Kyselytehtävän luominen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille, joilla on Google Workspace for Education ‑tili. Jos et tiedä Google Workspace ‑tilitietojasi, kysy niitä järjestelmänvalvojaltasi.

Voit luoda Classroomissa kyselytehtäviä, joissa oppilaat täyttävät ja palauttavat Google Forms ‑kyselyn. Voit määrittää kyselytehtävän yhdelle tai useammalle ryhmälle tai yksittäisille oppilaille, ajoittaa sen myöhemmin julkaistavaksi sekä lisätä siihen viimeisen palautuspäivän ja ‑ajan tai liitteitä.

Voit antaa Google Forms ‑kyselylle arvosanan automaattisesti ja tuoda arvosanat Classroomiin. Oppilaat voivat nähdä arvosanansa heti tai sen jälkeen, kun olet tarkistanut heidän vastauksensa. Voit myös lukita kyselyn oppilaitoksen hallinnoimilla Chromebookeilla.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Kyselytehtävien luominen ja muokkaaminen

Kyselytehtävän luominen

1. vaihe: Luo kotitehtävä

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Valitse näytön yläreunasta Luoja sittenKyselytehtävä.
  4. Lisää otsikko ja mahdolliset ohjeet.
  5. (Valinnainen) Voit estää oppilaitoksen Chromebookeja käyttäviä oppilaita avaamasta muita verkkosivuja Forms-kyselyn aikana valitsemalla Chromebookien lukittu tila ‑kohdan vierestä Ota käyttöön .
  6. (Valinnainen) Voit tuoda arvosanat valitsemalla Arvosanojen tuonti ‑kohdan vierestä Ota käyttöön .

2. vaihe: Luo kysely Google Formsissa

Kun luot kyselytehtävän, Classroom luo tyhjän kyselyn Google Forms ‑lomakkeelle ja liittää sen kotitehtävään.

Klikkaa Forms-kyselyliitettä kotitehtävästä ja luo kysely. Voit antaa oppilaiden nähdä arvosanansa heti vastausten palauttamisen jälkeen. Jos muutat kyselyn nimeä Google Drivessa, nimi päivittyy Classroomiin.

Lue lisää Google Forms ‑kyselyiden luomisesta ja arvioimisesta.

Kyselyn lukitseminen Chromebookeissa

Jos oppilaat käyttävät oppilaitoksen hallinnoimia Chromebookeja, voit lukita Chromebookit kyselyyn vastaamisen ajaksi. Kun Chromebook on lukittu, oppilaat eivät voi avata muita selaimen välilehtiä. Saat sähköpostin, jos oppilas poistuu Forms-kyselystä ja avaa sen uudelleen. Forms-kyselyä ei voi avata hallinnoimattomilla laitteilla.

Esteettömyysominaisuudet

Oppilaat voivat käyttää seuraavia esteettömyysominaisuuksia Chromebookin lukitustilassa:

• ChromeVox (tekstistä puheeksi ‑ominaisuus)
  • Suuren kontrastin tila
  • Koko näytön tila ja kiinnitetty suurennus

Jos et löydä jotakin esteettömyysominaisuutta, käytä sen pikanäppäintä.

Chrome-laajennusten käyttäminen esteettömyyden tukemiseen ja tuottavuuden tehostamiseen

Tutustu yhteistyökumppaniemme kehittämiin suositeltuihin Chrome-laajennuksiin:

Lue lisää Chromebookien esteettömyysominaisuuksien laittamisesta päälle.

