Materiaal toevoegen aan de pagina Schoolwerk

Dit artikel is voor docenten.

Als Classroom-docent kun je materiaal, zoals een syllabus, klassenregels of leesteksten, posten op de pagina Schoolwerk.

Net als andere soorten posts op de pagina Schoolwerk kan materiaal worden geordend op onderwerp, kun je er de volgorde van veranderen en kun je het inplannen om later te posten.

Materiaal toevoegen

Als je materiaal toevoegt aan de pagina Schoolwerk, kun je er het volgende mee doen:

Materiaal toevoegen

1. Tik op Classroom en dan de lesgroep.
  2. Tik op Schoolwerk .

3. Tik op Toevoegen en dan Materiaal.
  4. Voer een titel en een beschrijving in.

Bijlagen toevoegen

Je kunt bijlagen toevoegen aan je materiaal, zoals Google Drive-bestanden, YouTube-video's en links.

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Tik op Bijvoegen Bijlage toevoegen en dan kies een optie:
    Bijlagetype Instructies
    Drive
    1. Tik op Drive .
    2. Tik op het item en dan Selecteren.

Opmerking: Leerlingen kunnen Google Drive-items alleen bekijken, mededocenten kunnen ze ook bewerken. Zie Delen van bestanden stoppen, beperken of wijzigen om deze opties voor delen te wijzigen.

Link
    1. Tik op Link .
    2. Voer de URL in en tik op Toevoegen.
    Foto kiezen
    1. Tik op Foto kiezen .
    2. Tik op de foto.
    Camera gebruiken
    1. Tik op Camera gebruiken .
    2. Neem een foto en dan tik op Foto gebruiken.
  3. Als je de melding ziet dat je geen toestemming hebt om een bestand bij te voegen, tik je op Kopiëren. Classroom maakt dan een kopie van het bestand om bij het materiaal te voegen en slaat deze op in de Drive-map van de lesgroep.
  4. (Optioneel) Als je een bijlage wilt verwijderen, tik je naast de bijlage op Verwijderen .

Posten in meerdere lesgroepen

Materiaal dat je post in meerdere lesgroepen, wordt gedeeld met alle leerlingen in de lesgroepen.

1. Tik naast de naam van de lesgroep op Volgende .
  2. Tik op de andere lesgroepen en dan Klaar.

Posten voor individuele leerlingen

Je kunt materiaal posten voor individuele leerlingen, behalve als je het materiaal post in meerdere lesgroepen. Je kunt materiaal niet posten voor meer dan 100 leerlingen tegelijk.

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Tik op Alle leerlingen en dan tik nogmaals op Alle leerlingen om de selectie van alle leerlingen ongedaan te maken.
  3. Tik op de naam van iedere leerling die je wilt selecteren.
  4. Tik op Gereed.

Opmerking: In de lesgroepupdates zie je het aantal leerlingen voor wie het materiaal is gepost. Als je de namen van de leerlingen wilt tonen, tik je bij het materiaal op aantal leerlingen.

Een onderwerp toevoegen

Je kunt slechts één onderwerp toevoegen aan een item.

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Tik op Geen onderwerp en kies een optie:
    • Tik om een nieuw onderwerp te maken op Onderwerp toevoegen en voer een onderwerpnaam in.
    • Tik op een onderwerp in de lijst.
  3. Tik op Opslaan.

Meer informatie over onderwerpen toevoegen aan de pagina Schoolwerk.

Conceptmateriaal posten, inplannen of opslaan

Materiaal posten

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Als je het materiaal meteen wilt posten, tik je op Posten .

Materiaal inplannen om later te posten

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Tik op Meer en dan Plannen.
  3. Tik bij Plannen voor datum op de datum. Selecteer een datum en tik op OK.
  4. Tik bij Plannen voor tijd op de tijd. Selecteer een tijd en tik op OK.
  5. Tik op Plannen.

Het materiaal wordt automatisch op de geplande datum en tijd gepost.

Materiaal opslaan als concept

1. Volg de stappen hierboven om materiaal toe te voegen.
  2. Tik op Meer en dan Concept opslaan.
Posts met materiaal bewerken of verwijderen

Als je materiaal bewerkt, geldt dit alleen voor de lesgroep waarin je het materiaal bewerkt. Als materiaal in meerdere lesgroepen staat, moet je het in elke lesgroep bewerken.

Gepost materiaal bewerken

1. Tik op Classroom en dan de lesgroep.
  2. Tik op Schoolwerk .
  3. Veeg naar links op een post .
  4. Tik op Bewerken en danbreng je wijzigingen aanen dantik op Opslaan.

Gepland materiaal bewerken

1. Tik op Classroom en dan de lesgroep.
  2. Tik op Schoolwerk .
  3. Veeg naar links op een post .
  4. Tik op Bewerken en dan breng je wijzigingen aanen dan tik op Plannen.

Conceptmateriaal bewerken

1. Tik op Classroom en dan de lesgroep.
  2. Tik op Schoolwerk .
  3. Veeg naar links op een post .
  4. Tik op Bewerken en danbreng je wijzigingen aan.

Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

5. Kies een optie:
    • Het materiaal meteen posten (meer informatie hierboven).
    • Plan in dat de opdracht op een specifieke datum en tijd wordt gepost (meer informatie hierboven).
    • Als je wilt dat de opdracht een concept blijft en wilt terugkeren naar de pagina Schoolwerk , tik je bovenaan op Sluiten en dan Opslaan.

Materiaal verwijderen

1. Tik op Classroom en dan de lesgroep.
  2. Tik op Schoolwerk .
  3. Veeg naar links op een post .
  4. Tik op Verwijderen en dan Verwijderen om te bevestigen.

De volgorde wijzigen van materiaal op de pagina Schoolwerk

Je kunt onderwerpen toevoegen aan materiaal. Daarna kun je de volgorde van de onderwerpen en posts op de pagina Schoolwerk wijzigen. Zie Posts in een onderwerp in een andere volgorde zetten of Onderwerpen in een andere volgorde zetten voor meer informatie.