Hae.
    2. Klikkaa videota ja sitten Lisää.
  • Videon linkin liittäminen:
    1. Klikkaa URL-osoite.
    2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää.

Jos haluat liittää linkin, valitse Linkki Linkki, kirjoita URL-osoite ja valitse Lisää linkki.

Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista Poista.

Julkaiseminen yhdelle tai useammalle ryhmälle

Klikkaa Vastaanottajat-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten valitse haluamasi ryhmät.
Valitse ryhmä

Huom. Et voi julkaista sisältöä eri ryhmiin kuuluville yksittäisille oppilaille. Useille kursseille lähetetyt julkaisut jaetaan kurssien kaikille oppilaille.

Julkaiseminen yksittäisille oppilaille

Oletuksena materiaali julkaistaan kaikille kurssin oppilaille, mutta voit julkaista materiaalin myös yksittäisille oppilaille. Et kuitenkaan voi julkaista yksittäisille oppilaille, jos ilmoitus jaetaan usealle kurssille. Et voi myöskään julkaista sisältöä yli 100 oppilaalle kerrallaan.

1. Klikkaa Kaikki oppilaat ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten poista valinta kohdasta Kaikki oppilaat.
    Valitse oppilaat
  2. Valitse oppilaat, joille haluat julkaista materiaalin.

Huom. Näet julkaisun saaneiden oppilaiden lukumäärän kurssin postausseinällä. Saat oppilaiden nimet näkyviin klikkaamalla materiaalin lukumäärä oppilasta ‑kohtaa.

Aiheen lisääminen

1. Klikkaa Aihe‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
    Valitse aihe
  2. Valitse seuraavista:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.
Materiaalin julkaiseminen, ajoittaminen ja luonnoksen tallentaminen

Voit julkaista materiaalin välittömästi klikkaamalla Julkaise.

Voit ajoittaa materiaalin julkaistavaksi myöhemmin seuraavasti:

1. Klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Aikatauluta.
  2. Klikkaa päiväyksen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse päivämäärä ja aika.
  3. Valitse Aikatauluta
    Materiaali julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.

Voit tallentaa materiaalin luonnoksena klikkaamalla Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuolija sitten Tallenna luonnos.

Voit nähdä aikataulutetut materiaalit ja materiaaliluonnokset klikkaamalla TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?

Materiaalin muokkaaminen

Huom. Jos materiaali on julkaistu useammalle ryhmälle, sen muokkaaminen yhdessä ryhmässä ei aiheuta muutoksia materiaaliin muissa ryhmissä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa materiaalin vierestä Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
    Klikkaa Muokkaa
  4. Valitse seuraavista:
    • Julkaistu materiaali: Tee muutokset ja valitse Tallenna.
    • Ajoitettu materiaali: Tee muutokset ja valitse Aikatauluta.
    • Materiaaliluonnos: Tee muutokset. Klikkaa sitten Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuolija sitten Tallenna luonnos.