Konfigurerar du distansutbildning? Läs mer

Rapportera otillåten användning

Rapportera inlägg, kommentarer eller kurser som inte följer Classrooms programpolicy om otillåten användning.

Vem kan anmäla otillåten användning?

Bara elever som använder Classroom med ett privat Google-konto kan rapportera otillåten användning.

Om du använder Workspace kontaktar du organisationens administratör om du vill anmäla ett regelbrott.

Du ser vilken typ av konto du har på e-postadressen som du loggar in i Classroom med. Om den slutar på @example.com kan du rapportera otillåten användning, men om den slutar på @dinskola.edu kan du inte göra det.

Läs mer om hur du loggar in i Classroom om du är osäker på vilken typ av konto du har.

Vad händer när du rapporterar otillåten användning?

Om du rapporterar otillåten användning i en kurs granskas rapporten och kursen. Kurser som inte följer programpolicyn om otillåten användning ställs i kö för borttagning. Om du är huvudlärare för kursen kan du begära granskning medan kursen står i kö för borttagning.

Om du rapporterar ett inlägg eller en kommentar för otillåten användning tas inlägget eller kommentaren bort direkt.

Rapportera otillåten användning i en klass

Obs! Lärare kan inte rapportera klasser där de själva undervisar.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på Mer "" på klasskortet följt av Anmäl otillåten användning.

Rapportera otillåten användning

3. Klicka på vad du vill rapportera och välj en kategori om det behövs.
  4. Klicka på Klar eller Skicka.
Rapportera ett inlägg eller en kommentar för otillåten användning
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen.
  3. Klicka på Mer "" i inlägget eller kommentaren följt av Anmäl otillåten användning.

Obs! Om Mer "" inte visas håller du muspekaren över kommentaren tills alternativet visas.

Rapportera otillåten användning
  4. Klicka på vad du vill rapportera och välj en kategori om det behövs.
  5. Klicka på Klar eller Skicka.

Vad händer om en kurs rapporteras?

Om du är huvudlärare för en klass som ska tas bort kan du begära en granskning.

Begära en granskning
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på Begär en granskning på klassen.
  3. Klicka på Skicka.
  4. Klicka på OK om en granskning redan har begärts.
  5. Om granskningen har slutförts kan du klicka på Begär en till granskning.
  6. Klicka på Skicka eller OK.