Tehtävää koskevan palautteen antaminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Classroomin uudella arviointityökalulla voit antaa oppilaillesi yksilöllistä palautetta. Monipuolisen arviointityökalun avulla voit arvioida tehtäviä tiedostotyypistä riippumatta, vaihtaa saumattomasti oppilaiden tehtävien välillä, lisätä kommentteja reunoihin, antaa palautetta sekä arvostella ja palauttaa työt.

Tehtävien tiedostotyypit

Oppilaat voivat liittää tehtäviin kaikentyyppisiä tiedostoja, esim.

• Google Docs-, Sheets- ja Slides-tiedostoja
  • Microsoft®️ Word®️-, Excel®️- ja PowerPoint®️-tiedostoja
  • PDF-tiedostoja
  • kuvatiedostoja
  • tekstitiedostoja
  • videotiedostoja (WEBM, MPEG4, 3GPP, MOV, AVI, MPEG-PS, WMV, FLV, OGG).

Oppilaiden tehtävien katseleminen

Oppilaan tehtävän avaaminen arviointityökalussa

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa tehtävää ja sitten Näytä kysymys tai Näytä tehtävä.
  4. Valitse oppilaan nimi ja sitten oppilaan palauttama tiedosto.
    Klikkaa oppilaan nimeä
    Tiedosto avautuu Classroomin arviointityökalussa.

Oppilaiden tehtävien välillä vaihtaminen

Voit katsella toisen oppilaan tehtävää arvioinnin aikana seuraavilla tavoilla:

• Klikkaa alanuolta Alanuoli ja valitse oppilaan nimi.
    Vaihda oppilasta

• Klikkaa Takaisin Takaisin tai Seuraava Seuraava.
    Vaihda oppilaita

Palautteen lisääminen

Jos kirjoitat saman kommentin useille oppilaille, voit tallentaa kommentin myöhempää käyttöä varten. Kommenttipankki on yhdistetty Google‑tiliisi, joten voit käyttää sitä kaikilla tietokoneilla. Voit muokata ja poistaa kommenttipankin kommentteja osoitteessa classroom.google.com/g/cm.

Kommenttien lisääminen tehtävään
  1. Avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa.
  2. Korosta kommentoitava teksti ja klikkaa Lisää kommentti Add comment.
    Lisää kommentti
  3. Kirjoita kommentti ja klikkaa Kommentoi.
Kommenttien lisääminen ja tallentaminen myöhempää käyttöä varten

Voit lisätä kommentteja kommenttipankkiin kahdella eri tavalla.

Nykyisen kommentin lisääminen kommenttipankkiin

1. Avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa.
  2. Voit lisätä kirjoittamasi kommentin kommenttipankkiin klikkaamalla kommenttikentän oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja valitsemalla Lisää kommenttipankkiin.
    Lisää kommenttipankkiin
  3. (Valinnainen) Muokkaa kommenttia.
  4. Valitse Lisää.

Kommentin kirjoittaminen suoraan kommenttipankkiin

1. Avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Kommenttipankki.
    Klikkaa Kommenttipankki
  3. Klikkaa Lisää kommenttipankkiin ja kirjoita haluamasi kommentti.
    Click Search
  4. Valitse Lisää.

Huom. Voit katsella ja muokata kommenttipankkiasi avaamalla jonkin tehtävän tai siirtymällä kommenttipankin hallintaan.

Kommentin hakeminen ja käyttäminen kommenttipankista

Voit hakea ja käyttää kommentteja kommenttipankista kolmella eri tavalla.

Ristikkomerkki ja ennakoiva tekstinsyöttö

Classroom helpottaa kommenttien löytämistä täydentämällä ristikkomerkin # jälkeen kirjoittamaasi sisältöä automaattisesti. Kun kirjoitat tekstiä, näet vastaavien kommenttien luettelon. Luettelo tarkentuu kirjoittaessasi.

1. Avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa.
  2. Korosta teksti ja valitse Lisää kommentti Add comment.
  3. Kirjoita kommenttikenttään # ja sitten kirjoita avainsana tai ‑lause.
    Classroom täydentää ehdotukset automaattisesti kirjoittaessasi.
    Haku
  4. Voit lisätä kommentin klikkaamalla kommenttia ja sitten Kommentoi.
    Click Comment

Pelkän ristikkomerkin käyttö

1. Avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa.
  2. Korosta teksti ja valitse Lisää kommentti Add comment.
  3. Lisää kommenttikenttään pelkkä ristikkomerkki #. Näkyviin tulevat viisi viimeksi käyttämääsi kommenttia.

Haku

1. Avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa.
  2. Korosta teksti ja valitse Lisää kommentti Add comment.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Kommenttipankki ja sitten Haku Hae.Click Search
  4. Osoita käytettävää kommenttia ja klikkaa Lisää Lisääja sitten Kopioi leikepöydälle.
  5. Liitä kommentti kommenttikenttään.
  6. (Valinnainen) Muokkaa kommenttia haluamallasi tavalla.
  7. Valitse Kommentoi.
Kommenttipankissa olevan kommentin muokkaaminen
  1. Valitse sopiva vaihtoehto:
  2. Osoita muokattavaa kommenttia kommenttipankissa ja sitten valitse Kommenttiasetukset Lisääja sitten Muokkaa.
    Klikkaa Muokkaa
  3. Tee muutokset ja valitse Tallenna.
Kommentin kopioiminen kommenttipankista
  1. Avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa.
  2. Hae kommentti kommenttipankista.
  3. Osoita kommenttia kommenttipankissa ja sitten valitse Kommenttiasetukset Lisääja sitten Kopioi leikepöydälle.
    Kommentti kopioidaan leikepöydälle.
Kommentin poistaminen kommenttipankista
  1. Valitse sopiva vaihtoehto:
  2. Osoita poistettavaa kommenttia kommenttipankissa ja sitten  Lisääja sitten Delete.
  3. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista.
Yksityisten kommenttien lisääminen
  1. Avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa.
  2. Valitse Yksityiset kommentit ‑kohdasta Lisää yksityinen kommentti.
    Lisää yksityinen kommentti
  3. Kirjoita palaute ja klikkaa Julkaise.