Om användarkonton i Classroom

Det finns olika typer av konton du kan använda i Classroom beroende på undervisningsform.

Skolkonto

Du får ett skolkonto från en ackrediterad skola som använder G Suite for Education. Skolans IT-administratör skapar och hanterar dessa konton och ger dig din e-postadress och ditt lösenord. Kontot ser ut så här: du@dinskola.edu. Om du använder Classroom i skolan och vill logga in hemifrån gör du det med ditt skolkonto.

Obs! Föräldrar och vårdnadshavare har inte tillgång till Classroom eller elevernas hemuppgifter av juridiska skäl. De kan få e-postsammanfattningar om läraren tillåter det. Mer information finns i Om e-postsammanfattningar för vårdnadshavare.

Personligt Google-konto

Du skapar själv ett personligt Google-konto. Personliga Google-konton brukar användas med Classroom utanför skolmiljön, till exempel på ett handledningscenter eller vid hemundervisning. Det kan se ut så här: du@gmail.com.

Du får inte åtkomst till samma funktioner i Classroom med ett personligt konto som med andra kontotyper. Begränsningar med personliga konton:

• Elever kan inte skicka e-post till sina klasskamrater.
  • Lärare kan inte bjuda in vårdnadshavare att registrera sig för e-postsammanfattningar.
  • Barn vars konto hanteras av en förälder kan inte skapa eller vara lärare i klasser.

Åldersgränsen för att skapa ett Google-konto skiljer sig från land till land. Barn som är för unga kan få hjälp med det av en vuxen.

G Suite-konto

Obs! Barn under 13 år ska endast använda Classroom med ett konto för G Suite for Education eller G Suite for Nonprofits.

G Suite-konton brukar användas i större organisationer som använder G Suite Basic, Business, Enterprise eller G Suite for Nonprofits. Organisationens administratör skapar och hanterar dessa konton och ger dig din e-postadress och ditt lösenord. Kontot ser ut så här: du@dittföretag.com. Mer information finns på Välja G Suite-utgåva.

Vanliga frågor om Classroom-konton

Kan jag gå med i klasser som har skapats via andra kontotyper?

Om organisationens administratör och kontotyp tillåter det kan du kanske gå med i klasser som skapats av användare med olika kontotyper.
Om en elev använder Classroom med … och huvudläraren använder Classroom med … kan eleven gå med i klassen?
G Suite for Education eller Nonprofits G Suite for Education eller Nonprofits Ja, om det tillåts enligt klassinställningar i båda organisationerna.
G Suite Basic, Business eller Enterprise G Suite Basic, Business eller Enterprise Ja, om det tillåts enligt klassinställningar i båda organisationerna.
G Suite for Education eller Nonprofits G Suite Basic, Business, Enterprise eller ett personligt Google-konto Nej
G Suite Basic, Business eller Enterprise G Suite for Education eller Nonprofits eller ett personligt Google-konto Nej
Personligt Google-konto G Suite for Education eller G Suite Basic, Business eller Enterprise Ja, om G Suite-organisationen tillåter det.
Personligt Google-konto Personligt Google-konto Ja

Om du är G Suite-administratör och vill ha mer information läser du Styra användaråtkomst till Classroom.

Vilka lagringsutrymmen på Drive har de olika kontotyperna?

Classroom fungerar med Google Drive, Dokument och andra G Suite-tjänster.

Detta lagringsutrymme delas mellan Google Drive, Gmail och Google Foto. Mängden fritt lagringsutrymme för varje användare beror på kontotypen:

• G Suite Basic
30 GB
  • G Suite Business
  • G Suite for Education
  • G Suite Enterprise for Education
Obegränsat lagringsutrymme
(1 TB vid 4 eller färre användare)
  • Äldre kostnadsfri utgåva av G Suite
  • Enskilda personliga konton
15 GB
  • Grundläggande information

Inga kostnadsfria lagringskvoter
Samlade lagringsgränser

Du kan öka lagringsgränsen för Drive. Mer information finns i Alternativ för att lägga till lagringsutrymme på Google Drive

Relaterade ämnen