Väärinkäytöstä ilmoittaminen

Ilmoita postauksesta, kommentista tai ryhmästä, joka mielestäsi rikkoo Classroomin väärinkäytöksiin liittyviä ohjelmakäytäntöjä.

Kuka voi ilmoittaa väärinkäytöstä?

Vain oppilaat, jotka käyttävät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillään, voivat ilmoittaa väärinkäytöstä.

Jos olet G Suite ‑käyttäjä, ilmoita rikkomuksista ottamalla yhteyttä organisaatiosi järjestelmänvalvojaan.

Näet tilisi tyypin sähköpostiosoitteesta, jolla kirjaudut Classroomiin. Jos osoite päättyy @example.com, voit ilmoittaa väärinkäytöksistä, mutta jos se päättyy @oppilaitoksesi.edu, et voi.

Jos et ole varma, millaista tiliä käytät, tutustu Miten kirjaudun Classroomiin? ‑artikkeliin.

Mitä tapahtuu, kun ilmoitat väärinkäytöstä?

Jos ilmoitat loukkaavasta ryhmästä, ilmoituksesi ja ryhmä tarkastetaan. Väärinkäytöksiin liittyvien ohjelmasääntöjen vastaiset ryhmät ajastetaan poistettaviksi. Jos olet ryhmän ensisijainen opettaja, voit  pyytää tarkastusta sinä aikana, kun ryhmä on ajastettuna poistettavaksi.

Jos ilmoitat loukkaavasta viestistä tai kommentista, se poistetaan välittömästi.

Ryhmää koskevan väärinkäytösilmoituksen tekeminen

Huom. Opettaja ei voi tehdä ilmoitusta ryhmästä, jota opettaa.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Lisää "" ja sitten Ilmoita väärinkäytöstä.

Ilmoita väärinkäytöstä

3. Klikkaa, mistä haluat tehdä ilmoituksen, ja valitse tarvittaessa luokka.
  4. Klikkaa Valmis tai Lähetä.
Postausta tai kommenttia koskevan väärinkäytösilmoituksen tekeminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa postauksen tai kommentin kohdalta Lisää "" ja sitten Ilmoita väärinkäytöstä.

Huom. Jos Lisää "" ‑kohta ei näy, pidä hiiren osoitinta kommentin päällä, kunnes kuvake tulee näkyviin.

Ilmoita väärinkäytöstä
  4. Klikkaa, mistä haluat tehdä ilmoituksen, ja valitse tarvittaessa luokka.
  5. Klikkaa Valmis tai Lähetä.

Entä jos ryhmästäsi on tehty ilmoitus?

Jos olet ensisijainen opettaja ryhmässä, joka on ajoitettu poistettavaksi, voit pyytää tarkastusta.

Tarkistuksen pyytäminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssilla Pyydä tarkistusta.
  3. Valitse Lähetä.
  4. Jos tarkistusta on jo pyydetty, klikkaa OK.
  5. Jos tarkistus on valmis, valitse Pyydä toista tarkistusta.
  6. Klikkaa Lähetä tai OK.