Feedback geven op opdrachten

Dit artikel is bedoeld voor docenten

Je kunt je leerlingen gepersonaliseerde feedback geven met de nakijktool van Classroom. Je kunt opdrachten van elk bestandstype bekijken en naadloos schakelen tussen opdrachten van leerlingen. Je kunt ook reacties en feedback in de kantlijn toevoegen en werk nakijken en teruggeven.

Bijvoegbare bestandstypen

Leerlingen kunnen elk bestandstype als bijlage aan opdrachten toevoegen, zoals:

• Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties
  • Microsoft®️ Word®️-, Excel®️- of PowerPoint®️-bestanden
  • Pdf's
  • Afbeeldingsbestanden
  • Tekstbestanden
  • Videobestanden (webm, mpeg4, 3gpp, mov, avi, mpeg-ps, wmv, flv, ogg)

Opdrachten van leerlingen bekijken

De opdracht van een leerling openen in de nakijktool

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik op de lesgroep en vervolgens Schoolwerk.
  3. Klik op de opdracht en vervolgens Vraag bekijken of Opdracht bekijken.
  4. Klik op de naam van de leerling en vervolgens een bestand dat de leerling heeft ingeleverd.
    Klik op de naam van de leerling
    Het bestand wordt geopend in de nakijktool van Classroom.

De cijfer- en inlevergeschiedenis van een opdracht bekijken

Je kunt zien hoe het cijfer voor een opdracht is gewijzigd en hoe vaak een leerling een opdracht heeft ingeleverd.

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar voor ingeleverde en nagekeken opdrachten.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.comMeer informatie.

2. Klik bovenaan op Schoolwerk en vervolgens de opdracht en vervolgens Opdracht bekijken.
  3. Klik links op de naam van de leerling.
  4.  Klik op Geschiedenis bekijken.
    Geschiedenis bekijken

Schakelen tussen opdrachten van leerlingen

Kies een optie om de opdracht van een andere leerling te bekijken tijdens het nakijken:

• Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en kies de naam van een leerling.
    Leerlingen wisselen

• Klik op Vorige Terug of Volgende Volgende.
    Leerlingen wisselen

Feedback toevoegen

Als je dezelfde reactie voor veel leerlingen gebruikt, kun je deze opslaan om vaker te gebruiken. Het opmerkingenoverzicht is gekoppeld aan je Google-account. Je hebt er dus op elke computer toegang toe. Ga naar classroom.google.com/g/cm om reacties in het opmerkingenoverzicht te bewerken of te verwijderen.

Reacties toevoegen aan een opdracht
  1. Open de opdracht van een leerling in de nakijktool.
  2. Markeer de tekst waarbij je een reactie wilt plaatsen en klik op Een reactie toevoegen Add comment.
    Een reactie toevoegen
  3. Voer je reactie in en klik op Reageren.
Reacties toevoegen en opslaan om later opnieuw te gebruiken

Je kunt op twee manieren reacties toevoegen aan het reactieoverzicht.

Een bestaande reactie toevoegen aan het opmerkingenoverzicht

1. Open de opdracht van een leerling in de nakijktool.
  2. Als je een reactie die je hebt geschreven wilt toevoegen aan het reactieoverzicht, klik je rechtsboven in het reactieveld op Meer Meer en selecteer je Toevoegen aan reactieoverzicht.
    Toevoegen aan opmerkingenoverzicht
  3. (Optioneel) Bewerk de reactie.
  4. Klik op Toevoegen.

Een reactie rechtstreeks invoeren in het opmerkingenoverzicht

1. Open de opdracht van een leerling in de nakijktool.
  2. Klik rechtsboven op Reactieoverzicht.
    Klik op Opmerkingenoverzicht
  3. Klik op Toevoegen aan reactieoverzicht en voer je reactie in.
    Klik op Zoeken
  4. Klik op Toevoegen.
  • (Optioneel) Je kunt meerdere reacties tegelijk toevoegen aan het overzicht.

