Henkilökohtaisesti määritettyjen dokumenttien muokkaaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille

Kun avaat tehtävän tai kysymyksen Classroomissa, siinä saattaa olla liitteenä dokumentti, jossa on nimesi. Se on henkilökohtainen kopiosi kyseisestä dokumentista. Voit työstää dokumenttia ja palauttaa sen osana tehtävänantoa.

Jos sinun on aloitettava alusta, voit poistaa dokumentin palautuksesta, luoda uuden työstettävän kopion ja palauttaa sen uudelleen.

Kun palautat tehtävän, opettaja näkee nimelläsi merkityn dokumentin.

Henkilökohtaisen dokumentin työstäminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja valitse sitten sopiva vaihtoehto:
    • Klikkaa tehtävää tai kysymystä.
    • Valitse Näytä kaikki ja sitten valitse tehtävän tai kysymyksen kohdalta Näytä tiedot.
  3. Avaa dokumentti klikkaamalla pikkukuvaa Omat tehtäväsi ‑kohdasta.
  4. Työstä dokumenttiasi.
  5. (Valinnainen) Jos haluat palauttaa tehtävän, klikkaa Palauta ja vahvista.
    Klikkaa Palauta

Lisätietoja saat Tehtävän palauttaminen ‑artikkelista.

Henkilökohtaisen dokumentin poistaminen ja uuden kopion luominen

Jos haluat työstää henkilökohtaisen dokumenttisi uutta kopiota, voit poistaa edellisen kopion ja luoda uuden. Jos olet jo palauttanut tehtäväsi, sinun on ensin kumottava sen lähetys. Muista palauttaa tehtäväsi uudelleen ennen määräpäivää.

Henkilökohtaisen dokumentin poistaminen palautuksesta:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Klikkaa tehtävää tai kysymystä.
    • Valitse Näytä kaikki ja sitten valitse tehtävän tai kysymyksen kohdalta Näytä tiedot.
  3. Valitse Omat tehtäväsi ‑kohdasta Kumoa lähetys ja vahvista.
    Klikkaa Kumoa lähetys
    Huom. Kun olet kumonnut lähetyksen, voit jatkaa dokumentin edellisen kopion työstämistä. Jos haluat aloittaa alusta uudella kopiolla, jatka poistamalla dokumentti.
  4. Klikkaa dokumentin nimen vierestä Poista Poista.

Dokumentti poistetaan palautuksesta.

Uuden kopion luominen henkilökohtaisesta dokumentista:

1. Klikkaa Tee kopio.
  2. (Valinnainen) Jos haluat palauttaa tehtävän, klikkaa Palauta ja vahvista.

Voit liittää tehtävään muita tiedostoja ennen sen palauttamista. Katso ohjeet Tehtävän palauttaminen ‑artikkelista.