Aiheiden lisääminen Tehtävät-sivulle

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Voit ryhmitellä kotitehtäviä, kyselytehtäviä, kysymyksiä ja ryhmän materiaaleja aiheittain. Jos et määritä aihetta, postaus näytetään Tehtävät-sivun yläreunassa. Postauksia voi järjestää uudelleen aiheittain ja aiheet edelleen ryhmän opetussuunnitelman mukaan. Oppilaat näkevät vain sellaiset aiheet, joissa on julkaistuja postauksia.

Aiheen luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sittenTehtävät.
  3. Valitse yläreunasta Luoja sitten Aihe.
  4. Kirjoita aihe ja valitse Lisää.

Aiheen lisääminen kotitehtäviin, kyselytehtäviin tai kysymyksiin

Voit lisätä kotitehtävään, kyselytehtävään tai kysymykseen vain yhden aiheen. Jos kotitehtävä on julkaistu usealle ryhmälle, sen muokkaaminen yhden ryhmän sivulla ei aiheuta muutoksia muissa ryhmissä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Klikkaa kotitehtävän, kyselytehtävän tai kysymyksen vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  4. Klikkaa alanuolta  Ei aihetta ‑kohdan vierestä ja valitse seuraavista:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.

5. Valitse Tallenna.

Aiheen lisääminen ryhmän materiaaleihin

Voit lisätä kuhunkin postaukseen vain yhden aiheen. Ohjeet ryhmän materiaalien luomiseen löytyvät artikkelista Materiaalien lisääminen Tehtävät-sivulle.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Klikkaa ryhmän materiaalin vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  4.  Klikkaa alanuolta  Ei aihetta‑kohdan vierestä ja valitse seuraavista:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.

5. Valitse Tallenna.

Aiheen mukaan suodattaminen

Voit nähdä kaikki tiettyyn aiheeseen liittyvät postaukset ja siirtyä nopeasti aiheesta toiseen aihesuodattimien avulla.
  1. Siirry ryhmään ja klikkaa Tehtävät.
  2. Klikkaa aihetta vasemmalta nähdäksesi kaikki siihen liittyvät viestisi.
  3. Palaa kaikkien aiheiden näkymään klikkaamalla vasemmalta Kaikki aiheet.

Aiheiden järjestyksen muuttaminen

Jos käytät mobiililaitetta, saat ohjeet klikkaamalla yläpuolelta Android tai iPhone ja iPad

Jos siirrät aihetta, myös kaikki sen sisältö siirretään. Vain opettajat voivat muuttaa aiheiden järjestystä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Klikkaa vasemmalta Kaikki aiheet, jos sitä ei ole vielä valittu.
  4. Valitse jokin seuraavista:
    • Klikkaa mitä tahansa aiheen kohtaa ja sitten vedä aihetta ylös‑ tai alaspäin.
    • Klikkaa aiheen nimen vierestä Lisää ja sitten Siirrä ylöspäin tai Siirrä alaspäin.

Aiheeseen liittyvien postausten järjestyksen muuttaminen

Jos käytät mobiililaitetta, saat ohjeet klikkaamalla yläpuolelta Android tai iPhone ja iPad.

Voit muuttaa saman aiheen kotitehtävien, materiaalien ja muiden töiden järjestystä. Vain opettajat voivat muuttaa aiheeseen liittyvien postausten järjestystä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Klikkaa vasemmalta Kaikki aiheet, jos sitä ei ole vielä valittu.
  4. Valitse jokin seuraavista:
    • Klikkaa mitä tahansa viestin kohtaa ja sitten vedä viestiä ylös‑ tai alaspäin.
    • Klikkaa postauksen nimen vierestä Lisää ja sitten Siirrä ylöspäin tai Siirrä alaspäin.

Aiheen nimeäminen uudelleen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa aiheen nimen vierestä Lisää ja sitten Nimeä uudelleen.
  4. Lisää uusi nimi ja klikkaa Nimeä uudelleen.

Aiheen poistaminen

Aiheen poistaminen ei poista siinä olevia postauksia. Postaukset siirtyvät Tehtävät-sivulla olevan luettelon alkuun.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa aiheen nimen vierestä Lisää ja sitten Poista.
  4. Vahvista klikkaamalla Poista.