Materiaalien lisääminen Tehtävät-sivulle

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Classroomia käyttävät opettajat voivat julkaista Tehtävät-sivulla materiaaleja, kuten opetusohjelman, ryhmän säännöt tai käsiteltäviin aiheisiin liittyvää lukemista.

Opettaja voi järjestää Tehtävät-sivulla olevat materiaalit aiheen mukaan, muuttaa niiden järjestystä ja aikatauluttaa niiden julkaisun.

Materiaalien lisääminen

Kun lisäät materiaalia Tehtävät-sivulle, voit

Materiaalien lisääminen

1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät .

3. Napauta Lisää ja sitten Materiaali.
  4. Lisää nimi ja kuvaus.

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä materiaaliisi liitteitä, kuten Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä.

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Napauta Liitä Liitä ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:
    Liitteen tyyppi Ohjeet
    Drive
    1. Napauta Drive .
    2. Napauta kohdetta ja sitten Valitse.

Huom. Google Drive ‑kohteisiin oppilailla on vain lukuoikeus ja apuopettajilla myös muokkausoikeus. Ohjeita jakamisasetusten muuttamiseen on jakamisen lopettamista ja rajoittamista sekä jakamisasetusten muuttamista käsittelevässä ohjeartikkelissa.

Linkki
    1. Napauta Linkki .
    2. Kirjoita URL-osoite ja valitse Lisää.
    Valitse kuva
    1. Napauta Valitse kuva .
    2. Napauta kuvaa.
    Käytä kameraa
    1. Napauta Käytä kameraa .
    2. Ota kuva ja sitten napauta Käytä kuvaa.
  3. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole lupaa liittää tiedostoa, napauta Kopioi. Classroom tekee tiedostosta kopion, joka liitetään materiaaliin, ja tallentaa sen ryhmän Drive-kansioon.
  4. (Valinnainen) Jos haluat poistaa liitteen, napauta sen vierestä Poista .

Julkaiseminen muille ryhmille

Useisiin ryhmiin julkaistut materiaalit jaetaan kyseisten ryhmien kaikille oppilaille.

1. Napauta ryhmän nimen vierestä Seuraava .
  2. Napauta muita haluamiasi ryhmiä ja sitten Valmis.

Julkaiseminen yksittäisille oppilaille

Jos et julkaise useisiin ryhmiin, voit julkaista materiaaleja yksittäisille oppilaille. Voit postata kerralla enintään 100 oppilaalle.

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Napauta Kaikki oppilaat ja sitten poista valinta napauttamalla uudelleen Kaikki oppilaat.
  3. Valitse oppilas napauttamalla oppilaan nimeä.
  4. Napauta Valmis.

Huom. Näet julkaisun saaneiden oppilaiden lukumäärän ryhmän postausseinällä. Saat oppilaiden nimet näkyviin napauttamalla materiaalin kohdalta lukumäärä oppilasta.

Aiheen lisääminen

Voit lisätä kohteeseen vain yhden aiheen.

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Napauta Ei aihetta ja valitse vaihtoehto:
    • Luo aihe napauttamalla Lisää aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta.
  3. Napauta Tallenna.

Lue lisää aiheiden lisäämisestä Tehtävät-sivulle.

Materiaalin julkaiseminen, ajoittaminen ja luonnoksen tallentaminen

Materiaalien julkaiseminen

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Jos haluat julkaista materiaalin heti, napauta Julkaise .

Materiaalien ajoittaminen myöhemmin julkaistavaksi

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Napauta Lisää ja sitten Ajoita.
  3. Napauta Ajoita: päivä ‑kohdasta päivämäärää, valitse päivämäärä ja napauta OK.
  4. Napauta Ajoita: aika ‑kohdasta aikaa, valitse aika ja napauta OK.
  5. Napauta Ajoita.

Materiaali julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.

Materiaalin tallentaminen luonnoksena

1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Napauta Lisää ja sitten Tallenna luonnos.
Materiaalijulkaisujen muokkaaminen tai poistaminen

Muokkaukset koskevat yksittäisiä ryhmiä. Jos haluat, että muutokset otetaan käyttöön useissa ryhmissä, tee tarvittavat muutokset kussakin ryhmässä.

Julkaistun materiaalin muokkaaminen

1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät .
  3. Pyyhkäise julkaisun kohdalta vasemmalle .
  4. Napauta Muokkaa ja sitten tee muutokset ja sitten napauta Tallenna.

Ajoitetun materiaalin muokkaaminen

1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät .
  3. Pyyhkäise julkaisun kohdalta vasemmalle .
  4. Napauta Muokkaa ja sitten tee muutokset ja sitten napauta Ajoita.

Materiaaliluonnoksen muokkaaminen

1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät .
  3. Pyyhkäise julkaisun kohdalta vasemmalle .
  4. Napauta Muokkaa ja sitten tee muutokset.

Muutokset tallennetaan automaattisesti.

5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Julkaise heti (tiedot yllä).
    • Ajoita kotitehtävän julkaisu tiettyyn päivään ja aikaan (ohjeet yllä).
    • Tallenna materiaali luonnoksena ja palaa Tehtävät-sivulle napauttamalla yläreunasta Sulje ja sitten Tallenna.

Materiaalin poistaminen

1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät .
  3. Pyyhkäise julkaisun kohdalta vasemmalle .
  4. Napauta Poista ja sitten vahvista napauttamalla Poista uudelleen.

Materiaalien järjestäminen uudelleen Tehtävät-sivulla

Jos lisäät aiheita materiaaleihin, voit muuttaa aiheiden ja postausten järjestystä Tehtävät-sivulla. Lue lisää aiheeseen liittyvien postausten järjestyksen muuttamisesta tai aiheiden järjestyksen muuttamisesta.