Kyselyn vahvistusviestin luominen
Kun oppilas palauttaa Forms-kyselyn, hän saa siitä vahvistusviestin. Voit muokata viestiä kuhunkin Forms-kyselyyn sopivaksi. Viestissä voit esimerkiksi kertoa, milloin vastaukset arvioidaan ja palautetaan.
  1. Avaa kysely Formsissa.
  2. Valitse Asetukset ja sittenEsitys.
  3. Lisää haluamasi teksti Vahvistusviesti-kohtaan ja klikkaa Tallenna.
Kysymysten pistemäärän muuttaminen
Kysymysten pistemääräksi asetetaan automaattisesti nolla. Voit muuttaa kysymysten oletuspistemäärää näin:
  1. Avaa kysely Formsissa.
  2. Valitse yläreunasta Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Jos haluat muuttaa kaikkien kyselyn kysymysten oletuspistemäärää, merkitse Kysymysten oletuspistemäärä ‑ruutu valituksi, lisää arvo ja klikkaa Tallenna.
  4. Voit muuttaa yhden kysymyksen pistemäärää näin:
    1. Klikkaa kysymyksestä Oikeat vastaukset.
    2. Lisää arvo ja klikkaa Valmis.
Salli oppilaiden ladata tiedostoja kyselyyn
Voit antaa oppilaille oikeudet ladata tiedostoja vastauksena kyselyyn tai vastausten liitteinä. Jos luot lomakkeen jaetussa Drivessa, oppilaat eivät voi ladata tiedostoja.
Ladatut tiedostot tallennetaan lomakkeen laatijan Google Driveen. Voit määrittää hyväksymäsi tiedostotyypit ja asettaa rajoituksia tiedostojen määrälle ja koolle.
  1. Klikkaa Forms-kyselystä Lisää kysymys .
  2. Klikkaa kysymystyypin vieressä olevaa alanuolta ja sittenTiedoston lataus. Sinun on ehkä klikattava Jatka.
  3. (Valinnainen) Voit valita tiedostotyypit, joita oppilaat voivat ladata, klikkaamalla Salli vain tietyt tiedostotyypit ‑kohdan vieressä olevan valitsimen Päällä-asentoon ja valitsemalla tiedostotyypit.
  4. (Valinnainen) Voit rajoittaa oppilaiden lataamien tiedostojen määrää klikkaamalla Tiedostojen enimmäismäärä ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja valitsemalla arvon.
  5. (Valinnainen) Voit rajoittaa oppilaiden lataamien tiedostojen kokoa klikkaamalla Tiedoston enimmäiskoko ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja valitsemalla koon.

Muuta aiheeseen liittyvää

Kyselyn arvosanojen tuominen Formsista Classroomiin

Arvosanojen tuominen:

• Kyselyn lisäksi tehtävässä ei saa olla muita liitteitä.
  • Oppilaat voivat vastata kyselyyn vain kerran, ja heidän on kuuluttava samaan verkkotunnukseen kuin opettaja.
  • Lomakkeeseen on kerättävä oppilaiden sähköpostiosoitteet.

Jos muutat jotain näistä asetuksista tai muokkaat tehtävää tallentamisen tai julkaisemisen jälkeen, et välttämättä pysty tuomaan arvosanoja.

Vinkki: Jos liität lomakkeen linkkinä Classroomiin, et voi tuoda oppilaiden arvosanoja.

Kysymystehtävän arvosanojen tuominen

Kun tuot arvosanoja, kaikki arvosanat tuodaan. Et voi tuoda vain joitakin arvosanoja. Arvosanojen tuominen korvaa kaikki tehtävän nykyiset arvosanat. Jos Forms-kysely on vain yksi tehtävän osa, tuo ensin kyselyn arvosanat.

Arvosanojen tuominen:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Klikkaa kyselyn sisältävää kotitehtävää ja sittenNäytä tehtävä.
  4. Valitse Opiskelijoiden työt ‑sivulta Tuo arvosanat.

Huom. Jos Tuo arvosanat ‑toimintoa ei näy, lomaketta ei ole määritetty kyselyksi tai et ole ottanut Arvosanojen tuonti ‑ominaisuutta käyttöön luodessasi kotitehtävää.

5. Valitse Tuo.

Classroom antaa kullekin oppilaalle arvosanan. Jos et ole määrittänyt pisteitä, tehtävä merkitään ei arvostelluksi.

Arvosanojen muuttaminen tuonnin jälkeen
Formsin ja Classroomin arvosanat ovat toisistaan riippumattomia. Jos muutat arvosanoja Formsissa sen jälkeen, kun olet tuonut ne Classroomiin, voit tuoda uudet arvosanat Classroomiin ja korvata aiemmat klikkaamalla Tuo arvosanat.
Katso tarkemmat tiedot arvosanojen muutosten seuraamiseen Tehtävän arvosana‑ ja palautushistorian katseleminen ‑artikkelista.

Oppilaiden vastausten katsominen ja arvosanojen palauttaminen

Oppilaan vastausten katsominen:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa kyselytehtävässä olevaa kyselyliitettä.
  4. Valitse Muokkaa ja sittenVastaukset.

Arvosanojen palauttaminen oppilaille:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa kyselytehtävää.
  4. Valitse vasemmalta oppilaat, joille haluat palauttaa arvosanat.
  5. Klikkaa Palautaja sitten vahvista klikkaamalla uudelleen Palauta.

Muuta aiheeseen liittyvää