Ryhmän kopioiminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Voit kopioida aktiivisen tai arkistoidun ryhmän, jota aiot käyttää opetuksessasi uudelleen. Kun kopioit arkistoidun ryhmän, kopiosta tulee aktiivinen ryhmä. Vain opettajat ja apuopettajat voivat kopioida ryhmän. Ryhmän kopioivasta opettajasta tulee kopioidun ryhmän ensisijainen omistaja.

Mitkä kohteet kopioidaan uuteen ryhmään?

Ryhmän tiedot, tehtävät ja käyttämäsi arviointijärjestelmä kopioidaan uuteen ryhmään. Alkuperäisen ryhmän striimiin julkaistuja viestejä tai muita yksilöllisiä kohteita ei kopioida.

Kopioituvat kohteet
  • Nimi
  • Osio
  • Kuvaus
  • Kurssin aihepiiri
  • Aiheet
  • Tehtäväpostaukset (kopioidaan luonnoksina ilman ajoituspäivää).
  • Arviointiperusteet
Kohteet, jotka eivät kopioidu
  • Opettajan ilmoitukset
  • Poistetut tehtäväkohteet
  • Oppilaat ja avustavat opettajat
  • Oppilaiden postaukset
  • Liitteet, joiden kopioimiseen sinulla ei ole oikeutta
  • Google Sites ‑tiedostot

Ryhmän kopioiminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Siirry kopioitavaan ryhmään ja klikkaa Lisää ja sittenKopioi.
    Huom. Jos Kopioi-toimintoa ei näy, et ole kyseisen ryhmän opettaja.
  3. (Valinnainen) Muokkaa nimeä ja muita tietoja.
  4. Klikkaa Kopioi.

Huom. Kopioidut kotitehtävät ja kysymykset tallennetaan uuteen ryhmään luonnoksina.

Sillä aikaa kun Classroom kopioi ryhmää, voit poistua sivulta ja tehdä muita töitä. Kun kopiointi on valmis, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi.

Ryhmän kopioimisen UKK

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Striimi-sivulle kopioitava sisältö

Seuraavat kohteet kopioidaan:

• ryhmän nimi
  • osio
  • aihe.

Seuraavia kohteita ei kopioida:

• huoneen numero
  • ryhmän koodi
  • postaukset ja kommentit.
Tehtävät-sivulle kopioitava sisältö

Seuraavat kohteet kopioidaan:

• aiheet
  • kotitehtävät, kyselytehtävät ja kysymykset (kopioidaan luonnoksina)
  • liitteet (jos sinulla on kopiointioikeus)
  • tehtäviin lisätyt rubriikit
  • aineistot ja niiden liitteet.

Seuraavia kohteita ei kopioida:

• tiedostot ja liitteet, joita sinulla ei ole oikeutta kopioida
  • Google Sites ‑tiedostot.
Arvosanat-sivulle kopioitava sisältö
Uuden ryhmän Arvosanat-sivu on tyhjä, kunnes lisäät oppilaita ja julkaiset kotitehtäviä, kysymyksiä tai muita tehtäviä.

Seuraavat kohteet kopioidaan:

• kotitehtävät, kysymykset ja muut tehtäväpostaukset
  • arviointiperusteet
  • arvosanaluokat.

Seuraavia kohteita ei kopioida:

• oppilaat ja heidän saamansa arvosanat.
Henkilöt-sivulle kopioitava sisältö

Seuraavien henkilöiden tiedot kopioidaan:

• ensisijainen opettaja.

Seuraavien henkilöiden tietoja ei kopioida:

• avustavat opettajat
  • oppilaat.
Asetukset-sivulle kopioitava sisältö

Seuraavat asetukset kopioidaan:

• kaikki ryhmän tiedot paitsi huoneen numero
  • kaikki arvioinnin asetukset, mukaan lukien arvosanan laskenta-asetukset ja arvosanaluokat.

Seuraavia asetuksia ei kopioida:

• Yleiset asetukset palautetaan oletusarvoihin.
  • Uudelle ryhmälle luodaan oma ryhmän koodi.