Om användarkonton i Classroom

Det finns olika typer av konton du kan använda i Classroom beroende på undervisningsform.

Skolkonto

Du får ett skolkonto från en ackrediterad skola som använder Google Workspace for Education. Skolans IT-administratör skapar och hanterar dessa konton och ger dig din e-postadress och ditt lösenord. Kontot ser ut så här: du@dinskola.edu. Om du använder Classroom i skolan och vill logga in hemifrån gör du det med ditt skolkonto.

Obs! Föräldrar och vårdnadshavare har inte tillgång till Classroom eller elevernas hemuppgifter av juridiska skäl. De kan få e-postsammanfattningar om läraren tillåter det. Mer information finns i Om e-postsammanfattningar för vårdnadshavare.

Personligt Google-konto

Du skapar själv ett personligt Google-konto. Personliga Google-konton brukar användas med Classroom utanför skolmiljön, till exempel på ett handledningscenter eller vid hemundervisning. Det kan se ut så här: du@gmail.com.

Du får inte åtkomst till samma funktioner i Classroom med ett personligt konto som med andra kontotyper. Begränsningar med personliga konton:

• Elever kan inte skicka e-post till sina klasskamrater.
  • Lärare kan inte bjuda in vårdnadshavare att registrera sig för e-postsammanfattningar.
  • Barn vars konto hanteras av en förälder kan inte skapa eller vara lärare i klasser.

Åldersgränsen för att skapa ett Google-konto skiljer sig från land till land. Barn som är för unga kan få hjälp med det av en vuxen.

Google Workspace-konto

Viktigt! Barn under 13 år ska endast använda Classroom med ett Google Workspace for Education-konto eller med ett Workspace for Nonprofits-konto.

Ett Google Workspace-konto brukar användas i större organisationer som använder Workspace Basic, Business, Google Workspace for Education Plus eller Workspace for Nonprofits. Organisationens administratör skapar och hanterar dessa konton och ger dig din e-postadress och ditt lösenord. Kontot ser ut så här: du@dittföretag.com. Mer information finns på Välja Google Workspace-utgåva.

Vanliga frågor om Classroom-konton

Kan jag gå med i klasser som har skapats via andra kontotyper?

Om organisationens administratör och kontotyp tillåter det kan du kanske gå med i klasser som skapats av användare med olika kontotyper.
Om en användare använder Classroom med: och huvudläraren använder Classroom med: Kan användaren gå med i klassen?
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
Ja, om det tillåts enligt klassinställningar i båda organisationerna.
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, om det tillåts enligt klassinställningar i båda organisationerna.
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Ett personligt Google-konto
Nej
  • Workspace Basic
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Ett personligt Google-konto

Nej

Personligt Google-konto
  • Google Workspace for Education
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, om Google Workspace-organisationen tillåter det.
Personligt Google-konto Personligt Google-konto Ja

Mer information finns i Styra användaråtkomst till Classroom

Vilka lagringsutrymmen på Drive har de olika kontotyperna?

Classroom fungerar med Google Drive, Dokument och andra Workspace-tjänster.

Lagringsutrymmet i Google Workspace delas mellan Google Drive, Gmail och Google Foto. Läs om hur användning av lagringsutrymmet beräknas.

Hur mycket lagringsutrymme varje användare får beror på din Google Workspace-utgåva. De flesta Google Workspace-utgåvor har gemensamt lagringsutrymme. Gemensamt lagringsutrymme anges i följande tabeller som totalt lagringsutrymme eller ett lagringsutrymme multiplicerat med antalet slutanvändarlicenser.

Google Workspace-utgåva eller Google Workspace-prenumeration Begränsningar för lagringsutrymme

G Suite Basic

Inte längre tillgängligt för nya kunder

30 GB per slutanvändare

G Suite Business

G Suite Business – arkiverade användare

Inte längre tillgängligt för nya kunder

Obegränsad lagring

1 TB per arkiverad användare

Google Workspace Business Starter 30 GB gånger antalet slutanvändare, inklusive arkiverade användare
Google Workspace Business Standard 2 TB gånger antalet slutanvändare, inklusive arkiverade användare
Google Workspace Business Plus 5 TB gånger antalet slutanvändare, inklusive arkiverade användare
Google Workspace Enterprise Starter 1 TB gånger antalet slutanvändare

Google Workspace Enterprise Standard

Google Workspace Enterprise Plus

5 TB gånger antalet slutanvändare, inklusive arkiverade användare

För kunder med fem eller fler slutanvändare kan mer lagringsutrymme vara tillgängligt efter Googles eget gottfinnande per rimlig begäran. Läs mer om att begära lagringsutrymme.

Google Workspace for Education

Google Workspace-utgåva eller Google Workspace-prenumeration Begränsningar för lagringsutrymme

Google Workspace for Education Fundamentals

Google Workspace for Education Standard

100 TB totalt för alla slutanvändare
Google Workspace for Education Teaching and Learning Upgrade Ytterligare 100 GB gånger antalet användarlicenser
Google Workspace for Education Plus Ytterligare 20 GB gånger antalet användarlicenser

Mer information om lagringsutrymme för Google Workspace for Education finns i Förstå tillgänglighet och användning av lagringsutrymme.

Google Workspace Essentials

Google Workspace Essentials-utgåvor inkluderar inte Gmail.

Google Workspace-utgåva eller Google Workspace-prenumeration Begränsningar för lagringsutrymme

Google Workspace Essentials Starter

15 GB per slutanvändare

Google Workspace Essentials

Inte längre tillgängligt för nya kunder

100 GB gånger antalet slutanvändare, upp till maximalt 2 TB
Google Workspace Enterprise Essentials 1 TB gånger antalet slutanvändare
Google Workspace Enterprise Essentials Plus 5 TB gånger antalet slutanvändare

Google Workspace Frontline

Google Workspace-utgåva eller Google Workspace-prenumeration Begränsningar för lagringsutrymme

Google Workspace Frontline Starter

Google Workspace Frontline Standard

5 GB per slutanvändare*

*Denna lagringsgräns gäller för alla slutanvändare som använder en Google Workspace Frontline-utgåva, även om Kunden har köpt ett annat Google Workspace-erbjudande med andra lagringsgränser.

Google Workspace for Nonprofits

Google Workspace-utgåva eller Google Workspace-prenumeration Begränsningar för lagringsutrymme

Google Workspace for Nonprofits

100 TB för alla slutanvändare

Du kan öka lagringsgränsen för Drive. Mer information finns i Alternativ för att lägga till lagringsutrymme på Google Drive

Relaterade ämnen