Rapportera otillåten användning

Rapportera inlägg, kommentarer eller kurser som inte följer Classrooms programpolicy om otillåten användning.

Hur kan jag anmäla otillåten användning?

Om du hittar knappen Anmäl otillåten användning i Classroom enligt beskrivningen nedan kan du anmäla otillåten användning direkt i produkten. Om du använder Workspace kan du alltid kontakta organisationens administratör och anmäla otillåten användning.

Om du vill anmäla intrång i upphovsrätten eller annat påstått olagligt innehåll använder du det här verktyget som vägleder dig genom processen för att anmäla innehåll du anser ska tas bort från Googles tjänster utifrån gällande lagstiftning.

Vad händer när du rapporterar otillåten användning?

Om du rapporterar otillåten användning i en kurs granskas rapporten och kursen. Kurser som inte följer programpolicyn om otillåten användning ställs i kö för borttagning. Om du är huvudlärare för kursen kan du begära granskning medan kursen står i kö för borttagning.

Om du rapporterar ett inlägg eller en kommentar för otillåten användning tas inlägget eller kommentaren bort direkt.

Rapportera otillåten användning i en klass

Obs! Lärare kan inte rapportera klasser där de själva undervisar.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på Mer på klasskortet följt av Anmäl otillåten användning.
  3. Tryck på vad du vill rapportera och välj en kategori om det behövs.
  4. Tryck på Klar eller Skicka.
Rapportera ett inlägg eller en kommentar för otillåten användning
  1. Tryck på Classroom  följt av klassen.
  2. Välj ett alternativ:
    • Om du vill rapportera ett inlägg trycker du på Mer i inlägget följt av Anmäl otillåten användning.
    • Om du vill rapportera en kommentar trycker du på antal klasskommentarer följt av kommentaren följt av Anmäl otillåten användning.
  3. Tryck på vad du vill rapportera och välj en kategori om det behövs.
  4. Tryck på Klar eller Skicka.

Vad händer om en kurs rapporteras?

Om du är huvudlärare för en klass som ska tas bort kan du begära en granskning.

Begär en granskning
  1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på Begär en granskning på meddelandet i klasskortet.
  3. Tryck på Skicka.
  4. Om en granskning redan har begärts trycker du på OK.
  5. Om granskningen har slutförts kan du trycka på Begär en till granskning.
  6. Tryck på Skicka eller OK.