Väärinkäytöstä ilmoittaminen

Jotta Classroom pysyy turvallisena kaikille käyttäjille, poistamme sisällön, joka on Classroomin väärinkäytön ohjelmakäytäntöjen vastaista.

Kuka voi ilmoittaa väärinkäytöstä?

Vain oppilaat, jotka käyttävät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillään, voivat ilmoittaa väärinkäytöstä. Näet tilisi tyypin sähköpostiosoitteesta, jolla kirjaudut Classroomiin. Jos osoite päättyy @example.com, voit ilmoittaa väärinkäytöksistä, mutta jos se päättyy @koulusinimi.edu, et voi.

Jos olet G Suite ‑käyttäjä, voit ilmoittaa rikkomuksista ottamalla yhteyttä organisaatiosi järjestelmänvalvojaan.

Jos et ole varma, millaista tiliä käytät, tutustu Miten kirjaudun Classroomiin? ‑artikkeliin.

Mitä tapahtuu, kun ilmoitat väärinkäytöstä?

Jos ilmoitat loukkaavasta ryhmästä, ilmoituksesi ja ryhmä tarkastetaan. Väärinkäytöksiin liittyvien ohjelmasääntöjen vastaiset ryhmät poistetaan.

Jos ilmoitat loukkaavasta viestistä tai kommentista, se poistetaan välittömästi.

Ryhmää koskevan väärinkäytösilmoituksen tekeminen

Huom. Opettaja ei voi tehdä ilmoitusta ryhmästä, jota opettaa.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Lisää Lisää ja sitten Ilmoita väärinkäytöstä.

Ilmoita väärinkäytöstä

3. Klikkaa, mistä haluat tehdä ilmoituksen, ja valitse tarvittaessa luokka.
  4. Klikkaa Valmis tai Lähetä.
Postausta tai kommenttia koskevan väärinkäytösilmoituksen tekeminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa postauksen tai kommentin kohdalta Lisää Lisää ja sitten Ilmoita väärinkäytöstä.

Huom. Jos Lisää Lisää ‑kohta ei näy, pidä hiiren osoitinta kommentin päällä, kunnes kuvake tulee näkyviin.

Ilmoita väärinkäytöstä
  4. Klikkaa, mistä haluat tehdä ilmoituksen, ja valitse tarvittaessa luokka.
  5. Klikkaa Valmis tai Lähetä.

Entä jos ryhmästäsi on tehty ilmoitus?

Jos olet ensisijainen opettaja ryhmässä, joka on ajoitettu poistettavaksi, voit pyytää tarkastusta.

Tarkistuksen pyytäminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssilla Pyydä tarkistusta.
  3. Valitse Lähetä.
  4. Jos tarkistusta on jo pyydetty, klikkaa OK.
  5. Jos tarkistus on valmis, valitse Pyydä toista tarkistusta.
  6. Klikkaa Lähetä tai OK.