Tips voor het gebruik van toetsen in Formulieren met Classroom

Deze pagina is voor docenten.

Je kunt een toets in Google Formulieren toevoegen aan een opdracht. Net zoals bij andere opdrachten, kun je de toets posten voor een of meer lesgroepen of leerlingen. Je kunt de toets en opdracht ook hergebruiken.

Je moet een G Suite-account hebben om Formulieren in Classroom te kunnen gebruiken. Als je je G Suite-accountgegevens niet weet, neem je contact op met je beheerder.

Een toets aanpassen

Een bevestigingsbericht kiezen voor een toets

Wanneer leerlingen een toets indienen in Formulieren, krijgen ze een bevestigingsbericht. Je kunt dit bericht aanpassen voor elke toets. Je kunt leerlingen bijvoorbeeld de datum doorgeven waarop de toets is nagekeken en ze hem terugkrijgen. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open een toets in Formulieren.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en vervolgens Presentatie.
  3. Voer de tekst in onder Bevestigingsbericht en klik op Opslaan.
De puntwaarde van de toets wijzigen

Standaard is de puntwaarde van een toets ingesteld op nul. Als je een bepaalde puntwaarde gebruikt voor de meeste toetsen, kun je de standaard aanpassen.

1. Open een toets in Formulieren.
  2. Klik in de bovenhoek van de pagina op Meer Meer en vervolgens Voorkeuren.
  3. Voer naast Standaard quizpuntwaarde een waarde in en klik op Opslaan.
  4. Als er een toets is geopend wanneer je de standaard puntwaarde wijzigt, moet je de puntwaarde handmatig updaten naar de nieuwe standaardwaarde:

Klik op het toetsformulier op Antwoordsleutel en voer de nieuwe standaardwaarde in.

Leerlingen toestaan bestanden te uploaden in een toets

Je kunt leerlingen toestaan bestanden te uploaden als reactie op een toets of als bijlage bij hun antwoorden. Als je het formulier in een gedeelde Drive maakt, kunnen leerlingen geen bestanden uploaden. Zie Wat zijn gedeelde Drives? voor meer informatie.

De bestanden die leerlingen uploaden, worden opgeslagen in de Google Drive van de maker van het formulier. Meer informatie over hoe je Google Drive-opslagruimte kunt vrijmaken of uitbreiden. Je kunt opgeven welke bestandstypen mogen worden geüpload. Daarnaast kun je het volgende beperken:

• de bestandsgrootte
  • het aantal bestanden
  • het totale aantal GB aan bestanden

Snel cijfers importeren naar Classroom

Als de toets is gekoppeld aan een opdracht, kun je alle cijfers in één keer vanuit Formulieren importeren naar de Classroom-pagina Werk van leerlingen.

Als je cijfers importeert, worden alle cijfers geïmporteerd. Je kunt niet bepaalde cijfers selecteren om te importeren.

Alles openen  |  Alles sluiten

De instellingen controleren

Als je cijfers wilt importeren, geldt het volgende:

• De toets moet de enige bijlage bij de opdracht zijn.
  • Leerlingen kunnen maar één cijfer krijgen.
  • Leerlingen moeten zich in hetzelfde domein bevinden als jij.
  • De e-mailadressen van leerlingen moeten worden verzameld.

Als je een van deze instellingen wijzigt nadat je de opdracht hebt opgeslagen of gepost, kan cijfers importeren worden uitgeschakeld. Je kunt deze dan niet meer importeren.

Importeer toetscijfers voordat je cijfers geeft aan ander werk

Als je toetscijfers importeert, worden huidige cijfers voor de opdracht overschreven. Je moet de toetscijfers dus eerst importeren. Daarna kun je een cijfer geven aan ander werk voor de opdracht.

Wil je niet alle cijfers importeren?

Als je niet alle cijfers wilt importeren, kun je ze handmatig invoeren op de Classroom-pagina Werk van leerlingen.

Bewerk een opdracht nadat je de cijfers hebt geïmporteerd

Als je een opdracht bewerkt nadat je cijfers importeren hebt ingeschakeld en de opdracht hebt gepost, kan cijfers importeren worden uitgeschakeld. Als je bijvoorbeeld nog een bijlage toevoegt of de instellingen wijzigt, wordt cijfers importeren uitgeschakeld.

De cijfers wijzigen nadat je ze hebt geïmporteerd

De cijfers in Formulieren en Classroom zijn niet aan elkaar gekoppeld. Als je de cijfers in Formulieren wijzigt nadat je ze hebt geïmporteerd naar Classroom, moet je op Cijfers importeren klikken om de nieuwe cijfers te importeren naar Classroom en de vorige cijfers die je hebt geïmporteerd te overschrijven.

Je kunt cijferwijzigingen bekijken in de cijfergeschiedenis. Zie Cijfergeschiedenis bekijken voor meer informatie.

Antwoorden van leerlingen bekijken en cijfers teruggeven

Alle antwoorden in één keer bekijken

Klik bij de opdracht of op de pagina Werk van leerlingen op Reacties weergeven om alle antwoorden in Formulieren te bekijken.

Cijfers teruggeven aan leerlingen

Als je op de pagina Werk van leerlingen op Teruggeven klikt, worden de cijfers teruggegeven aan de leerlingen. Leerlingen krijgen hun cijfers meteen. Ze zien hun cijfer in de lesgroepupdates als ze op de titel van het formulier klikken en dan klikken op 'Score bekijken'.