Gränser när du använder Classroom

Beroende på vilken typ av konto du har finns det gränser för vissa aktiviteter i Classroom av säkerhetsskäl.

Begränsningar för klasser

Gränserna kan ändras utan föregående meddelande för att skydda Googles infrastruktur.

Aktivitet eller funktion G Suite- eller
skolkonto
Personligt Google-konto
Lärare per klass 20 20
Medlemmar i klassen (lärare
och elever)
1 000 250
Antal klasser du kan ansluta till 1 000 Högst 100, 30 per dag
Antal klasser du kan skapa Ingen gräns 30 per dag
Antal inbjudningar för klassmedlemskap
du kan skicka
500 per dag per lärare 100 per dag per lärare
Vårdnadshavare per elev 20 Funktionen är inte tillgänglig
E-postadressens synlighet Ingen gräns Funktionen är inte tillgänglig
Ämnen per klass 100 100

Obs! Det går att bjuda in fler lärare men bara 20 stycken kan gå med i klassen.

Gruppbegränsningar

I Classroom används Google Grupper för alla elever och lärare med G Suite for Education-konton.

• Varje person kan bara vara med i ett visst antal grupper.
  • Om du bjuder in en grupp som hjälplärare i en klass får inte gruppen ha fler än 10 medlemmar.

Mer information finns i Policyer och gränser för grupper.

Relaterade ämnen