Materiaalien lisääminen Tehtävät-sivulle

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Classroomia käyttävät opettajat voivat julkaista Tehtävät-sivulla materiaaleja, kuten opetusohjelman, ryhmän säännöt tai käsiteltäviin aiheisiin liittyvää lukemista.

Opettaja voi järjestää resurssit ja muut Tehtävät-sivulla olevat materiaalit aiheen mukaan, muuttaa niiden järjestystä ja aikatauluttaa niiden julkaisun.

Materiaalien lisääminen

Kun lisäät materiaalia Tehtävät-sivulle, voit

Materiaalien lisääminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa yläreunasta Luoja sittenMateriaali.
    Klikkaa Materiaali
  4. Lisää nimi ja kuvaus.
    Kirjoita otsikko

lisätä liitteitä

Voit lisätä materiaaleihin liitteitä, kuten tietokoneella olevia tiedostoja, Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä.

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Lisääja sittenvalitse vaihtoehto:
    Liitteen tyyppi Ohjeet
    "" Tiedosto
    1. Klikkaa Tiedosto "".
    2. Valitse tiedosto ja klikkaa Lataa.
    "" Google Drive
    1. Klikkaa Google Drive "".
    2. Valitse kohde ja klikkaa Lisää.
    Huom. Google Drive ‑kohteisiin oppilailla on vain lukuoikeus ja apuopettajilla myös muokkausoikeus. Ohjeita jakamisasetusten muuttamiseen on jakamisen lopettamista ja rajoittamista sekä jakamisasetusten muuttamista käsittelevässä ohjeartikkelissa.
    "" YouTube

Videon hakeminen:

1. Klikkaa YouTube "".
    2. Kirjoita avainsanat ja klikkaa Haku "".
    3. Klikkaa videota ja sittenLisää.

Videolinkin liittäminen URL-osoitteen avulla:

1. Klikkaa YouTube ""ja sittenURL-osoite.
    2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää.
    "" Linkki
    1. Klikkaa Linkki "".
    2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää linkki.
  3. Jos näet ilmoituksen, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee tiedostosta kopion, joka liitetään materiaaliin, ja tallentaa sen ryhmän Drive-kansioon.
  4. (Valinnainen) Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista "".

Julkaiseminen muille ryhmille

Useille ryhmille julkaistut materiaalit näkyvät kyseisten ryhmien kaikille oppilaille.

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Vastaanottajat-kohdassa olevaa alanuolta ""ja sittenvalitse haluamasi ryhmät.

Valitse ryhmä

julkaista sen yksittäisille oppilaille

Jos et julkaise useisiin ryhmiin, voit julkaista materiaaleja yksittäisille oppilaille. Voit julkaista materiaaleja kerralla enintään 100 oppilaalle.

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Poista valinta klikkaamalla Kaikki oppilaat ‑kohdasta  alanuolta ""ja sitten Kaikki oppilaat.
    Valitse oppilaat
  3. Valitse oppilas klikkaamalla oppilaan nimeä.

Huom. Näet julkaisun saaneiden oppilaiden lukumäärän ryhmän postausseinällä. Näet oppilaiden nimet klikkaamalla materiaalista lukumäärä oppilasta.

lisätä aiheen

Voit lisätä kohteeseen vain yhden aiheen.

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Aihe‑kohdan vieressä olevaa alanuolta "".Valitse Ei aihetta
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.

Lue lisää aiheiden lisäämisestä Tehtävät-sivulle.

Materiaalin julkaiseminen, ajoittaminen ja luonnoksen tallentaminen

Voit julkaista materiaalin heti tai ajoittaa sen julkaisun myöhemmäksi. Jos et halua julkaista sitä vielä, voit tallentaa sen luonnoksena. Näet ajoitetut materiaalit ja materiaaliluonnokset klikkaamalla Tehtävät.

Materiaalin julkaiseminen

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Voit julkaista materiaalin heti klikkaamalla Julkaise.

Materiaalin ajoittaminen myöhemmin julkaistavaksi

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta "" ja sitten Ajoita.
  3. Klikkaa päiväyksen vieressä olevaa alanuolta "" ja valitse päivämäärä ja aika.
  4. Valitse Ajoita
    Materiaali julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja valittuun kellonaikaan.

Materiaalin tallentaminen luonnoksena

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Julkaise-kohdassa olevaa alanuolta "" ja sitten Tallenna luonnos.
Materiaalin muokkaaminen

Muokkaukset koskevat yksittäisiä ryhmiä. Jos haluat, että muutokset otetaan käyttöön useissa ryhmissä, tee tarvittavat muutokset kussakin ryhmässä.

Julkaistun materiaalin muokkaaminen

1. Klikkaa Tehtävät-sivulta materiaalin vierestä  Lisää ""ja sittenMuokkaa.
  2. Tee muutokset ja valitse Tallenna.

Ajoitetun materiaalin muokkaaminen

1. Klikkaa Tehtävät-sivulta materiaalin vierestä Lisää ""ja sittenMuokkaa.
  2. Tee muutokset ja valitse Ajoita.

Materiaaliluonnoksen muokkaaminen

1. Klikkaa Tehtävät-sivulta materiaalin vierestä Lisää ""ja sittenMuokkaa.
  2. Tee muutokset.

Muutokset tallennetaan automaattisesti.

3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Julkaise heti (tiedot yllä).
    • Ajoita materiaalin julkaisu tiettyyn päivään ja aikaan (ohjeet yllä).
    • Tallenna materiaali luonnoksena ja palaa Tehtävät-sivulle klikkaamalla yläreunasta Sulje "".

Materiaalien järjestäminen uudelleen Tehtävät-sivulla

Jos lisäät aiheen kohteeseen, voit muuttaa aiheiden ja postausten järjestystä Tehtävät-sivulla. Lue lisää aiheeseen liittyvien postausten järjestyksen muuttamisesta tai aiheiden järjestyksen muuttamisesta.