Rapportera otillåten användning

Rapportera inlägg, kommentarer eller kurser som inte följer Classrooms programpolicy om otillåten användning.

Hur kan jag anmäla otillåten användning?

Om du hittar knappen Anmäl otillåten användning i Classroom enligt beskrivningen nedan kan du anmäla otillåten användning direkt i produkten. Om du använder Workspace kan du alltid kontakta organisationens administratör och anmäla otillåten användning.

Om du vill anmäla intrång i upphovsrätten eller annat påstått olagligt innehåll använder du det här verktyget som vägleder dig genom processen för att anmäla innehåll du anser ska tas bort från Googles tjänster utifrån gällande lagstiftning.

Vad händer när du rapporterar otillåten användning?

Om du rapporterar otillåten användning i en kurs granskas rapporten och kursen. Kurser som inte följer programpolicyn om otillåten användning ställs i kö för borttagning. Om du är huvudlärare för kursen kan du begära granskning medan kursen står i kö för borttagning.

Om du rapporterar ett inlägg eller en kommentar för otillåten användning tas inlägget eller kommentaren bort direkt.

Rapportera otillåten användning i en klass

Obs! Lärare kan inte rapportera klasser där de själva undervisar.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på Mer på klasskortet följt av Anmäl otillåten användning.
  3. Klicka på vad du vill rapportera och välj en kategori om det behövs.
  4. Klicka på Klar eller Skicka.
Rapportera ett inlägg eller en kommentar för otillåten användning
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen.
  3. Klicka på Mer i inlägget eller kommentaren följt av Anmäl otillåten användning.

Obs! Om Mer inte visas håller du muspekaren över kommentaren tills alternativet visas.

4. Klicka på vad du vill rapportera och välj en kategori om det behövs.
  5. Klicka på Klar eller Skicka.

Vad händer om en kurs rapporteras?

Om du är huvudlärare för en klass som ska tas bort kan du begära en granskning.

Begära en granskning
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på Begär en granskning på klassen.
  3. Klicka på Skicka.
  4. Klicka på OK om en granskning redan har begärts.
  5. Om granskningen har slutförts kan du klicka på Begär en till granskning.
  6. Klicka på Skicka eller OK.