Kyselytehtävän luominen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Kun luot kyselytehtävän, Classroom luo tyhjän kyselyn Google Forms ‑lomakkeelle ja liittää sen kotitehtävään. Tämän jälkeen voit muokata kyselyä ja lisätä siihen kysymyksiä. Voit myös lukita kyselyn Chromebookeilla ja tuoda arvosanoja.

Ennen kuin aloitat

Kun luot kyselytehtävän, voit käyttää monia samoja toimintoja kuin kotitehtävää tai kysymystä luodessasi. Voit

• julkaista kyselyn yksittäisille oppilaille tai yhdelle tai useammalle ryhmälle
  • lisätä viimeisen palautuspäivän ja ‑ajan
  • lisätä liitteitä
  • ajoittaa julkaisun myöhemmäksi
  • käyttää kyselyä uudelleen.

Voit hyödyntää myös muita Google Formsin ominaisuuksia. Voit lisätä pistemääriä ja palautetta ja julkaista oppilaan arvosanan, kun hän on palauttanut vastauksensa.

Kyselyjen luominen ja muokkaaminen

Kyselytehtävän luominen

17.4.2019 jälkeen luoduissa ryhmissä postaukset näkyvät Tehtävät-sivun yläreunassa.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Valitse näytön yläreunasta Luoja sittenKyselytehtävä.
    Luo kyselytehtävä
  4. Lisää otsikko ja mahdolliset ohjeet.
  5. (Valinnainen) Jos haluat estää oppilaita avaamasta muita sivuja kyselyn aikana, valitse Chromebookien lukittu tila ‑kohdan vierestä Ota käyttöön "".
  6. (Valinnainen) Jos haluat tuoda arvosanat, valitse Arvosanojen tuonti ‑kohdan vierestä Ota käyttöön "".

Huom. Jos muutat kyselyn nimeä Drivessa, nimi päivitetään Classroomiin.

Lue lisää kyselyn muokkaamisesta Google Formsissa:

Kyselyn lukitseminen Chromebookeissa

Jos oppilaat käyttävät oppilaitoksen hallinnoimia Chromebookeja, voit lukita Chromebookit kyselyn ajaksi. Kun kysely on lukitustilassa:

• Oppilaat eivät voi avata muita selaimen välilehtiä.
  • Saat sähköpostin, jos oppilas poistuu kyselystä ja avaa sen uudelleen.
  • Kyselyä ei voi avata hallinnoimattomilla laitteilla.

Lukitustilan esteettömyysominaisuudet

Oppilaat voivat käyttää Chromebookeilla seuraavia esteettömyysominaisuuksia lukitustilassa:

• ChromeVox (tekstistä puheeksi ‑ominaisuus)
  • Suuren kontrastin tila
  • Koko näytön tila ja kiinnitetty suurennus

Jos et löydä jotakin esteettömyysominaisuutta, käytä sen pikanäppäintä.

Chrome-laajennusten käyttäminen esteettömyyden tukemiseen ja tuottavuuden tehostamiseen

Tutustu yhteistyökumppaniemme kehittämiin suositeltuihin Chrome-laajennuksiin:

Arvosanojen tuonti

Voit tuoda arvosanat Classroomiin, kun oppilaat ovat vastanneet kyselyyn. Arvosanojen tuonti korvaa manuaalisesti annetut arvosanat.

Kun tuot arvosanoja:

• Kukin käyttäjä voi vastata lomakkeeseen vain kerran.
  • Käyttäjän sähköpostiosoite kerätään automaattisesti.
  • Vain verkkotunnukseesi kuuluvat käyttäjät voivat vastata lomakkeeseen.

Arvosanojen tuonti

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Valitse kyselytehtävä ja sitten Näytä tehtävä.
  4. Valitse Opiskelijoiden työt ‑sivulta Tuo arvosanat.

Huom. Jos Tuo arvosanat ‑toimintoa ei näy, lomaketta ei ole määritetty kyselyksi tai et ole ottanut Arvosanojen tuonti ‑ominaisuutta käyttöön luodessasi kotitehtävää.

5. Valitse Tuo.

Classroom antaa kullekin oppilaalle arvosanan. Jos et ole määrittänyt pisteitä, tehtävä merkitään ei arvostelluksi.

Oppilaiden vastausten katsominen ja arvosanojen palauttaminen

Oppilaiden vastausten katseleminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa kyselytehtävässä olevaa kyselyliitettä.
    Näytä vastaukset
  4. Valitse Muokkaa ""ja sitten Vastaukset.

Arvosanojen palauttaminen oppilaille

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa kyselytehtävää.
  4. Valitse vasemmalta oppilaat, joille haluat palauttaa arvosanat.
  5. Klikkaa Palautaja sitten vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.

Oppilaat saavat arvosanansa heti.

Muuta aiheeseen liittyvää