1. Klik op Toevoegen aan reactieoverzicht  druk na elke reactie die je schrijft op Enter. Elke reactie wordt dan op een nieuwe regel gestart, zodat de reacties als lijst worden weergegeven.
  2. Klik als je klaar bent op Toevoegen
  • (Optioneel) Je kunt een voorbereide lijst met eerder gemaakte reacties toevoegen. Plaats elke reactie op een nieuwe regel in de voorbereide lijst.

1. Klik op Toevoegen aan reactieoverzicht plak de lijst.
  2. Klik op Toevoegen

Opmerking: Als je het reactieoverzicht wilt bekijken en aanpassen, open je een opdracht of ga je naar beheer van het reactieoverzicht.

Een reactie in het reactieoverzicht gebruiken

Je kunt op drie manieren reacties zoeken en daarna gebruiken in het reactieoverzicht.

Met een hekje en automatisch aanvullen

Classroom vult automatisch content aan die je invoert na een hekje (#), zodat je reacties makkelijk kunt terugvinden. Terwijl je content invoert, verschijnt er een lijst met overeenkomende reacties. De lijst wordt verfijnd naarmate je meer tekst invoert.

1. Open de opdracht van een leerling in de nakijktool.
  2. Markeer de tekst en klik op Een reactie toevoegen Add comment.
  3. Voer in het reactieveld # in en vervolgens voer een zoekwoord of -zin in.
    De suggesties van Classroom worden automatisch aangevuld terwijl je typt.
    Zoeken
  4. Als je de reactie wilt invoegen, klik je op de reactie en vervolgens Reageren.
    Klik op Reageren.

Met alleen een hekje

1. Open de opdracht van een leerling in de nakijktool.
  2. Markeer de tekst en klik op Een reactie toevoegen Add comment.
  3. Voer in het reactieveld alleen een hekje in (#). De vijf meest gebruikte reacties worden weergegeven.

Zoeken

1. Klik in de nakijktool op Reactieoverzicht Comment bank en vervolgens ZoekenZoeken.Klik op Zoeken
  2. Plaats de muisaanwijzer op de reactie die je wilt gebruiken en klik op Meer Meeren vervolgens Kopiëren naar klembord.
  3. Plak de reactie in het reactieveld.
  4. (Optioneel) Personaliseer de reactie.
  5. Klik op Invoegen.
Een reactie in het reactieoverzicht bewerken
  1. Maak een keuze:
  2. Klik op Reactieoverzicht Comment bank.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de reactie die je wilt bewerken en vervolgens klik op Reactieopties Meer Bewerken.
    Klik op Bewerken
  4. Breng wijzigingen aan en klik op Opslaan.
Een reactie uit het reactieoverzicht kopiëren
  1. Open de opdracht van een leerling in de nakijktool.
  2. Klik op Reactieoverzicht Comment bank.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de reactie die je wilt kopiëren en vervolgens klik op Reactieopties Meer Kopiëren naar klembord.
    De reactie wordt gekopieerd naar het klembord.
Een reactie uit het reactieoverzicht verwijderen
  1. Maak een keuze:
  2. Klik op Reactieoverzicht Comment bank.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de reactie die je wilt verwijderen en vervolgens klik op Reactieopties Meer Verwijderen.
  4. Klik nogmaals op Verwijderen.
Privéreacties toevoegen

Je kunt een privéreactie voor een leerling toevoegen. De leerling ziet de reactie als deze de teruggegeven opdracht opent en kan er dan op reageren. Als de leerling reageert op je reactie, kun je deze reactie zien en erop reageren op de pagina 'Werk van leerlingen' of in de nakijktool.

Belangrijk: Je kunt privéreacties niet bewerken of verwijderen nadat deze zijn gepost.

1. Open de opdracht van een leerling in de nakijktool.
  2. Klik op Beoordeling Beoordelen.
    Persoonlijke reactie toevoegen
  3. Voer onder Privéreacties je reactie in.
  4. Klik op Posten.