Om användarkonton i Classroom

Beroende på undervisningsform loggar du in i Classroom med något av följande slags användarkonton:

• Skolkonto: kallas även G Suite for Education-konto. Detta konto konfigureras av en ackrediterad skola. Det ser ut så här: du@dinskola.edu
  • Personligt Google-konto: detta konfigureras av dig eller dina föräldrar/vårdnadshavare. Personliga Google-konton brukar användas utanför skolmiljön, till exempel vid hemundervisning. Det ser ut så här: du@exempel.se
  • G Suite-konto: detta konfigureras av organisationens administratör. Det ser ut så här: du@dittforetag.se.

Skolkonto

Detta är ett skolkonto
Ett skolkonto är ett konto som tillhandahålls av en ackrediterad skola som använder G Suite for Education. Sådana konton skapas och hanteras av skolans administratör. Kontot ser ut så här: du@dinskola.edu

Så kommer du igång med ett skolkonto
Lärare och elever på en skola får sin e-postadress och sitt lösenord av skolans administratör.

Min skola har inte G Suite for Education
Du kan läsa mer om hur skolan kan skaffa G Suite for Education i Komma igång med G Suite for Education.

Obs! Om du använder Classroom i skolan och vill logga in hemifrån gör du det med ditt skolkonto.

Personligt Google-konto

Detta är ett personligt Google-konto
Ett personligt Google-konto är ett konto som du har skapat. Personliga Google-konton brukar användas med Classroom utanför skolmiljön, till exempel på ett handledningscenter eller vid hemundervisning. Kontot ser ut så här: du@exempel.se

Så kommer du igång med ett personligt konto
Myndiga användare skapar sina Google-konton själva. I Skapa ett Google-konto finns mer information.

Barn som är för unga för att få skapa ett personligt Google-konto kanske kan få hjälp med det av en vuxen. I Skapa ett Google-konto för barn under 13 år finns mer information.

Obs! Åldersgränsen för att skapa ett Google-konto skiljer sig från land till land. I Ålderskrav för Google-konton finns mer information.

Får användare med personliga Google-konton åtkomst till samma funktioner som med de andra kontotyperna?
Nej. Detta gäller för personliga Google-konton:

• Barn vars konto hanteras av en förälder kan inte skapa eller vara lärare i klasser.
  • Elever kan inte skicka e-post till sina klasskamrater.
  • Lärare kan inte bjuda in vårdnadshavare att registrera sig för e-postsammanfattningar.

G Suite-konto

Vad är ett G Suite-konto?
G Suite-konton brukar användas i större organisationer som använder en av följande G Suite-utgåvor:
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • G Suite Enterprise
  • G Suite for Nonprofits
Kontot ser ut så här: du@dittforetag.se
Så kommer du igång med ett G Suite-konto
Sådana konton skapas och hanteras av organisationens administratör.

Kan jag gå med i klasser som har skapats via andra kontotyper?

Du kan eventuellt gå med i klasser som skapats av användare med andra kontotyper, men bara om din kontotyp och organisationens administratör tillåter det.
Om en elev använder Classroom med … och huvudläraren använder Classroom med … kan eleven gå med i klassen?
  • G Suite for Education
  • G Suite for Nonprofits
  • G Suite for Education
  • G Suite for Nonprofits
Ja, om det tillåts enligt klassinställningar i båda organisationerna
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • G Suite Enterprise
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • G Suite Enterprise
Ja, om det tillåts enligt klassinställningar i båda organisationerna
  • G Suite for Education
  • G Suite for Nonprofits
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • G Suite Enterprise
  • Ett personligt Google-konto
Nej
Ett personligt Google-konto Ett personligt Google-konto Ja

Viktigt! Classroom ska inte användas för barn som inte har fyllt 13 år eller på en skola med elever av kunder med G Suite Basic, Business eller Enterprise.

Om du är G Suite-administratör och vill ha mer information läser du Styra användaråtkomst till Classroom.