Misbruik melden

Meld een post, reactie of lesgroep die volgens jou het programmabeleid met betrekking tot misbruik van Classroom schendt.

Wie kan misbruik melden?

Alleen leerlingen die Classroom gebruiken met een persoonlijk Google-account kunnen misbruik melden.

Als je een G Suite-gebruiker bent, neem je contact op met de beheerder van je organisatie om misbruik te melden.

Als je wilt weten wat voor accounttype je hebt, controleer je met welk e-mailadres je inlogt bij Classroom. Als het eindigt op @example.com kun je misbruik melden, maar als het eindigt op @jeschool.edu kun je dit niet.

Als je niet zeker weet wat voor soort account je hebt, bekijk je Hoe log ik in bij Classroom?.

Wat gebeurt er nadat misbruik is gemeld?

Als je misbruik meldt voor een lesgroep, worden je melding en de lesgroep bekeken. Lesgroepen die het programmabeleid met betrekking tot misbruik schenden, komen op de planning om te worden verwijderd. Als je de primaire docent van de lesgroep bent, kun je een beoordeling aanvragen voordat de lesgroep wordt verwijderd.

Als je misbruik meldt voor een post of reactie, wordt deze onmiddellijk verwijderd.

Misbruik in een lesgroep melden

Opmerking: Een docent kan geen misbruik melden voor een lesgroep waaraan deze zelf lesgeeft.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepkaart op Meer "" and then Misbruik melden.

Misbruik melden

3. Klik op wat je wilt melden en selecteer indien nodig een categorie.
  4. Klik op Gereed of Verzenden.
Misbruik melden voor een post of reactie
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bij de post of reactie op Meer "" and then Misbruik melden.

Opmerking: Als je Meer "" niet ziet, plaats je de muisaanwijzer op de reactie totdat het pictogram verschijnt.

Misbruik melden
  4. Klik op wat je wilt melden en selecteer indien nodig een categorie.
  5. Klik op Gereed of Verzenden.

Wat moet je doen als misbruik wordt gemeld voor een van je lesgroepen?

Als je de primaire docent bent van een lesgroep die wordt verwijderd, kun je een beoordeling aanvragen.

Een beoordeling aanvragen
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik bij de lesgroep op Een beoordeling aanvragen.
  3. Klik op Verzenden.
  4. Klik op OK als de beoordeling al is aangevraagd.
  5. Klik op Nieuwe beoordeling aanvragen als de beoordeling al is uitgevoerd.
  6. Klik op Verzenden of OK.