Misbruik melden

Meld een post, reactie of lesgroep die volgens jou het programmabeleid tegen misbruik van Classroom schendt.

Hoe kan ik misbruik melden?

Als de knop Misbruik melden wordt getoond in Classroom, zoals hieronder beschreven, kun je misbruik rechtstreeks in het product melden. Als je een Workspace-gebruiker bent, kun je altijd contact opnemen met de beheerder van je organisatie om misbruik te melden.

Gebruik deze tool om een auteursrechtschending of andere vermeend illegale content te melden. Deze tool begeleidt je bij het melden van content die volgens jou op grond van toepasselijke wetgeving uit de services van Google moet worden verwijderd.

Wat gebeurt er als je misbruik meldt?

Als je misbruik meldt voor een lesgroep, worden je melding en de lesgroep beoordeeld. Lesgroepen die het Programmabeleid tegen misbruik schenden, komen op de planning om te worden verwijderd. Als je de primaire docent van de lesgroep bent, kun je een beoordeling aanvragen voordat de lesgroep wordt verwijderd.

Als je misbruik meldt voor een post of reactie, wordt deze meteen verwijderd.

Misbruik in een lesgroep melden

Opmerking: Een docent kan geen misbruik melden voor een lesgroep waaraan deze zelf lesgeeft.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepkaart op Meer and then Misbruik melden.
  3. Klik op wat je wilt melden en selecteer indien nodig een categorie.
  4. Klik op Gereed of Verzenden.
Misbruik melden voor een post of reactie
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bij de post of reactie op Meer and then Misbruik melden.

Opmerking: Als je Meer niet ziet, plaats je de muisaanwijzer op de reactie totdat het pictogram verschijnt.

4. Klik op wat je wilt melden en selecteer indien nodig een categorie.
  5. Klik op Gereed of Verzenden.

Wat moet je doen als misbruik wordt gemeld voor een van je lesgroepen?

Als je de primaire docent bent van een lesgroep die wordt verwijderd, kun je een beoordeling aanvragen.

Een beoordeling aanvragen
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik bij de lesgroep op Een beoordeling aanvragen.
  3. Klik op Verzenden.
  4. Klik op OK als de beoordeling al is aangevraagd.
  5. Klik op Nieuwe beoordeling aanvragen als de beoordeling al is uitgevoerd.
  6. Klik op Verzenden of OK.