Ryhmän kopioiminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Voit säästää aikaa kopioimalla ryhmän seuraavia oppilaita varten. Tehtävät ja arviointiperusteet kopioidaan uuteen ryhmään. Alkuperäisen ryhmän Striimi-sivua ja muita yksilöllisiä kohteita ei kopioida.

Vain opettajat ja avustavat opettajat voivat kopioida ryhmän. Ryhmän kopioivasta opettajasta tulee kopioidun ryhmän ensisijainen omistaja.

Voit kopioida sekä aktiivisia että arkistoituja ryhmiä. Arkistoitujen ryhmien kopioista tulee aktiivisia ryhmiä.

Kopioituvat kohteet

Kopioituun kurssiin siirtyvät seuraavat alkuperäisen kurssin tiedot:

• Nimi
  • Osio
  • Kuvaus
  • Kurssin aihepiiri
  • Aiheet
  • Tehtäväpostaukset (kopioidaan luonnoksina ilman ajoituspäivää).
  • Arviointiperusteet

Kohteet, jotka eivät kopioidu

Kopioitaessa seuraavat tiedot eivät siirry uuteen ryhmään:

• Opettajan ilmoitukset
  • Poistetut tehtäväkohteet
  • Oppilaat ja avustavat opettajat
  • Oppilaiden postaukset
  • Liitteet, joiden kopioimiseen sinulla ei ole oikeutta.

Ryhmän kopioiminen Classroomissa saattaa kestää jonkin aikaa. Kopioinnin aikana voit poistua sivulta ja tehdä muita töitä. Kun kopiointi on valmis, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi.

Ryhmän kopioiminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Siirry kopioitavaan ryhmään ja klikkaa Lisää Lisääja sitten Kopioi.
    Huom. Jos Kopioi-toimintoa ei näy, et ole kyseisen ryhmän opettaja.
    Klikkaa Kopioi
  3. (Valinnainen) Muokkaa nimeä ja muita tietoja.
    Anna ryhmän nimi
  4. Klikkaa Kopioi.

Huom. Kopioidut tehtävät ja kysymykset tallennetaan uuteen ryhmään luonnoksina.

Ryhmän kopioimisen UKK

Striimi-sivulle kopioitava sisältö

Kopioituvat kohteet:

• ryhmän nimi
  • osio
  • aihe.

Kohteet, jotka eivät kopioidu:

• huoneen numero
  • ryhmän koodi
  • postaukset ja kommentit.

Classroom-sivulle kopioitava sisältö

Kotitehtävät ja muut tehtävät kopioidaan uuteen ryhmään luonnoksiksi. Liitteet kopioidaan, jos sinulla on oikeus kopioida kyseiset tiedostot.
Kopioituvat kohteet:
  • aiheet
  • tehtävät, kertauskysymykset, kysymykset ja näiden liitteet
  • tehtäviin lisätyt rubriikit
  • oppimateriaalit ja niiden liitteet.

Kohteet, jotka eivät kopioidu:

• tiedostot ja liitteet joita sinulla ei ole oikeutta kopioida.

Arvosanat-sivulle kopioitava sisältö

Uuden ryhmän Arvosanat-sivu on tyhjä, kunnes lisäät oppilaita ja julkaiset kotitehtäviä, kysymyksiä tai muita tehtäviä.
Kopioituvat kohteet:
  • kotitehtävät, kysymykset ja muut julkaistut tehtävät
  • arviointiperusteet
  • arvosanaluokat.

Kohteet, jotka eivät kopioidu:

• oppilaat ja heidän saamansa arvosanat.

Henkilöt-sivulle kopioitava sisältö

Kopioituvat henkilöt:
  • ensisijainen opettaja.
Henkilöt, joita ei kopioida:
  • avustavat opettajat
  • oppilaat.

Asetukset-sivulle kopioitava sisältö

Kopioituvat asetukset:
  • kaikki ryhmän tiedot paitsi huoneen numero
  • kaikki arvioinnin asetukset, mukaan lukien arvosanan laskenta-asetukset ja arvosanaluokat.
Asetukset, joita ei kopioida:
  • yleiset asetukset palautetaan oletusarvoihin
  • uudelle ryhmälle luodaan oma ryhmän koodi.