Jobba med ett dokument som har tilldelats dig

Den här artikeln riktar sig till elever.

Om läraren har tilldelat dig ett dokument som en del av en hemuppgift kan du öppna det i Classroom, jobba med det och sedan lämna in det. När du lämnar in hemuppgiften ser läraren dokumentet med ditt namn. Om du behöver börja om från början kan du ta bort dokumentet från inlämningen, skapa en ny kopia att jobba med och lämna in dokumentet igen när du är klar.

Jobba med ditt personliga dokument

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen och välj ett alternativ:
    • Klicka på hemuppgiften eller frågan.
    • Klicka på Visa allaföljt avklicka på Visa detaljer på hemuppgiften eller frågan.
  3. Om du vill öppna dokumentet klickar du på miniatyren under Ditt arbete.
  4. Jobba med dokumentet.
  5. (Valfritt) Lämna in arbetet genom att klicka på Lämna in och bekräfta.

Mer anvisningar finns i Lämna in en hemuppgift.

Ta bort det personliga dokumentet och göra en ny kopia

Om du vill jobba med en ny kopia av ditt personliga dokument kan du ta bort din tidigare kopia och göra en ny. Om du har lämnat in ditt arbete måste du först ångra inlämningen. Lämna in det igen före slutdatumet.

Ta bort dokumentet från den inlämnade uppgiften.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen och välj ett alternativ:
    • Klicka på hemuppgiften eller frågan.
    • Klicka på Visa allaföljt avklicka på Visa detaljer på hemuppgiften eller frågan.
  3. Under Ditt arbete klickar du på Ångra inlämning och bekräftar.

Obs! När du har ångrat inlämningen kan du fortsätta att jobba på den tidigare kopian av dokumentet. Fortsätt till nästa steg om du vill öppna en ny kopia.
  4. Klicka på Ta bort bredvid dokumentets namn.

Dokumentet tas bort från den inlämnade uppgiften.

Kopiera det personliga dokumentet

1. Klicka på Gör en kopia.
  2. (Valfritt) Om du vill lämna in ditt arbete klickar du på Lämna in och bekräftar.

Du kan bifoga andra filer till ditt arbete innan du lämnar in det. Anvisningar finns i Lämna in en hemuppgift.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.